Dos Santos
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 420
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tak wynika z porozumienia, chyba że specjalista otrzymując podwyżkę z 30% puli przekroczy mnożnik 2.3, to wówczas będzie w takiej samej sytuacji co ekspert, oczywiście w kwesti podwyżki.
Czylli, jak tu żyć ? Przecież niemotywowany-stymulowany poziom intelektualny owego eksperta jest lub może być niewykorzystywany. To rmusi się zmienić , bo jak podaje portal Skarbowcy.pl "Trzeba odwrócić skutki kadrowe reformy KAS" i MF już prowadzi rozmowy z tytanami intelektu co do możliwości ich wykorzystania.Tak wynika z porozumienia, chyba że specjalista otrzymując podwyżkę z 30% puli przekroczy mnożnik 2.3, to wówczas będzie w takiej samej sytuacji co ekspert, oczywiście w kwesti podwyżki.
Wyciągnąłem wnioski z postu, strona wcześniejsza, Andrzeja Marcinca, myślę że to wszystko wyjaśnia.@abarks... jesteś funkcyjny w związku i odpowiadasz jako osoba, która była/jest przy podpisywaniu modernizacji? Czy to co piszesz jest tylko i wyłącznie twoją indywidualną interpretacją porozumienia?
Mało z tego formowiczu/czko zrozumiałeś/aś mf prowadzi rozmowy przede wszystkim z ludźmi wyp..... z dnia na dzień z roboty w 2017r jeżeli sobie wybiera bardziej i mniej przydatnych to fakt jest to skandal ale naśmiewanie się jest co najmniej głupie. Natomiast reforma kas miała niewiele wspólnego z tym czy ktoś jest ekspertem czy specjalistą.Czylli, jak tu żyć ? Przecież niemotywowany-stymulowany poziom intelektualny owego eksperta jest lub może być niewykorzystywany. To rmusi się zmienić , bo jak podaje portal Skarbowcy.pl "Trzeba odwrócić skutki kadrowe reformy KAS" i MF już prowadzi rozmowy z tytanami intelektu co do możliwości ich wykorzystania.
Raczej inna to radośc z poziomu intelektualnego zawartosciowanych do "elyt" ekspertów..., ale niejednokrotnie właśnie oni i funkcyjni związkowcy przyczynili się do upodlenia innych w kolejnej pseudo reformie .Mało z tego formowiczu/czko zrozumiałeś/aś mf prowadzi rozmowy przede wszystkim z ludźmi wyp..... z dnia na dzień z roboty w 2017r jeżeli sobie wybiera bardziej i mniej przydatnych to fakt jest to skandal ale naśmiewanie się jest co najmniej głupie. Natomiast reforma kas miała niewiele wspólnego z tym czy ktoś jest ekspertem czy specjalistą.
Rozumiem Twoje rozgoryczenie, świat nigdy nie był i nie będzie sprawiedliwy tylko że w tym piśmie, o którym wspomniałeś, chodzi o ludzi wyp.. z roboty nie o ekspertów czy specjalistów. Nawiasem mówiąc uważam to pismo za skandaliczne z innych powodów. Nie ciągnijmy tego. Pozdrawiam.Raczej inna to radośc z poziomu intelektualnego zawartosciowanych do "elyt" ekspertów..., ale niejednokrotnie właśnie oni i funkcyjni związkowcy przyczynili się do upodlenia innych w kolejnej pseudo reformie .
Co do mojego podejścia lub oceny owych niewykorzystanych intelektuslistów , przynajmniej mi znanych, podaję przykład, jak to jedna z pań eksperta pyta się co znaczy wywóz a co znaczy przywóz, lub też inna zajmująca się taryfikacją , pyta się co to śruba z łbem lub bez łba co wywołuje moją radość kiedy to wspominam, albo też inna pytająca się czy Irak to Iran itd. ....o moge podać wiele pr,zykładów ale po co ., MF wie gdzie wykorzystać merytorycznych.
Zwracam szczególnie uwagę na ten fragment Twojej wypowiedzi:Raczej inna to radośc z poziomu intelektualnego zawartosciowanych do "elyt" ekspertów..., ale niejednokrotnie właśnie oni i funkcyjni związkowcy przyczynili się do upodlenia innych w kolejnej pseudo reformie .
Co do mojego podejścia lub oceny owych niewykorzystanych intelektuslistów , przynajmniej mi znanych, podaję przykład, jak to jedna z pań eksperta pyta się co znaczy wywóz a co znaczy przywóz, lub też inna zajmująca się taryfikacją , pyta się co to śruba z łbem lub bez łba co wywołuje moją radość kiedy to wspominam, albo też inna pytająca się czy Irak to Iran itd. ....o moge podać wiele pr,zykładów ale po co ., MF wie gdzie wykorzystać merytorycznych.
Wypowiedź może wprowadzać w błąd, sugerować, że to funkcyjni należący również do ZZ Celnicy PL przyczynili się do tego "upodlenia". Czy taka była Twoja intencja? Część osób jest na tym forum nowych. Są młodzi funkcjonariusze, którzy nie pamiętają reformy 2017 r. Mogą nie być wystarczająco zorientowani.ale niejednokrotnie właśnie oni i funkcyjni związkowcy przyczynili się do upodlenia innych w kolejnej pseudo reformie
Również pozdrawiam .Rozgoryczenie? Nie , pisałem już wcześniej że wk..wienie i o skurwysuń...stwie wartościujących, reformujących i czyniących siebie " intelektualną "elytą" trzeba pisać jawnie i opisywać prawdę aby następne pokolenia nie śmiały iść podobną ścieżką kariery zawodowej ze szkoda dla wielu ale zyskiem wyłącznie dla siebie. Ostatnio słyszałem w mediach o pomyślę likwidacji CBA , bo to był jeden z postulatów obecnych rządzących , z tym że walką z korupcją miałaby zająć sie m.in.KAS. To nawet nie ironia pomysłodawców, to raczej jakieś szaleństwo dzisiejszych władców aby jedna z najbardziej zepsutych i skorumpowanych instytucji państwa, która nigdy nie oczyściła się z patologii miała leczyć patologię korupcji. Czy wyobrażasz sobie eksperta, który kierując się- nie dobrem państwa ale interpersonalnymi rozrywkami zacznie badać sprawy ? Alokacja+wartosciowanie+ ucywilnienie to przy tym tulko preludium .Rozumiem Twoje rozgoryczenie, świat nigdy nie był i nie będzie sprawiedliwy tylko że w tym piśmie, o którym wspomniałeś, chodzi o ludzi wyp.. z roboty nie o ekspertów czy specjalistów. Nawiasem mówiąc uważam to pismo za skandaliczne z innych powodów. Nie ciągnijmy tego. Pozdrawiam.
Tak będzie tylko w MFCzy może ktoś potwierdzić ostateczny podział podpisany wczoraj?
75% dla wszystkich
25% dla wyróżniających się.
Dalej się nie rozumiemy, wartościowanie aczkolwiek narobiło wiele krzywd i było bez sensu to coby nie mówić zostawiło ludzi z taką samą kasą oczywiście podzieliło bardzo środowisko np. Młody z karnego czy kontroli postimportowej czy z akcyzy mógł dostać eksperta a doświadczony z OC specjalistę. To nie ok. Nie zgadzam się, że każdy ekspert to debil. Kogoś z ekspertem którego dostał w akcyzie przeniesiono na OC to miał prawo nie mieć pojęcia o procedurach celnych, to pokazuje tylko jak wartościowanie potraktowało OC a nie że człowiek jest idiotą (chociaż pewnie takowi się zdarzają). Natomiast wartościowanie nie umywa się do wygaszenia i ucywilnienia tam człowiek z dnia na dzień tracił środki na utrzymanie przekreślano cały jego dorobek w mundurze. Tosamo alokacja z dnia na dzień trzeba było zmienić miejsce zamieszkania i wszystko co się z tym wiąże. Także z całym szacunkiem, jeżeli ktoś "mądrzejszy" zajmuje gorsze stanowisko to jest niefajne, niesprawiedliwe i może wk ...ć ale nieporównywalne z wygaszeniem czy alokacją i o tym pisałem. A jak chodzi o naszych włodarzy alokujących wartościujących i ucywiniających mamy podobne zdanie. Jak chodzi o najbardziej zepsutą i skorumpowaną instytucję kurcze jest wiele głupot idiotyzmów niesprawiedliwości ale bez przesady, mi takich praktyk na szczęście nie było dane widzieć. Poza tym walką z korupcją ma się zająć któraś z trzyliterowych służb chyba ABW, a kas tylko oświadczeniami majątkowymi - chybaRównież pozdrawiam .Rozgoryczenie? Nie , pisałem już wcześniej że wk..wienie i o skurwysuń...stwie wartościujących, reformujących i czyniących siebie " intelektualną "elytą" trzeba pisać jawnie i opisywać prawdę aby następne pokolenia nie śmiały iść podobną ścieżką kariery zawodowej ze szkoda dla wielu ale zyskiem wyłącznie dla siebie. Ostatnio słyszałem w mediach o pomyślę likwidacji CBA , bo to był jeden z postulatów obecnych rządzących , z tym że walką z korupcją miałaby zająć sie m.in.KAS. To nawet nie ironia pomysłodawców, to raczej jakieś szaleństwo dzisiejszych władców aby jedna z najbardziej zepsutych i skorumpowanych instytucji państwa, która nigdy nie oczyściła się z patologii miała leczyć patologię korupcji. Czy wyobrażasz sobie eksperta, który kierując się- nie dobrem państwa ale interpersonalnymi rozrywkami zacznie badać sprawy ? Alokacja+wartosciowanie+ ucywilnienie to przy tym tulko preludium .
A mnie interesuje kiedy realnie można spodziewać się tych podwyżek na kontach? Pozdrawiam
Cyt."Nie zgadzam się, że każdy ekspert to debil".Tego nie napisałem, ale podałem przykłady innego pojmowania rzeywistosci przez niektórych z samozwańczych " elyt" .Co jak co ale 2 z 3 wymienionych przez ciebie sku ..syństw doskonale rozumiem bo je poznałem. Kończąc naszą polemikę w tym temacie , bez obrazy dla uczciwych , sprawdzanie fikcyjnych oświadczenie majątkowych ( nie wszystkich) przez KAS miałoby się tak jak z polskim cłem w latach po '89 roku..Dalej się nie rozumiemy, wartościowanie aczkolwiek narobiło wiele krzywd i było bez sensu to coby nie mówić zostawiło ludzi z taką samą kasą oczywiście podzieliło bardzo środowisko np. Młody z karnego czy kontroli postimportowej czy z akcyzy mógł dostać eksperta a doświadczony z OC specjalistę. To nie ok. Nie zgadzam się, że każdy ekspert to debil. Kogoś z ekspertem którego dostał w akcyzie przeniesiono na OC to miał prawo nie mieć pojęcia o procedurach celnych, to pokazuje tylko jak wartościowanie potraktowało OC a nie że człowiek jest idiotą (chociaż pewnie takowi się zdarzają). Natomiast wartościowanie nie umywa się do wygaszenia i ucywilnienia tam człowiek z dnia na dzień tracił środki na utrzymanie przekreślano cały jego dorobek w mundurze. Tosamo alokacja z dnia na dzień trzeba było zmienić miejsce zamieszkania i wszystko co się z tym wiąże. Także z całym szacunkiem, jeżeli ktoś "mądrzejszy" zajmuje gorsze stanowisko to jest niefajne, niesprawiedliwe i może wk ...ć ale nieporównywalne z wygaszeniem czy alokacją i o tym pisałem. A jak chodzi o naszych włodarzy alokujących wartościujących i ucywiniających mamy podobne zdanie. Jak chodzi o najbardziej zepsutą i skorumpowaną instytucję kurcze jest wiele głupot idiotyzmów niesprawiedliwości ale bez przesady, mi takich praktyk na szczęście nie było dane widzieć. Poza tym walką z korupcją ma się zająć któraś z trzyliterowych służb chyba ABW, a kas tylko oświadczeniami majątkowymi - chyba
Nie wiem o co ta dyskusja przecież zgodnie z modernizacją u mnie w izbie z tego co wiem wszyscy dostali już stanowiska eksperckie, które daje im siatka płac.Moje stanowisko jako operatora RTG wg. docelowej siatki należy go grupy stanowisk eksperckich, obecnie mam stanowisko specjalisty z mnożnikiem poniżej 2,3. Zatem jaką dostanę podwyżkę: do mnożnika 2,3 na specjaliście czy awans na mł. eksperta i mnożnik 2,7, bo to jest moje stanowisko docelowe wg. siatki?
Nie widać i nie słychać żadnych awansów stanowiskowych, które daje siatka płac!!!!!Nie wiem o co ta dyskusja przecież zgodnie z modernizacją u mnie w izbie z tego co wiem wszyscy dostali już stanowiska eksperckie, które daje im siatka płac.
Cyt."Wypowiedź może wprowadzać w błąd, sugerować, że to funkcyjni należący również do ZZ Celnicy PL przyczynili się do tego "upodlenia". Czy taka była Twoja intencja?"Zwracam szczególnie uwagę na ten fragment Twojej wypowiedzi:
Wypowiedź może wprowadzać w błąd, sugerować, że to funkcyjni należący również do ZZ Celnicy PL przyczynili się do tego "upodlenia". Czy taka była Twoja intencja? Część osób jest na tym forum nowych. Są młodzi funkcjonariusze, którzy nie pamiętają reformy 2017 r. Mogą nie być wystarczająco zorientowani.
ZZ Celnicy PL i wszyscy jego funkcyjni byli przeciwni tej reformie w takim kształcie, w jakim została wprowadzona. Wielu z nas poniosło dotkliwe skutki, włącznie ze zwolnieniem, czy ucywilnieniem. Podjęliśmy bezprecedensowe działania mające zapewnić pomoc prawną skrzywdzonym. Co ważne - skutecznie. Żaden inny związek zawodowy działający w naszej formacji nie podjął takich działań.
Zatem wszelkie tak ogólne sformułowania tego typu, są niezasadne a nawet krzywdzące.w odniesieniu do ZZ Celnicy PL i jego funkcyjnych.
W której Izbie jest tak dobrze? W rzeszowskiej nikt jeszcze nie dostał, ani RTG ani przewodnicy, z CUDO nie mam kontaktu to nie wiem, ale raczej też nie, bo taka informacja szybko by się rozeszła.Nie wiem o co ta dyskusja przecież zgodnie z modernizacją u mnie w izbie z tego co wiem wszyscy dostali już stanowiska eksperckie, które daje im siatka płac.
Hm, w Izbie czyli Izbie ? A jak w w US/UCS ?Nie widać i nie słychać żadnych awansów stanowiskowych, które daje siatka płac!!!!!