Protest - dodatek mieszkaniowy

A koledzy dalej broń TAK , broń NIE. Może nowy wątek. Sprawa widać budzi spore kontrowersje (ale broń w naszym kraju od zawsze budziła kontrowersje). Temat może byc ciekawy, watek rozwojowy. Ale tu maiło być o świadczeniu mieszkaniowym. Nawet nie myślę że ktoś celowo zaśmieca ten temat.

Nie dobrze - angielskiej. Nie wiem, nie byłem tam Ale jak rozumiem angielscy policjanci idą bez broni. Nie dobrze. Podaj proszę przykład klucza INNEGO kraju NA ŚWIECIE, który zawiera certyfikat pełniący służbę bez broni. Może taki kraj istnieje, nie wiem. pomysł zastosowania bez broni przez policji MSWiA albo w następstwie kolegom z Policji.....ich działania mogą być wielkie pouczające....
Sluzba nie jest bez broni ale zdazaja doe takie gormy gdzie jej z bronią sie nie pelni. Zreszta do potwierdzenia uearunkowanie historyczne, gdzie atak na pilicjanta w czasach wiktoriańskich karany byl smiercia. Więc z jednej strony surowosc kar az drugi brak bezposredniego zagrożeń ze strony zaraza. Lepiej byłoby uviekac atakować. Ale patrole w stylu nieuzbrojonej policji nadal są używane.
nie neguje broni jako takiej. Dalej rozeijac nie bede bo mie jestem spec w zakresie psychologii lub psyhiatrii. Poprostu niekazde zadania generuja wystarczajavy poziom zagrozenia

A koledzy dalej broń TAK , broń NIE. Może nowy wątek. Sprawa widać budzi spore kontrowersje (ale broń w naszym kraju od zawsze budziła kontrowersje). Temat może byc ciekawy, watek rozwojowy. Ale tu maiło być o świadczeniu mieszkaniowym. Nawet nie myślę że ktoś celowo zaśmieca ten temat.
Wbrew pozorom te tematy są powiązane bo SKAS w kwestii dyskryminacji SC-S w kwestii dodatków mieszkaniowych rzekł: "SC-S nie jest służbą jak inne" jeśli nie będziemy mieć broni to faktycznie jego słowa staną się ciałem.

No dobra wiadomo że broń ma być. Wróćmy do wątku. Na razie nie za bardzo MF nam sprzyja..... No ale kiedy nam sprzyjał....

Nie dość, że zaproponowany dodatek będzie uznaniowy, to jeszcze jego przyznanie będzie zależeć od możliwości finansowych jednostki - piękny zapis. Pokazują, że tak naprawdę traktują nas jak... 💩

edit: No i odwołanie do art. 244 jako wisienka na tym torcie z gówna:
Artykuł 244 ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej dotyczy równoważnika z tytułu dojazdu do miejsca pełnienia służby. Funkcjonariuszowi przysługuje ten równoważnik, jeżeli on sam lub jego małżonek nie zamieszkują lub nie posiadają lokalu mieszkalnego w miejscu pełnienia służby lub pobliskiej miejscowości.

Jestem pełen uznania dla MF za przedstawienie tak hojnej propozycji.

Ostatnia edycja:
Nie dość, że zaproponowany dodatek będzie uznaniowy, to jeszcze jego przyznanie będzie zależeć od możliwości finansowych jednostki - piękny zapis. Pokazują, że tak naprawdę traktują nas jak... 💩

Artykuł 244 ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej dotyczy równoważnika z tytułu dojazdu do miejsca pełnienia służby. Funkcjonariuszowi przysługuje ten równoważnik, jeżeli on sam lub jego małżonek nie zamieszkują lub nie posiadają lokalu mieszkalnego w miejscu pełnienia służby lub pobliskiej miejscowości.

W takim razie już wiem że we Wrocławiu dodatek dostanie jeden funkcjonariusz (bo takie będzie zapewne kres możliwości finansowych Izby biorąc pod uwagę ostatnie inwestycje w nieruchomości) ale za to jaki p. Stanisław Sz. obecnie- Zastępca Dyrektora Izby Administracji Skarbowej we Wrocławiu - Pion Kontroli, Cła i Audytu i Pion Celno-Graniczny poprzednio Z-ca naczelnika Opolskiego Urzędu celno-skarbowego - pewnie ciągle mieszka gdzieś w opolskiem więc kwalifikować się będzie.

Złoto.

Ktoś robi sobie z nas żarty, przecież dodatku na takich zasadach nikt nigdy nie dostanie. Nie jesteśmy ani gorszym sortem ani para służbą, chcemy dodatku mieszkaniowego na takich samych zasadach jak MON i MSWiA.

Ktoś robi sobie z nas żarty, przecież dodatku na takich zasadach nikt nigdy nie dostanie. Nie jesteśmy ani gorszym sortem ani para służbą, chcemy dodatku mieszkaniowego na takich samych zasadach jak MON i MSWiA.
Jak to nie jesteśmy "para służbą"? Pomijając fakt ciągłych kłótni "czy broń na pasach jest potrzeba czy nie" to ilu znasz funkcjonariuszy (nie licząc realizacji), którzy na co dzień pobierają broń do służby? Jeszcze trochę a zabiorą nam uprawnienia emerytalne.

Jak to nie jesteśmy "para służbą"? Pomijając fakt ciągłych kłótni "czy broń na pasach jest potrzeba czy nie" to ilu znasz funkcjonariuszy (nie licząc realizacji), którzy na co dzień pobierają broń do służby? Jeszcze trochę a zabiorą nam uprawnienia emerytalne.
Bez przesady. W policji na pewno tez znajdzie sie jakis cymbał jak kolega wczesniej, który powie, ze klamot nie jest potrzebny, ze przecież w UK policja sobie radzi bez.

Broń na pasach jest BEZWZGLĘDNIE POTRZEBNA. Jeżeli byłeś na pasach to o tym wiesz. Dyskusję w tym temacie należy zakończyć. Jeżeli komuś to się nie podoba - zaznaczam to nie jest do Ciebie Kolego andrzar - to niech się przeniesie do skarbówki. Po drugie - nie muszę codziennie pobierać broni ale mam prawo broń posiadać. I w każdej chwili ją pobrać.

Bez przesady. W policji na pewno tez znajdzie sie jakis cymbał jak kolega wczesniej, który powie, ze klamot nie jest potrzebny, ze przecież w UK policja sobie radzi bez.
W policji znajdzie się jeden na tysiąc (a może i więcej) który nie weźmie klamki na służbę. U nas proporcje są odwrotne. Ilu funkcjonariuszy wzbrania się u nas przed kursem ŚPB czy strzeleckim wymyślając różnorakie wymówki albo zasłaniają się wiekiem? Ale o przywileje upominają się pierwsi. Skoro sami nie szanujemy własnej formacji, skoro przełożeni nie szanują nas to i ministerstwo traktuje nas jak służbę drugiej kategorii.

Powtarzam - kto chce być w Służbie ma mieć broń. Zasłanianie się wiekiem jest słabe. Co prawda osobiście nie znam funkcjonariuszy np Policji czy innych służb którzy nie mają broni ale.... tam WARUNKIEM przyjęcia W OGÓLE do służby jest prawo do posiadania broni. U nas żaden bez prawa do broni nie jest przyjęty. Ogólnie - nadrabiamy zaległości. I SUPER ŻE TO ROBIMY !!!

Back
Do góry