No k.... następny artykuł który będzie dawał im możliwość do nadużyć. Od 2014 roku będąc na alokacji dostane teraz właśnie ze względu na moje miejsce stałego zamieszkania i art. 106.1 propozycję pracy w us blisko domu i będzie to jeszcze traktowane jako dobrodziejstwo ( to nic, że nie wiem co robią w us i nawet nie potrafię wypełniać własnego pita, bo robi to za mnie firma ). Przy okazji stracę status funkcjonariusza, dodatek za rozłąkę, dodatek mieszkaniowy, dodatek graniczny, dodatek za nocki, dodatek za wyżywienie ale będę blisko domu. A tu jeszcze Federacja ZZ SC prosi pana Banasia o rozwiązanie problemów alokowanych funkcjonariuszy, no to dla mnie jest już wszystko jasne. Federacja prosi i już jest.
No jak tam Federacjo dobrze się układa współpraca z panem Banasie tak jak dobrze się układała z panem Kapicą itd? Nie wstyd wam występować przeciw funkcjonariuszom, od czego wy jesteście, czy nie przypadkiem od obrony naszych praw? A teraz jest wam miło jak pan Banaś pisze, że tylko 3 związki wystąpiły przeciw kas i to pewnie takie małe i nic nie znaczące bo reszta jest za i wy też jesteście za czyli przeciw funkcjonariuszom Służby Celnej.
No właśnie mario97 - przecież tylko kilka małych związków zawodowych jest przeciw KAS, a "cała" reszta popiera KAS. Ludzie czy wy nie widzicie który związek robi bokami i się układa. Któremu związkowi / kom jest dobrze. Kto w imieniu zwykłych funkcjonariuszy w 2008 złamał pospolite ruszenie oddolne. Wiadomo Jacki Placki, federacje.... A kto poświęcił swoją karierę aby faktycznie walczyć o zwykłych celników. Dziwię się indolencji lub " absencji intelektualnej" tych którzy liczą na inne związki. Tylko związek zawodowy CELNICY.PL jest w stanie coś dać " SŁUŻBIE" i zwykłym funkcjonariuszom. Inni tylko paczki. To jest oczywiste. Tutaj nie można stać z boku, bo może zaoszczędzę 15 zyla miesięcznie. Pokażmy że i nam zależy na tym o co walczy SIWY. Krótko i na temat - zapisujmy się do CELNICY.PL. Mario ty nie lamentuj - jeśli zapisałeś się do Basi to czego oczekujesz - konsultacji ?? i poparcia ?? Re-alokacja mogłaby nastąpić jedynie na zasadzie dobrowolności jej beneficjentów, na ich wniosek a nie poprzez wnioskowany przez federację artykuł w ustawie o KAS. A tak to nikt was słuchać nie będzie tylko Urząd Skarbowy w Zielonej Górze ... JEŚLI CI ZALEŻY CELNIKU !!!!!!!!!!!!! ZADEKLARUJ SIĘ DO CELNICY.PL.