Poparcie KAS wyrażone przez ZZ podczas prac Zespołu ds. legislacji w dniu 26.02.

Status
Zamknięty.

FC_celnik

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
225
No k.... następny artykuł który będzie dawał im możliwość do nadużyć. Od 2014 roku będąc na alokacji dostane teraz właśnie ze względu na moje miejsce stałego zamieszkania i art. 106.1 propozycję pracy w us blisko domu i będzie to jeszcze traktowane jako dobrodziejstwo ( to nic, że nie wiem co robią w us i nawet nie potrafię wypełniać własnego pita, bo robi to za mnie firma ). Przy okazji stracę status funkcjonariusza, dodatek za rozłąkę, dodatek mieszkaniowy, dodatek graniczny, dodatek za nocki, dodatek za wyżywienie ale będę blisko domu. A tu jeszcze Federacja ZZ SC prosi pana Banasia o rozwiązanie problemów alokowanych funkcjonariuszy, no to dla mnie jest już wszystko jasne. Federacja prosi i już jest.
No jak tam Federacjo dobrze się układa współpraca z panem Banasie tak jak dobrze się układała z panem Kapicą itd? Nie wstyd wam występować przeciw funkcjonariuszom, od czego wy jesteście, czy nie przypadkiem od obrony naszych praw? A teraz jest wam miło jak pan Banaś pisze, że tylko 3 związki wystąpiły przeciw kas i to pewnie takie małe i nic nie znaczące bo reszta jest za i wy też jesteście za czyli przeciw funkcjonariuszom Służby Celnej.

No właśnie mario97 - przecież tylko kilka małych związków zawodowych jest przeciw KAS, a "cała" reszta popiera KAS. Ludzie czy wy nie widzicie który związek robi bokami i się układa. Któremu związkowi / kom jest dobrze. Kto w imieniu zwykłych funkcjonariuszy w 2008 złamał pospolite ruszenie oddolne. Wiadomo Jacki Placki, federacje.... A kto poświęcił swoją karierę aby faktycznie walczyć o zwykłych celników. Dziwię się indolencji lub " absencji intelektualnej" tych którzy liczą na inne związki. Tylko związek zawodowy CELNICY.PL jest w stanie coś dać " SŁUŻBIE" i zwykłym funkcjonariuszom. Inni tylko paczki. To jest oczywiste. Tutaj nie można stać z boku, bo może zaoszczędzę 15 zyla miesięcznie. Pokażmy że i nam zależy na tym o co walczy SIWY. Krótko i na temat - zapisujmy się do CELNICY.PL. Mario ty nie lamentuj - jeśli zapisałeś się do Basi to czego oczekujesz - konsultacji ?? i poparcia ?? Re-alokacja mogłaby nastąpić jedynie na zasadzie dobrowolności jej beneficjentów, na ich wniosek a nie poprzez wnioskowany przez federację artykuł w ustawie o KAS. A tak to nikt was słuchać nie będzie tylko Urząd Skarbowy w Zielonej Górze ... JEŚLI CI ZALEŻY CELNIKU !!!!!!!!!!!!! ZADEKLARUJ SIĘ DO CELNICY.PL.

W piątek 26.02. w MF spotkał się Zespół ds. legislacji. Obecni byli przedstawiciele ZZ. Myślę, że ważne to jest, aby środowisko zawodowe miało informację, że Przewodniczący Federacji ZZ SC Pan Jacek Staniszewski poinformował podczas prac Zespołu, że trzy Związki Zawodowe (Federacja ZZSC, ZZSNPiA, Zrzeszenie) popierają reformę KAS.

Ad. liczebności ZZ, które podpisały Porozumienie, to jest dokładnie odwrotnie - największe centrale związkowe podpisały Porozumienie, te mniejsze opuściły spotkanie tuż przed podpisaniem Porozumienia. RSK Solidarność była nieobecna, Federacji ZZSC także nie było, ale po spotkaniu Zespołu ds. legislacji wiemy już dlaczego :)

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Ostatnia edycja:
A może by tak wreszcie Federacji ZZSC, ZZSNPiA i Zrzeszeniu "podziękować" za reprezentowanie środowiska??? Najlepszym sposobem jest opuszczenie szeregów tych ZZ przez ich członków. Chodźcie do nas... Nikt się nie będzie na was gniewał.....
Jest jeszcze jeden dobry sposób na wytłumaczenie ww. ZZ, że ich zachowanie jest co najmniej niewłaściwe.... ale nie mogę go publicznie zaprezentować, a każdy zresztą się sam domyśli.....

Chciałbym tylko, żeby członkowie wspomnianych ZZ pamiętali, że każda rewolucja pożera własne dzieci... Zatem mogą się stać pierwszymi ofiarami reformy, której tak żarliwie przyklasnęli...
Od dzisiaj proponuję te trzy ZZ nazywać "Stowarzyszeniem judaszowych srebrników"

Ostatnia edycja:
A może by tak wreszcie Federacji ZZSC, ZZSNPiA i Zrzeszeniu "podziękować" za reprezentowanie środowiska??? Najlepszym sposobem jest opuszczenie szeregów tych ZZ przez ich członków. Chodźcie do nas... Nikt się nie będzie na was gniewał.....
Jest jeszcze jeden dobry sposób na wytłumaczenie ww. ZZ, że ich zachowanie jest co najmniej niewłaściwe.... ale nie mogę go publicznie zaprezentować, a każdy zresztą się sam domyśli.....

Popieram w całej rozciagłości. Nie wiem czemu ci którzy płaca na te związki , one im nic nie daja ..no chyba ze te smieszne paczki na świata ....te związki nic dla was nie zrobiły i nic nie zrobia nie maja żadnego zaplecza!!!!
Ludzie opamiętajcie się , teraz kiedy możemy miec to o co większośc z Was walczyła i czego chciała od 99 roku może byc osiagnęte, nie pozwólcie aby nas wyrolowali. Ja pracuje krótko ale ci którzy pracuja juz kilka , kilkanaści lat odpowiedzcie sobie co te związki zrobiły dla was, dla innych? Jesli coś zrobiły prosze napiszcie, bo może o czymś nie wiemy co pomogło braci celniczej .
wesprzyjcie Sławka , on wie co robi.

Jak byłem w MON-ie to było takie jedno określenie na takie s......wo, a teraz napiszę tylko jedno ZDRAJCY, ZDRAJCY, ZDRAJCY po trzykroć ZDRAJCY. Zdradzili nas w 1998 r zdradzili nas w 2004, zdradzili w 2008 r zdradzili nas przy wartościowaniu i teraz też nas zdradzą, sprzedadzą Służbę Celną za stanowiska, ordery i pieniądze. Na co jeszcze mamy czekać, gdzie są taczki.

interesa prywatne przed interesem ogółu

żyjemy w wolnym kraju. każdy ma prawo do własnych poglądów oraz ich publicznego wyrażania. nie mniej jednak, w przypadku gdy występuje konflikt z interesem ogółu funkcjonariuszy, rzeczy trzeba nazywać po imieniu.

panie staniszewski z resztą kamryli, ponieważ nie macie zdolności honorowej, to pluję wam pod nogi.

Jeżeli natychmiast, od dziś, ktoś jeszcze pozostanie w strukturach Federacji lub Zrzeszenia,
to ja czuję się uprawniony, do splunięcia mu w twarz! Nie chce mi się jakoś wierzyć,
że ktoś może jeszcze zdzierżyć reprezentowanie siebie przez takiego ********** !!!

No chyba, że członkowie tych "ZZ", to tylko "martwe dusze". (?!)

Kto jest jeszcze w tych Związkach? Niech ma odwage i przyzna sie piszac tu na forum. Zostawcie ich juz od poniedzialku samych. Sama p. Basię i samego Pana Jacusia najwyzej z kilkoma swoimi przybocznymi, BJ itp. towarzystwem.Tylko tak mozemy ich zneutralizować

z pewnością wkrótce odwiedzi ich seryjny awansownik :mad:.

W piątek 26.02. w MF spotkał się Zespół ds. legislacji. Obecni byli przedstawiciele ZZ. Myślę, że ważne to jest, aby środowisko zawodowe miało informację, że Przewodniczący Federacji ZZ SC Pan Jacek Staniszewski poinformował podczas prac Zespołu, że trzy Związki Zawodowe (Federacja ZZSC, ZZSNPiA, Zrzeszenie) popierają reformę KAS.
CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!
Rozumiem, że informacja sprawdzona? W takim razie usłyszała osobiście lub Kół. Widział jakieś pisemne stanowisko?
Biorąc pod uwagę termin spotkania i Zjazdu Związku-osobiście raczej nie (chyba ze ktoś ma dar bilokacji). Pisma tez jakoś nie widać. Zatem wychodzi na to ze plotka???

Ostatnia edycja:
Kto jest jeszcze w tych Związkach? Niech ma odwage i przyzna sie piszac tu na forum. Zostawcie ich juz od poniedzialku samych. Sama p. Basię i samego Pana Jacusia najwyzej z kilkoma swoimi przybocznymi, BJ itp. towarzystwem.Tylko tak mozemy ich zneutralizować

Neutralizacja teraz, to musztarda po obiedzie. Ale 0 (zero) członków ZZ, to jeszcze szansa na wykazanie braku poparcia dla KAS.
Trzeba się liczyć z tym, że "ktoś" już zaczął starania na szefa ZZ KAS. Zgadnijcie, kogo mam na myśli ?

A ja mam pytanie do pana Staniszewskiego i żądam odpowiedzi.
Napisz mi pan, kogo pan reprezentujesz i w czyim imieniu wypowiadasz się pan i na jakiej podstawie zgadasz się pan na kas?
Kto dał ci pan prawo na zgodę na kas, czy robiłeś pan rozeznanie, czy robiłeś pan ankietę na temat kas wśród celników i na jej podstawie podejmujesz pan działania?
Reprezentujesz pan nasze interesy czy swoje?
Kogo pan reprezentujesz, ile osób liczy pana organizacja związkowa, ile osób jest w waszych trzech związkach, że masz pan prawo w naszym imieniu podejmować decyzje i wyrażać zgodę na kas?
Jaki masz pan stopień i stanowisko, oraz jakie stopnie i stanowiska mają funkcyjni w pańskich związkach i całej federacji?
Za ile nas pan sprzedałeś?
To o co pytam nie należy do informacji tajnych ani nawet niejawnych, więc mam prawo zadać te pytania i oczekiwać na nie odpowiedzi, mam prawo wiedzieć wiedzieć kto w moim imieniu występuje.
I ostatnie pytanie:
Czy będziesz pan miał choć odrobinę cywilnej odwagi żeby odpowiedzieć mi na te pytania, albo przynajmniej zaprzeczyć słowom Sławka?

I ostatnie pytanie:
Czy będziesz pan miał choć odrobinę cywilnej odwagi żeby odpowiedzieć mi na te pytania, albo przynajmniej zaprzeczyć słowom Sławka?

Odwagi??????? Kolego, za dużo żądasz od tchórzy U nas ci co nas posprzedawali za stołki nie wiedza co to odwaga. Inaczej nie doszło by do pewnych zachowań.

tak jest Sławomir Siwy na szefa ZZ KAS.
Jeden wódz, jedna partia ...

Trochę to inaczej szło: jedna..., jeden naród, jeden przywódca.

Ponawiam pytanie, czy informacja podana przez Pana Przewodniczącego to fakt usłyszany osobiście, czy tylko powielanie plotek, a może ciąg dalszy walki o ,,rząd dusz''?

Zachowanie Twojego idola kazik irytowało tak bardzo wiele osób na tym Zespole, że tę informację przekazało mi kilka osób obecnych na tym spotkaniu, w tym także przedstawiciel ZZ Celnicy PL tam obecny ją potwierdził.

Informacja ta, to taka sama plotka jak popieranie przez trzy ZZ emerytur celnych w Sejmie na Komisji w kwietniu 2015r., czyli już po wyroku TK, przy równoległym informowaniu środowiska w Komunikatach, że popierają tylko emerytury mundurowe.
To taka sama plotka jak to, że w dniu 22.12. na spotkaniu z SSC w MF st. ekspert celny, komisarz J.Staniszewski zaczął mówić jako pierwszy i rozpoczął swoją wypowiedź od propozycji do SSC wdrożenia emerytur epizodycznych z ZUS po osiągnięciu 55/60lat, kiedy równolegle piszą oczywiście w Komunikatach do środowiska, że popierają projekt obywatelski. W jaki sposób zostało wyrażone poparcie do projektu obywatelskiego? Czy jest choć pismo do Marszałka, tak jak napisała Federacja ZZSM? Pisanie tego w Komunikatach, to żadne poparcie.

Nieważne, nie jest potrzebne ich poparcie, bo tylko mogą zaszkodzić! W imieniu Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej informuję, że nie chcemy tego! Piszę to tylko po to, żeby unaocznić, że Komunikaty wydawane do środowiska nie zawierają informacji o faktycznych działaniach tych central.

Ponadto szkody jakie dotąd wyrządziły te Związki w wielu sprawach o podstawowym znaczeniu dla środowiska, których daty ktoś wyżej wymienił, są przeogromne. Ww. deklaracja poparcia dla KAS wyrażona przy obecności nowej Pani Dyrektor Pani Honoraty Łopianowskiej świadczy o tym, że Związki te, tak jak w przeszłości, zrobią wszystko aby tylko się przypodobać, nie bacząc na interes środowiska zawodowego i interes SC.

Dlatego już nie apeluję, ale wzywam wszystkich, którzy zrzeszają się jeszcze w tych organizacjach, aby z nich wystąpić!
Jeżeli zostaną sami, lub z nielicznymi tylko członkami, my będziemy mogli to zakomunikować na najbliższym posiedzeniu Zespołu czy na spotkaniu z kierownictwem w MF. Zakomunikować, że centrale te nikogo nie reprezentują lub że reprezentują tylko interesy wąskiej grupy, a interesy te nie są tożsame z interesami Funkcjonariuszy i Pracowników SC.

DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO.

Ostatnia edycja:

Tylko na tyle cię stać zaprzedańcu ?!
Jak zwykle - nic własnego - ale to właśnie świadczy o tym, na czym ci zależy.
Nadal przedstawiasz się zaczynając od stanowiska ?

CAT. Black Jack to nie jest J.Staniszewski. To Jacek Kraj Wiceprzewodniczący Federacji(piszę, bo większość użytkowników forum to wie)

Faktycznie, tego nie wiedziałem.

Ale wycofuję wyłącznie ostatnie zdanie!

Zachowanie Twojego idola kazik...

DZIAŁAJMY, WYZERUJMY TE CENTRALE, BO SZKODZĄ INTERESOM ŚRODOWISKA ZAWODOWEGO.
Na wstępie Panie Przewodniczący-nigdzie nie pisałem, ze JS to mój idol. Domysł równie nietrafiony.
a więc jednak tego Pan osobiście nie usłyszał... rozumiem, ze obecność przedstawiciela ZZ Celnicy PL na spotkaniu zespołu legislacyjnego to również wyraz poparcia dla idei KAS? Czy może obecnosc ta to wyraz sprzeciwu?
moze sie mylę, ale chyba to nie Staniszewski jest Niedoszłym Szefem Służby Celnej. Wszyscy wiemy kto miał/ma aspiracje do tego stanowiska.
Nikt nie neguje dobrej roboty, którą Pan robił i pewno po części dalej robi, ale ostatnie Pana zdanie wyraźnie wskazuje, co jest równie ważne (mam nadzieję, że nie najważniejsze)-"Wykasować inne związki".
Oby tylko ta żądza nie przysłoniła tego co rzeczywiście jest najważniejsze.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry