Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
W taki sposób to chyba sobie przegadamy do końca kadencji Sejmu5 konkretnych pytań, a odpowiedź sami oceńcie![]()
A to chyba nie były zadania Służby Celnej ?Kilkanaście lat swojego zawodowego życia poświęciłem na zwalczanie przestępczości pseudokibiców. To środowisko to bagno.
To, że żona elekta nosiła taki sam mundur jak ja ani nie napawa mnie dumą ani nie daje żadnych nadziei. Nasuwają się pytania jak to możliwe, że żona pseudokibica
A to chyba nie były zadania Służby Celnej ?
Oj Koleżanko.....spójrz szeroko proszę...A to chyba nie były zadania Służby Celnej ?
Nie w tym rzeczOj Koleżanko.....spójrz szeroko proszę...
A to chyba nie były zadania Służby Celnej ?
W jakiej rzeczywistości żyjesz?A to chyba nie były zadania Służby Celnej ?
Spoko, dopierd..i się wymagania statystyczne OC na granicy jak zawsze i wszyscy będą zadowoleni- za wyjątkiem f-szy na granicy.może jednak należałoby docenić Służbę Celno-Skarbową.
cyt. "Z kolei pistolety i karabiny AK-47 będą transportowane drogą lądową przez Karpaty i Dorohusk do Polski, a następnie do Szwecji, Holandii i Francji, gdzie gangi płacą za nie 3-5 razy więcej niż w Polsce."
![]()
Przyszłość przestępczości po wojnie rosyjsko-ukraińskiej
Niezależnie od tego, czy konflikt rosyjsko-ukraiński zakończy się rozejmem, niestabilnym pokojem czy zwycięstwem jednej ze stron, sieci przestępcze już teraz przygotowują się do wykorzystania nowych luk i słabości. Tak wynika z raportu „The Future of Organized Crime – Crime and Peace: Beyond the...infosecurity24.pl
Przestań się mazać, granica ma jechać, a nie stać.Spoko, dopierd..i się wymagania statystyczne OC na granicy jak zawsze i wszyscy będą zadowoleni- za wyjątkiem f-szy na granicy.
A jednak wąskie horyzonty niektórym określają byt.
@PJS pełna zgoda i przybijam piątkę, za ten pomorski hazard! Przecież tam była kancelaria hazardowa.
A co do środków odurzających i psychotropowych, owszem wiele z nich, głównie syntetyczne, pochodzą z rodzimych laboratoriów, i to zadanie dla Policji, ale wszystko co naturalne bądź pochodzenia naturalnego (te wszystkie piękne kwiaty i liście) pochodzi z przemytu! I to zadanie SCS między innymi.
I gdzie te nasze dodatki?![]()
W tym artykule https://www.prawo.pl/kadry/celnicy-nawet-z-podwojnymi-zarobkami,533434.htmlI gdzie te nasze dodatki?![]()
Teza z artykułu w szczególnych sytuacjach jest nawet prawdziwa. Można mieć prawie 100% zasadniczej w różnych dodatkach.
Ja mam nawet lepszy pomysł. Bardzo duże emocje budzi dodatek kontrolerski o wysokości nawet 50% uposażenia (nie wiem kto takie dodatki dostaje) obniżmy zatem jego maksymalną wysokość nawet do 30% ale wprowadźmy minimalny próg dodatku np.10% - podobny system jest w SG gdzie istnieje tzw. dodatek służbowy (przysługujący wszystkim niepobierającym funkcyjnego czy li "szarzy f-sze), dzisiaj dodatek kontrolerski który w "teorii" może wynieść kilka tys. w "praktyce" wynosi symboliczne 150-200 zł.Teza z artykułu w szczególnych sytuacjach jest nawet prawdziwa. Można mieć prawie 100% zasadniczej w różnych dodatkach.
W obecnej sytuacji mnie dziwi jedno: dlaczego nie mamy psów szkolonych do wykrywania broni i amunicji? Przecież niedługo wszyscy bandyci z Unii bedą się zbroić na ukrainiemoże jednak należałoby docenić Służbę Celno-Skarbową.
cyt. "Z kolei pistolety i karabiny AK-47 będą transportowane drogą lądową przez Karpaty i Dorohusk do Polski, a następnie do Szwecji, Holandii i Francji, gdzie gangi płacą za nie 3-5 razy więcej niż w Polsce."
![]()
Przyszłość przestępczości po wojnie rosyjsko-ukraińskiej
Niezależnie od tego, czy konflikt rosyjsko-ukraiński zakończy się rozejmem, niestabilnym pokojem czy zwycięstwem jednej ze stron, sieci przestępcze już teraz przygotowują się do wykorzystania nowych luk i słabości. Tak wynika z raportu „The Future of Organized Crime – Crime and Peace: Beyond the...infosecurity24.pl
W obecnej sytuacji mnie dziwi jedno: dlaczego nie mamy psów szkolonych do wykrywania broni i amunicji? Przecież niedługo wszyscy bandyci z Unii bedą się zbroić na ukrainie