Chyba nie ma na co czekać i masowo opuszczać ten związek.Po tym co zobaczyłem dzisiaj to jeżeli to wejdzie w życie to wypisuje się z tego związku... Żenada
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chyba nie ma na co czekać i masowo opuszczać ten związek.Po tym co zobaczyłem dzisiaj to jeżeli to wejdzie w życie to wypisuje się z tego związku... Żenada
smutny wniosek ale chyba tylko to otrzeźwi Zarząd.Chyba nie ma na co czekać i masowo opuszczać ten związek.
A mogę poprosić o źródło tej informacji? Bo coś takiego to była propozycja Mf dla nas na poprzednim spotkaniu i to by upadło bo to dyskryminacja. Wierzyc mi się nie nie chce że ktoś ze zwiazkow by to napisał . Chociaż jeśli to prawda to ja też opuszczę związek
Chyba nie ma na co czekać i masowo opuszczać ten związek.
Czyli niewielki % złapałby się na to świadczenie i nowi funkcjonariusze.
Czyli niewielki % złapałby się na to świadczenie i nowi funkcjonariusze.
Jak już padło to pytanie: po co taki zapis? W innych służbach należy się wszystkim.
To jest kpina z wszystkich funkcjonariuszy w SCS. Brak słów...
Nikt żadnych kwitów nie szykuje, akurat starzy rzeczywiście zarabiają u nas bardzo dobrze, w szczególności za samą obecność, bo wielu z nich pobiera pensję za samo odbicie się kartą. Ale fakt przejść od nas do innych służb jak najbardziej jest realny.Obok emerytur ten dodatek stał się jednym z najważniejszych czynników przyciągających ludzi do munduru. Wystarczy spojrzeć co stało się w Policji (a to na razie tylko zapowiedź, też nie mają jeszcze na 100 % klepniętego) Tym świadczeniem rozwiązali praktycznie problem etatowy. Przyjętych ludzi w tym roku już mają o ponad tysiąc więcej niż w całym 2024r., a jeszcze trochę 2025r. nam zostało. Tłumaczenia, że u nas braków nie ma są złudne wiele ludzi już szykuje kwity na emkę, przez ostatnie lata wstrzymywała ich modernizacja, dodatki starcze i solidne podwyżki kwoty bazowej. Zaraz góra obudzi się z ręką w nocniku, tylko co to ich obchodzi...
...
Dobra, wszyscy sobie pomarudzili na forum, na odpowiedź Zarządu tez nie ma co liczyć, a nawet gdyby to nic to nie zmieni. Pytanie czy robimy coś sami czy będziemy tylko wylewać frustracje w Internecie?
...
Do tego zmierzam. Może inny/nowi związek zawodowy? Albo przed pierwszym protestem ktoś wrzucał ciekawe inicjatywy, jednak został szybko zbanowany. Może powinniśmy pójść tą drogą?To przykre ale sami nic nie zwojujemy, bo potrzebny jest oficjalny "organ" (związkowy), do oficjalnych działań (rozmów).
Pomysł dobry ale w obecnej sytuacji nierealny.
Nowt związek albo nowy przewodniczący i zarząd wybrany przez członków zwiqzku a nie jakichś przedstawicieliDo tego zmierzam. Może inny/nowi związek zawodowy? Albo przed pierwszym protestem ktoś wrzucał ciekawe inicjatywy, jednak został szybko zbanowany. Może powinniśmy pójść tą drogą?
Zaczynasz dobrze prawić. Oby tak dalej!Nikt żadnych kwitów nie szykuje, akurat starzy rzeczywiście zarabiają u nas bardzo dobrze, w szczególności za samą obecność, bo wielu z nich pobiera pensję za samo odbicie się kartą. Ale fakt przejść od nas do innych służb jak najbardziej jest realny.
Dobra, wszyscy sobie pomarudzili na forum, na odpowiedź Zarządu tez nie ma co liczyć, a nawet gdyby to nic to nie zmieni. Pytanie czy robimy coś sami czy będziemy tylko wylewać frustracje w Internecie?
P.S. skoro tak dobrze idzie nam walczenie o dodatki innych służb (SW) to może wywalczymy mieszkaniówkę dla ITD, SOKu i straży miejskich - jak dostaną ją wszystkie służby mundurowe i pseudo mundurowe to z litości i nam się dosadnie?
Nowt związek albo nowy przewodniczący i zarząd wybrany przez członków zwiqzku a nie jakichś przedstawicieli
No to lipa. Zostaje opcja nowego związkuWybory bezpośrednie w związku ogólnopolskim są niemożliwe ...