Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
czego tu nie rozumieć z tego co napisałem. Wszyscy młodsi spece w stałej służbie zostaną awansowani na speców (kwestia zmian w sowie - swoją drogą pewnie już zrobione) i jako już spece dostają te 3 klocki... co tu jeszcze nie jasne? czasami mam wrażenie, że pracuję w zakładzie pracy chronionej... nikt nic nie rozumie albo nie chce zrozumieć... ja wymiękam... mam już takich ludzi dość, zero od siebie tylko chrzanić i narzekać... na co dzień w robocie a po robocie na forum... może co po niektórzy (zawiedzeni młodzi) mają rację mówiąc, że jednak powinni rozpędzić tę służbę... Może... Jak do tego dodam, że u mnie na oddziale celnicy sami siebie nawzajem okradają i złośliwie wchodzą innym w szkodę, to czara goryczy się przelewa... Ogólnopanująca zawiść wśród fc mnie rozbraja, mam dość i wymiękam... Harmonogram Siwego każdy u mnie na granicy ma w zadzie i cieszy go jak komu coś nie wychodzi lub powinie się noga... Z kim ja pracuję?????? Ludzie co się dzieje????? To ma być służba? To mają być funkcjonariusze? Tfu!
No więc widzicie sami, że jest dziwnie. Nic nie jest przesądzone. Nic nie jest przegrane.Przeważmy szalę na Naszą stronę Skupmy się na harmonogramie mniejszymi grupkami w Izbach i do dzieławitam,
tak.............. pomarzyć można, będą podwyżki ale.......................zobaczymy dla kogo.....................
adam dworcow napisał:
"Sławek, czy organizowanie kursów aspiranckich i oficerskich w obliczu likwidacji SC nie narusza zasady racjonalnego gospodarowania środkami publicznymi? "
również tak uważam,
ale te kursy to pikuś, bo ludzie dostaną kilka zł podwyżki, ale............. jak wytłumaczyć konkursy na kierowników i naczelników, których za chwilę nie będzie, no? jak?
to dopiero "dobra zamiana" albo faktyczny skok na kasę na tzw. końcówkę.
te osoby - tzw. zwycięscy konkursów - dołączą z poziomem uposażenia do poprzedników, będziemy obserwować jak niby jawnie kłócą się a pod stołem głaskają, u mnie w urzędzie już możemy zobaczyć takie właśnie cuda......................
i co, kto dostanie fajną podwyżkę, czy mł. specjalista, czy nowy kierownik lub nowy naczelnik,
tak sobie myślę, oby to było czarnowidztwo, szybciej dostaną awanse kierownicy i naczelnicy, niż zwykły celnik,
pozdrawiam