G
Guest
Gość
CHCECIE MI POWIEDZIEC ZE AUTOR TEGO TEMATU CHCE PRACOWAC NA "PSIARNI" SORY ZA WYRAżENIE ALE TAKA JEST PRAWDA NIE WIEM CZY KTOS TERAZ MA SZACUNEK DLA POLICJI...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja znam instrukcję, a Ty podaj przykłady na to, że mobilni jej nie czytająobiektywny napisał:Koleżanka ma całkowitą rację. Ze statystyk zamieszczonych na corinti widać, że ok. 50% dochodzeń kończy się tzw. "NN". Zauważmy jakie to są straty dla budżetu. Przy wykryciu sprawcy takiego czynu możemy ściągnąć z niego grzywnę (choćby poprzez mandat), koszty zniszczenia fajek (np. DPO) lub uszczuplone podatki i cło (jeżeli złapiemy go na przemycie, a należność będzie wymagalna). I to są korzyści. A przy "NN" dopłacamy do tego interesu. No i oczywiście chwalimy się na corinti z naszych sukcesów. Dziwię się dlaczego operacyjni nie czytają swojej instrukcji i np. płyty CD, DVD i inne kwalifikują jako przemycone? :lol: I tu widzę niewilki brak wiedzy. Łapać tak, ale później potrzebna jest refleksja nad tym czy mamy KKS czy KK lub inne pozakodeksowe przepisy karne. :wink:
Wszystko ok, zgadzam sie. Tylko z tego co piszesz wnioskuję, że jestes z MF-u albo z takiej jednostki, która zna przepisy kks i kpk w teorii. I chwalici się to. Ale proponuje Ci zebys kiedys zatrzymal plyty albo ciuch na nn i oddal je Policji. Spróbuj, zycze szcześcia. A poza tym w przypadku wlasnosci intelektualnej gdy zachodzą przeslanki, że towar jest przemycony, sprawe przekazujemy do uc i to uc decusuje o tym czy wszczac postepowanie. Pzdrobiektywny napisał:Podałem - płyty CD, DVD i inne kwalifikują jako przemycone. A gdziev dowody na to, że zoastały nielegalnie wprowadzone obszar celny WE? Zatrzymują na kks. A co napisano w instrukcji - własność intelektualna i Policja. :wink:
To mało widziales. Zatrzymane podróby z człowiekiem przekazujemy na milicję. To jest zasada! Natomiast sprawe nn zabieramy, poniewaz dla milicji towar bez czlowieka to minus w statystyce - nie wykryte przestępstwo. Ja wiem, ze nas to powinno guzik obchodzic, ale realia są takie, że często współpracujem z niebieskimi przy róznych sprawach i nie chcemy, czesto "za porozuieniem" podrzucac im takie sprawy. Takie są realia.j.23 napisał:wszędzie tak jest zatrzymują- podkoszulki z kaczorem donaldem też na KKS wszczyna sie sprawę i w jej ramach szuka sie właściciela praw, jeżeli właściciel nie wnosi o ściganie to zarzut jest o nielegalne wprowadzenie na obszar UE tylko gdzie dowody ze nielegalnie i ze to przywieziono z zewnątrz a nie wyprodukowano w garażu pod Łodzią (przepraszam Łódz) Jeszcze nie widziałem aby sprawę zatrzymanych "dóbr intelektualnych" przekazano Policji natomiast widziałem takie sprawy przekazywane przez Policję lub SG do UC .
KTOŚ POMYLIŁ EPOKI....krotka lekcja historii dla kolegi z mobilnych - MILICJI już nie mamy jakieś 18 lat ... choc wcale nie dziwi, że w mobilnych nadal tkwia w minionej epoce :lol:mobilny1 napisał:To mało widziales. Zatrzymane podróby z człowiekiem przekazujemy na milicję. To jest zasada! Natomiast sprawe nn zabieramy, poniewaz dla milicji towar bez czlowieka to minus w statystyce - nie wykryte przestępstwo. Ja wiem, ze nas to powinno guzik obchodzic, ale realia są takie, że często współpracujem z niebieskimi przy róznych sprawach i nie chcemy, czesto "za porozuieniem" podrzucac im takie sprawy. Takie są realia.j.23 napisał:wszędzie tak jest zatrzymują- podkoszulki z kaczorem donaldem też na KKS wszczyna sie sprawę i w jej ramach szuka sie właściciela praw, jeżeli właściciel nie wnosi o ściganie to zarzut jest o nielegalne wprowadzenie na obszar UE tylko gdzie dowody ze nielegalnie i ze to przywieziono z zewnątrz a nie wyprodukowano w garażu pod Łodzią (przepraszam Łódz) Jeszcze nie widziałem aby sprawę zatrzymanych "dóbr intelektualnych" przekazano Policji natomiast widziałem takie sprawy przekazywane przez Policję lub SG do UC .
To był żart.... :shock:ojjjjj Ojinna epoka napisał:KTOŚ POMYLIŁ EPOKI....krotka lekcja historii dla kolegi z mobilnych - MILICJI już nie mamy jakieś 18 lat ... choc wcale nie dziwi, że w mobilnych nadal tkwia w minionej epoce :lol:mobilny1 napisał:To mało widziales. Zatrzymane podróby z człowiekiem przekazujemy na milicję. To jest zasada! Natomiast sprawe nn zabieramy, poniewaz dla milicji towar bez czlowieka to minus w statystyce - nie wykryte przestępstwo. Ja wiem, ze nas to powinno guzik obchodzic, ale realia są takie, że często współpracujem z niebieskimi przy róznych sprawach i nie chcemy, czesto "za porozuieniem" podrzucac im takie sprawy. Takie są realia.j.23 napisał:wszędzie tak jest zatrzymują- podkoszulki z kaczorem donaldem też na KKS wszczyna sie sprawę i w jej ramach szuka sie właściciela praw, jeżeli właściciel nie wnosi o ściganie to zarzut jest o nielegalne wprowadzenie na obszar UE tylko gdzie dowody ze nielegalnie i ze to przywieziono z zewnątrz a nie wyprodukowano w garażu pod Łodzią (przepraszam Łódz) Jeszcze nie widziałem aby sprawę zatrzymanych "dóbr intelektualnych" przekazano Policji natomiast widziałem takie sprawy przekazywane przez Policję lub SG do UC .
jabol napisał:1) na dzień dobry podwyżka do conajmniej trzykrotności średniej krajowej;
2) praca w komfortowych warunkach (posiłki regeneracyjne, klima, zimą na akcje zamawiana jest u szamana dobra pogoda i to działa, miód malina);
3) praca bardzo stabilna, zgodna z grafikiem (możesz zaplanować sobie życia na pół roku z góry);
4) jasno określona ścieżka awasnu (pagonów nie zdążysz nałożyć, a tu już nowe);
5) premie, premie, że nie będziesz wiedział co z pieniędzmi zrobić;
6) Bezpieczeństwo w pracy, szczególnie, że mamy rozporządzenie o ŚPB (środki przymusu bezpośredniego):
BRAWO jABOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PODOBA MI SIE tWÓJ TEKST!!!!!!
zAPOMNIAŁEŚ DODAĆ, ŻE MOBILNI WYPOSAŻENI SA W BUSY Z WC, PRYSZNICEM, KUCHNIA I NIEŹLE ZAOPATRZONYM BARKIEM..
ACHA I JESZCZE MAJA DO DYSPOZYCJI PODGRZEWANE MUNDURY NA ZIME I KLIMATYZOWANE W LECIE....HEHEHEHEHEHE