Dos Santos
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 420
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Jak nie ma rozporządzenia to nie będzie podwyżek z modernizacji (to porozumienia z dyrektorami)Nie zostało podpisane, opublikowane i niewiadomo kiedy będzie podpisane i czy jest w ogóle chęć podpisania przez rządzących takiego rozporządzenia.
przecież to nie ma nic wspólnego.Jak nie ma rozporządzenia to nie będzie podwyżek z modernizacji (to porozumienia z dyrektorami)
Ma to bezpośredni wpływ, podwyżki w tym roku to 20 procent z ustawy budżetowej i blisko pięć procent z modernizacji w wyniku rozporządzenia o podniesieniu wielokrotności kwoty bazowejprzecież to nie ma nic wspólnego.
Chyba dla tych co mieli mnożnik powyżej 2...Na granicy średnia podwyżka to 0.12 kwoty bazowej, co daje jakieś 280 PLN brutto. Trochę brakuje do "średnio" 500. Ciekawe kto dostał tę "nadwyżkę", żeby średnia wyszła 500?
Zakładam, ze nie masz stażu więcej niż 2 lata i masz młodszego specjalistę. Na podwyżce najbardziej zostali "w******ni" młodsi specjaliści z kilkuletnim stażem, pracujący na większości stanowisk na granicy, obecnie mają taki sam mnożnik co młodzi zatrudnieni w tym roku. To nie jest ani sprawiedliwe ani motywujące.Chyba dla tych co mieli mnożnik powyżej 2...
Ja tam z podwyżki jestem zadowolony
Mówiąc o kilkuletnim stażu ile lat masz na myśli?Jak długo u was trzymają ludzi na ml. specjaliscie?Na podwyżce najbardziej zostali "w******ni" młodsi specjaliści z kilkuletnim stażem, pracujący na większości stanowisk na granicy, obecnie mają taki sam mnożnik co młodzi zatrudnieni w tym roku. To nie jest ani sprawiedliwe ani motywujące.
czyli dostałeś podwyżkę mnożnika powyżej 0,21?Chyba dla tych co mieli mnożnik powyżej 2...
Ja tam z podwyżki jestem zadowolony
Ja tez jestem z podwyżki zadowolony, dostałem sporo ponad 500. Jestem w służbie prawie 10 lat a to tylko pokazuje jak wcześniej było zaniżone moje uposażenie w stosunku do pozostałych. Są one teraz bardzo zbliżone na poszczególnych stanowiskach.Na granicy średnia podwyżka to 0.12 kwoty bazowej, co daje jakieś 280 PLN brutto. Trochę brakuje do "średnio" 500. Ciekawe kto dostał tę "nadwyżkę", żeby średnia wyszła 500?
A jak wyglądaly u ciebie przez 10 lat awanse stanowiskowe?Jakie masz teraz stanowisko i grupę?Ja tez jestem z podwyżki zadowolony, dostałem sporo ponad 500. Jestem w służbie prawie 10 lat a to tylko pokazuje jak wcześniej było zaniżone moje uposażenie w stosunku do pozostałych. Są one teraz bardzo zbliżone na poszczególnych stanowiskach.
Doszedłem do starszego specjalistyA jak wyglądaly u ciebie przez 10 lat awanse stanowiskowe?Jakie masz teraz stanowisko i grupę?
W sumie już 3 lata jestem starszym specjalistaTo gratuluję . Rozumiem ,że starszym specjalistom zostałeś niedawno a więc zrozumiałe ,że dostałeś całą pulę i zrozumiałe ,że sie cieszysz .Niestety nie wszyscy mogą się cieszyć bo ten podział modernizacji daje pełną pule niedawno awansowanym kosztem długo pomijanych w awansach.
No to jesteś... Szczęściarzem. Niektórzy z twoim stażem klepią na młodszym specuW sumie już 3 lata jestem starszym specjalista
7-10 lat to norma. Ja na ze stażem 15 lat mam specjalistę, ale znam takich ze stażem prawie 20 lat i wciąż są specjalistami.Mówiąc o kilkuletnim stażu ile lat masz na myśli?Jak długo u was trzymają ludzi na ml. specjaliscie?
No widzisz,a ja mam 15 lat i specjalistę z mnożnikiem po podwyżce 2.4Ja tez jestem z podwyżki zadowolony, dostałem sporo ponad 500. Jestem w służbie prawie 10 lat a to tylko pokazuje jak wcześniej było zaniżone moje uposażenie w stosunku do pozostałych. Są one teraz bardzo zbliżone na poszczególnych stanowiskach.