Protest - dodatek mieszkaniowy

Odnoszę wrażenie że ZZ CELNICY wywiesił białą flagę, MF świętuje !!!! Czerwone kartki należy pokazać wszystkim związkom w KASie, wielki wstyd żenada niemoc !!!
Wątpię aby obecny tzn.mf interesował się i brał pod uwagę jakieś tam związki celnicze czy celnicy kogo to obchodzi.szukacie kozła ofiarnego?urna wyborcza tam jest pies pogrzebany,dziś nie załatwimy nic,dziś kwestia co nam jeszcze zabiorą a nie dadzą bo nic nie dadzą.

Odnoszę wrażenie że ZZ CELNICY wywiesił białą flagę, MF świętuje !!!! Czerwone kartki należy pokazać wszystkim związkom w KASie, wielki wstyd żenada niemoc !!!
Nie tylko ZZ celnicy ale ,Federacja i inne mniejsze związki. Zamiast spróbować sie dogadać i wyznaczyć wspólnie plan protestu wola czekać aż zrobi to ktoś inny... Gdyby ZZ w SW tak działały to nadal by nic nie mieli a Bodnar miałby ich gdzieś . Ale ponieważ potrafili się postawić i zorganizować to dostali modernizację na kolejne lata i dodatki a SCS nie .

Nie tylko ZZ celnicy ale ,Federacja i inne mniejsze związki. Zamiast spróbować sie dogadać i wyznaczyć wspólnie plan protestu wola czekać aż zrobi to ktoś inny... Gdyby ZZ w SW tak działały to nadal by nic nie mieli a Bodnar miałby ich gdzieś . Ale ponieważ potrafili się postawić i zorganizować to dostali modernizację na kolejne lata i dodatki a SCS nie .
Bo za mało związków mamy. Ja proponuję założyć kolejny związek - Związek Zawodowy Zmęczonych Od Urodzenia i dumnie stanę na jego czele. Oczywiście nie będę współpracował z innymi związkami i będę propagował nieustające notoryczne zmęczenie i zniechęcanie do jakąkolwiek działalności. Zapraszam do wstąpienia w szeregi. Aha niech nikomu nawet przez myśl nie przejdzie że będę COKOLWIEK robił. Po prostu będzie związek i tyle w temacie. Oficjalnie deklaruję że NIE ZROBIMY KOMPLETNIE NIC W TEMACIE NASZYCH SPRAW ale gwarantuję że będziemy związkiem zawodowym i będziemy uczestniczyć WE WSZYSTKICH NARADACH SPOTKANIACH itp itd GWARANTUJĘ ŻE NIE PÓJDZIEMY NA JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĘ z innymi związkami w SCS i będziemy torpedować JAKIEKOLWIEK DZIAŁANIA dotyczące wszelkich dowolnie wybranych spraw zagadnień czy problemów. Mam nadzieję że W KOŃCU UTWORZYMY ZWIĄZEK który nie będzie mamił tylko będzie działał w pełni zgodnie z ideą jego powstania. Chętni ? Przyłóżcie LUBIĘ pod moim postem.

Ostatnia edycja:
Bo za mało związków mamy. Ja proponuję założyć kolejny związek - Związek Zawodowy Zmęczonych Od Urodzenia i dumnie stanę na jego czele. Oczywiście nie będę współpracował z innymi związkami i będę propagował nieustające notoryczne zmęczenie i zniechęcanie do jakąkolwiek działalności. Zapraszam do wstąpienia w szeregi. Aha niech nikomu nawet przez myśl nie przejdzie że będę COKOLWIEK robił. Po prostu będzie związek i tyle w temacie. Oficjalnie deklaruję że NIE ZROBIMY KOMPLETNIE NIC W TEMACIE NASZYCH SPRAW ale gwarantuję że będziemy związkiem zawodowym i będziemy uczestniczyć WE WSZYSTKICH NARADACH SPOTKANIACH itp itd GWARANTUJĘ ŻE NIE PÓJDZIEMY NA JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĘ z innymi związkami w SCS i będziemy torpedować JAKIEKOLWIEK DZIAŁANIA dotyczące wszelkich dowolnie wybranych spraw zagadnień czy problemów. Mam nadzieję że W KOŃCU UTWORZYMY ZWIĄZEK który nie będzie mamił tylko będzie działał w pełni zgodnie z ideą jego powstania. Chętni ? Przyłóżcie LUBIĘ pod moim postem.

Spóźniłeś się ...

My już mamy na mailu ze ZZ, sprawdźcie skrzynki email

„…28 maja 2025 r od 12 do 14.30. z pod
siedziby MF przy ul. Świętokrzyskiej do KPRM przy Al. Ujazdowskich.

Uczestnicy pikiety biorą w niej udział w ramach urlopu wypoczynkowego.
Koszty transportu autokarami zrefundowane bęą przez ZZ…”

My już mamy na mailu ze ZZ, sprawdźcie skrzynki email

„…28 maja 2025 r od 12 do 14.30. z pod
siedziby MF przy ul. Świętokrzyskiej do KPRM przy Al. Ujazdowskich.

Uczestnicy pikiety biorą w niej udział w ramach urlopu wypoczynkowego.
Koszty transportu autokarami zrefundowane bęą przez ZZ…”

Nie wierzę! Czyżby wyniki 15.05.2025 skusiły Zarząd do działania ?!
Niestety, nie sprawdzę służbowego maila. Mam dłuższe wolne ...

Chyba raczej brak reakcji na wasze wolne skusiły zarząd do działania.

I co? Cieszy cię ten hipotetyczny "brak reakcji", a teraz obrócisz chorągiewkę i zaczniesz
wysławiać Zarząd pod niebiosa ?! Nie pomyślałeś, że właśnie o to chodziło Zarządowi ??
Ja szczerze życzę powodzenia pikiecie ...

ps
Pokornie przepraszam, że ośmieliłem się odezwać do pana gołębia-egocentryka.
Postaram się poprawić.

Ostatnia edycja:
I co? Cieszy cię ten hipotetyczny "brak reakcji", a teraz obrócisz chorągiewkę i zaczniesz
wysławiać Zarząd pod niebiosa ?! Ja szczerze życzę Zarządowi powodzenia ...

ps
Pokornie przepraszam, że ośmieliłem się odezwać do pana gołębia-egocentryka.
Postaram się poprawić.
Zacznę wysławiać jak uda się nam wywalczyć dodatek. Chociaż szanse, że dostaniemy go pierwszego lipca są nikłe.

PS nie przepraszaj tylko więcej tak nie rób.

Szanowni koledzy. Dziś w końcu podjęto konkretne kroki których środowisko oczekiwało, pikieta została poparta również przez alternatywę i myślę że należy czekać co zrobi Solidarność a po wejściu na forum można poczytać wasze „mądrości” - nie przeszkadzajcie i pogadajcie sobie na priv

Jestem ciekaw ilu celników weźmie udział w pikiecie. Dodatek dotyczy wszystkich więc mam nadzieję że dużo. Może tyle co na poprzednich protestach w Warszawie czyli kilka tysięcy. Ale intuicja podpowiada mi że to niestety będzie garstka

Zwracam się do zarządu naszego związku, może warto było by połączyć siły co do pikiety z SW ?

Zostali pominięci przy planie modernizacyjnym niedawno reklamowanym przez premiera, mieszkaniówka też stoi pod znakiem zapytania więc wydaje mi się że byli by chętnie, co zwiększyło by również nasze szanse jako środowiska. Nie ma wiele czasu, jednak warto.

Szanowni koledzy. Dziś w końcu podjęto konkretne kroki których środowisko oczekiwało, pikieta została poparta również przez alternatywę i myślę że należy czekać co zrobi Solidarność a po wejściu na forum można poczytać wasze „mądrości” - nie przeszkadzajcie i pogadajcie sobie na priv
To nie ja zacząłem od wycieczek osobistych i wyzywania innych od "gołębia-egocentryka".
Jestem ciekaw ilu celników weźmie udział w pikiecie. Dodatek dotyczy wszystkich więc mam nadzieję że dużo. Może tyle co na poprzednich protestach w Warszawie czyli kilka tysięcy. Ale intuicja podpowiada mi że to niestety będzie garstka
Ja będę!. Mam nadzieję, że @Lord Vader @bolo1999 i @soldat będą na drugim końcu tej pikiety.
EDIT: o ile w ogóle wezmą udział, bo do tej pory twierdzili, że pisanie pism i branie wolnego jest w pełni wystarczające.

To nie ja zacząłem od wycieczek osobistych i wyzywania innych od "gołębia-egocentryka".

Ja będę!. Mam nadzieję, że @Lord Vader @bolo1999 i @soldat będą na drugim końcu tej pikiety.
EDIT: o ile w ogóle wezmą udział, bo do tej pory twierdzili, że pisanie pism i branie wolnego jest w pełni wystarczające.

Odwal się w końcu od nas zakompleksiony dzieciaku!

Zdaje się, że nie pamiętasz, na jakie TWOJE bzdurne, malkontenckie, anty-środowiskowe, anty-związkowe i generalnie
wrogie, a często wulgarne komentarze, powstało określenie gołębia-egocentryka. Paskudziłeś na Forum gorzej od gołębi, wyzywając kogo popadnie i naigrywając się z każdego, kto miał inne zdanie od ciebie (łącznie z Zarządem).

Lepiej znajdź i przytocz tu moje twierdzenia, że jakieś pisanie jest wystarczające, bo było wręcz przeciwnie, na co Zarząd się nawet wielokrotnie oburzał. Jeśli znajdziesz coś o "wystarczającym pisaniu", niezwłocznie odszczekam swoje słowa, ale jeśli nie, to ty masz wszystko odszczekać!

Jasne, że nie może ci się pomieścić w główce, iż "akcja" 15.05.2025 była zamierzonym przez Zarząd preludium do manifestacji 28.05.2025, by zdążyć jeszcze w maju skonstruować plan, uzyskać zgody i porozumieć się z innymi związkami.

ps
Uprzejmie proszę pozostałych użytkowników o wybaczenie niniejszego wpisu - pozornie nie w temacie - gdyż jestem przekonany, że każdy powinien być świadomy "chorągiewkowania", fałszu, grubiaństwa i interesowności jego adresata, dotychczas torpedującego wszelkie inicjatywy niezgodne z jego interesem czy kpiącego z wszystkich pomysłów pozostałych użytkowników lub Zarządu tylko dlatego, że nie były jego ...

Back
Do góry