Projekt ustawy o KAS

No chyba jednak im później to gówno wejdzie tym lepiej dla nas. Dłużej mamy robote, później skończy się nam zasiłek. To chyba logiczne.

Nie do końca mario97, ponieważ w myśl poprawki która ma być dzisiaj procedowana w senacie ulec zmianie ma tylko termin wejścia w zycie ustaw ale zapisy co do terminu propozycji (31 maja) i terminu ewentualnego zwolnienia ze służby (31 sierpień) nie uległ zmianie. Tak więc jeżeli ktoś nie dostanie propozycji to i tak i tak nie popracuje dłużej

SSC
Redukcja zatrudnienia ma nastąpić przede wszystkim w wyniku naturalnych odejść pracowników i funkcjonariuszy na emeryturę oraz likwidacji wakatów.

likwidacji wakatów? do tej pory mówiono tylko o naturalnych odejściach

Przesunięcie z 01.012016 r. na 01.032016 r. świadczy, ze z licznymi rozporządzeniami są w ciemnej d.............e Natomiast należy zauważyć, ze Ustawa o KAS jest ustawą w całości odsyłająca do rozporządzeń.

czyżby to było clou dobrej zmiany? państwo to ja, panie kaczyński?

Przesunięcie z 01.012016 r. na 01.032016 r. świadczy, ze z licznymi rozporządzeniami są w ciemnej d.............e Natomiast należy zauważyć, ze Ustawa o KAS jest ustawą w całości odsyłająca do rozporządzeń.

Patrząc na ten cyrk czy bagno w sejmie i senacie, które zgotował nam PiS dochodzę do jednego wniosku, że w tym ..... państwie jak już się idzie na wybory to trzeba głosować według następującego klucza. Jeśli głosuję na partię X do sejmu to do senatu muszę głosować na partię Y a na prezydenta z partii Z, bo wtedy jest jakaś szansa, że gdzieś ktoś przyblokuje jakąś głupią ustawę. Innego wyjścia nie ma. A teraz mnie najbardziej boli, że głosowałem we wszystkich trzech przypadkach na PiS. Za to ona teraz mnie wyrucha bez mydła po dwudziestu kilku latach nienagannej służby.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czy zgadniecie gdzie jest najwięcej wakatów ,chyba nie na górze bo tam wszystkie stołki zajęte ,więc kogo najboleśniej dotknie pseudo reforma.Na to pytanie niech każdy sobie odpowie sam

Witam... Obejrzałem relację z senatu. Tacy ludzie stanowią prawo. Większość nie wiedziała o czym mówi i o co pyta. Ja pier...lę. Senator sprawozdawca, chyba dopiero podczas obrad ...czytał projekt ustawy. A krótki, o funkcjonariuszach celnych: "ONI"!!! Tak w skrócie: zacietrzewienie, zakłamanie,mściwość, pogarda dla obywateli. pzdr:mad:

Witam... Obejrzałem relację z senatu. Tacy ludzie stanowią prawo. Większość nie wiedziała o czym mówi i o co pyta. Ja pier...lę. Senator sprawozdawca, chyba dopiero podczas obrad ...czytał projekt ustawy. A krótki, o funkcjonariuszach celnych: "ONI"!!! Tak w skrócie: zacietrzewienie, zakłamanie,mściwość, pogarda dla obywateli. pzdr:mad:

Rzadko się z Tobą zgadzam Hunter, ale w tej kwestii masz rację na 100%!!!
Dodam tylko, że tak mają wszyscy politycy bez względu na opcję polityczną.
Pozdrawiam.

P.S.
Dobrze, że nie mówił o nas "komuniści i złodzieje".

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Back
Do góry