Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dokładnie, uważam że to nadmierny formalizm Marszałka i mam nadzieję, że SN, choć już po przemianach, przyzna nam racjęDzięki za informację. Swoją drogą znów widać,że każdy pretekst jest dobry,żeby o obywatelom umilić życie.
Myślę, że może być to rozpatrywane na jesieni, a może zaraz po wakacjach Sejmu, ale nic na razie nie wiem dokładnie, a tylko są to przypuszczenia. Projekt powinien być już gotowy z tego co mi wiadomo, więc jest taka szansa.A jak wyglada procedura zgłoszenia inicjatywy ustawodawczej przez sejmową komisję petycji?
Bodajże w maju ustalili, że wystąpią z inicjatywą, ale czy maja na to jakiś określony czas?
(chodzi mi o owoc petycji jednego z kolegów, który poskarżył się na 2 dodatkowe warunki: wiek 55 i 5 lat policyjnych)
... zostałem wywołany do tablicy ...
To nie ma większego znaczenia. Ci na górze nie patrzą na tych na dole.Na Podkarpaciu możecie wszystko - przecież DIAS i jego pierwszy zastępca to funkcjonariusze celni w mundurach i co nie jest tajemnicą poliszynela nie dażący skarbowców wielką sympatią.
Alterego. Ostatnim zdaniem wyraziłeś wszystko na swój temat. Ja odczuwam w tym zdaniu, że Ty pałasz złością do celników. Przepraszam jeśli źle zrozumiałem. Pokazałeś też spory brak wiedzy na temat sytuacji w IAS, w której pracujesz, bowiem to, że DIAS i jego zca są mundurowi, nie znaczy, że ZZ Celnicy PL może wszystko w tej IAS.Są środowiska w KAS, które współgrają z MF w kierunku antagonizowania Nas. Ujawniły się zresztą te środowiska przy okazji akcji zbierania podpisów.
Skąd w ogóle takie myślenie, na jakiej podstawie? Kto to tam Wam wmawia takie rzeczy?
Natomiast w pierwszym zdaniu dobrze zdiagnozowałeś problem wśród niektórych pracowników US, który wynikł przy zbieraniu podpisów. Część pracowników US i IAS dała sobie rzeczywiście wmówić, że to jest projekt tylko dla funkcjonariuszy. Stan faktyczny jest odmienny, co wynika wprost z krótkiej przecież treści projektu.
Dlatego projekt przesyłałem przy każdym komunikacie i każdy kto chciał, mógł tego typu niepoważny i absurdalny zarzut, sam zweryfikować. Tak też uczyniło bardzo wielu skarbowców podpisując projekt.
Nie dali sobie wmówić tej bzdury i chwała Im za to.
Zapewniam Cię, że celnik, chodząc po US, nie wytłumaczyłby tego osobom tak nastawionym, skuteczniej niż Ty to mogłeś uczynić i cieszę się, że próbowałeś działać w tym kierunku. Jeżeli nie podołałeś, to ważne, że próbowałeś. Celnik miałby dużo mniejsze szanse, więc nie żałuj już i nie wytykaj, że nie pojawili się w Twojej lokalizacji celnicy z ZZ Celnicy PL, bo skoro Ty nie podołałeś, to oni tym bardziej nie mieli żadnych szans.
Nasz Związek uważa, że w zasadniczych kwestiach mamy wspólne cele i działając wspólnie, jeżeli udałoby Nam się zjednoczyć o te wspólne cele, stanowimy siłę bomby atomowej, a MF drży na samą myśl o tym.
Tym razem nie udało się jeszcze, ale uważam, że poczyniliśmy ogromny krok do przodu w tej kwestii.
Powyższe nie zmienia faktu, że w większości spraw status funkcjonariusza różni się bardzo od statusu pracownika i w wielu kwestiach są cele rozbieżne. Służba Celno-Skarbowa powinna zostać wydzielona ze struktur KAS, bo to jest patologia, jedyna zresztą w Polsce, że służba mundurowa została tak usytuowana.
To natomiast nie powinno Nas zniechęcać póki co, do wspólnego działania we wspólnych celach, które także występują i które możemy sobie zdefiniować.
To, że Nasze statusy znacząco się różnią, nie znaczy, że mamy się nienawidzić i nie móc wspólnie zadziałać w niektórych sprawach. Tak chciałoby MF właśnie, abyśmy skakali sobie tylko do gardeł i broń Panie Boże nigdy nie wystąpili wspólnie w danej sprawie.
Staram się to opanować, bo nie lubię tańczyć tak jak mi zagra MF. Ciebie też do tego namawiam.
...
...
Jesteśmy razem z przymusu i nic nie robimy aby być dla siebie partnerami a nie wrogami. Pozdrawiam szeregowych pracowników tej izby wywodzących się ze służby celnej. Ci z którymi przyszło mi pracować są porządnymi i uczynnymi ludźmi.
Powinieneś założyć koło Związku w IAS Rzeszowie i rozruszać towarzystwo. Bo widać, że chcesz coś robić, przynajmniej widzisz co nie działa tam dobrze.Nie wiem @Poróźniony kto Cię skrzywdzil, ale nie obrażaj ludzi z Podkarpacia. Ja do pokornych się nie zaliczam i wiem dobrze co to znaczy walczyć. @retronix tak jak i Ty wiem dobrze, że za czasow Wieśka tylko nielicznym bylo dobrze. Panie Przewodniczący - doskonale zdaję sobie sprawę (i nie tylko ja), że mundurówka powinna być wydzielona z KAS. Mówi Pan o wspólnym działaniu, ale to właśnie byli pracownicy uc wieszają "pieski" na związku celniczym. To od nich uslyszałem - nie masz po co do nich iśc. To do kogo mam iść, do DIASA który wyraził zdanie (zresztą na spotkaniu ze ZZ), że pracownicy cywilni są do obsługi funkcjonariuszy. Nie słyszałem aby zz celnicy.pl zaprotestował po tych słowach dyrekcji. Nie wiem, ale tak chyba jedności się nie buduje i nie zbuduje. Jesteśmy razem z przymusu i nic nie robimy ab być dla siebie partnerami a nie wrogami. Pozdrawiam szeregowych pracownikó w tej izby wywodzących się ze służby celnej. Ci z którymi przyszło mi pracować są porządnymi i uczynnymi ludźmi.
Dokładnie, a nie opierać się na zdaniu paru osób, które przyszły z UC(jeżeli są to ucywilnieni fsze, to jest mi zwyczajnie bardzo przykro, zważywszy, że robimy dużo w tej sprawie i tylko ZZ Celnicy PL coś realnie działa w tej sprawie). Cóż zawsze będą osoby niezadowolone.Powinieneś założyć koło Związku w IAS Rzeszowie i rozruszać towarzystwo. Bo widać, że chcesz coś robić, przynajmniej widzisz co nie działa tam dobrze.