Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Porozumienia są publikowane na stronach intranetowych izb - każdy z nas ma dostęp - proszę zobaczyc ZIELONA GÓRA, WARSZAWA, BIAŁYSTOK, OLSZTYN i po 28 lutego Wrocław. Ale to trzeba wynegocjować z DIAS. Prosze kontaktować się z przewodniczącym z IAS Rzeszów.ZOI WRO a czy można prosić o wypisanie izb, które takie porozumienie o awansie d stanowisku co 5 lat zawarły?![]()
IAS Rzeszów to nie moja izba, dlaczego mam się kontaktować z przew.IAS Rzeszów ?Czy tylko te izby, które w poście Pani wymieniła zawarły to porozumienie? Pozdrawiam.Porozumienia są publikowane na stronach intranetowych izb - każdy z nas ma dostęp - proszę zobaczyc ZIELONA GÓRA, WARSZAWA, BIAŁYSTOK, OLSZTYN i po 28 lutego Wrocław. Ale to trzeba wynegocjować z DIAS. Prosze kontaktować się z przewodniczącym z IAS Rzeszów.
Może dlatego, że wpis dodany został na forum dedykowanym IAS Rzeszów. Dzisiaj w IAS Rzeszów jest pierwsze spotkanie z Dyrektorem.IAS Rzeszów to nie moja izba, dlaczego mam się kontaktować z przew.IAS Rzeszów ?Czy tylko te izby, które w poście Pani wymieniła zawarły to porozumienie? Pozdrawiam.
O to już wiadomo że 28 lutego będzie podpisane porozumienie we Wrocławiu?Porozumienia są publikowane na stronach intranetowych izb - każdy z nas ma dostęp - proszę zobaczyc ZIELONA GÓRA, WARSZAWA, BIAŁYSTOK, OLSZTYN i po 28 lutego Wrocław. Ale to trzeba wynegocjować z DIAS. Prosze kontaktować się z przewodniczącym z IAS Rzeszów.
Mam nadzieję że pierwsze i ostatnie. Nic więcej nie dostaniemy niż ustalono w MF. Szkoda to przeciągaćMoże dlatego, że wpis dodany został na forum dedykowanym IAS Rzeszów. Dzisiaj w IAS Rzeszów jest pierwsze spotkanie z Dyrektorem.
Już po spotkaniu. Następne 20.02, tylko nie bardzo wiem po co. Porozumienie można było podpisać już dzisiaj.Mam nadzieję że pierwsze i ostatnie. Nic więcej nie dostaniemy niż ustalono w MF. Szkoda to przeciągać
Dokładnie.I tak nic się nie zmieniJuż po spotkaniu. Następne 20.02, tylko nie bardzo wiem po co. Porozumienie można było podpisać już dzisiaj.
A może jakiś projekt porozumienia? Ktoś ma?Już po spotkaniu. Następne 20.02, tylko nie bardzo wiem po co. Porozumienie można było podpisać już dzisiaj.
Jakie były propozycje dyrektora?Już po spotkaniu. Następne 20.02, tylko nie bardzo wiem po co. Porozumienie można było podpisać już dzisiaj.
Czytałem projekt porozumienia i dla mnie jest akceptowalny. Mam nadzieję, że ambicje przewodniczacych ZZ pozwolą im podpisać porozumienie 20.02.A może jakiś projekt porozumienia? Ktoś ma?
Akceptowalny tzn? Jaki podział środków proponuje dyrektor? 30/65/5 czy inny?Czytałem projekt porozumienia i dla mnie jest akceptowalny. Mam nadzieję, że ambicje przewodniczacych ZZ pozwolą im podpisać porozumienie 20.02.
Podział jest taki sam jak w porozumieniu centralnym.Akceptowalny tzn? Jaki podział środków proponuje dyrektor? 30/65/5 czy inny?
Związki teraz za wiele i tak nie robią, to może przynajmniej niech nie opóźniają!
Wreszcie jakiś konkret!Podział jest taki sam jak w porozumieniu centralnym.
Dzień dobry, jak widać z Państwa wypoiwiedzi nie bardo zrozumiły jest dla Was proces negocjaji w sprawie rozdysponowania środków z modernizacji. A więc od poczatku. NIE MA ZNACZENIA JAK DŁUGO PROWADZONE SA NEGOCJACJE, BOWIEM ŚRODKI NIE ZOSTANĄ URUCHOMIONE WCZESNIEJ NIŻ W MARCU. Zatem na negocja e w IAS mamy jeszcze sporo czasu i warto negocjowac dobre zapisy.A dlaczego 5% bez negocjacji, uważacie, że to jest fair że są osoby które w każdej modernizacji dostają z puli DIAS, jest na to przyzwolenie?
To proste , zatem prosze skontakotowac się z przewodniczacym naszego ZZ w swoim IAS. TIAS Rzeszów to nie moja izba, dlaczego mam się kontaktować z przew.IAS Rzeszów ?Czy tylko te izby, które w poście Pani wymieniła zawarły to porozumienie? Pozdrawiam.
Właśnie chodzi by negocjować, tak napisałem że inni chcą bez negocjacji podpisać.Dzień dobry, jak widać z Państwa wypoiwiedzi nie bardo zrozumiły jest dla Was proces negocjaji w sprawie rozdysponowania środków z modernizacji. A więc od poczatku. NIE MA ZNACZENIA JAK DŁUGO PROWADZONE SA NEGOCJACJE, BOWIEM ŚRODKI NIE ZOSTANĄ URUCHOMIONE WCZESNIEJ NIŻ W MARCU. Zatem na negocja e w IAS mamy jeszcze sporo czasu i warto negocjowac dobre zapisy.
Pozrozumienie centralne dotyczy de faktu podzialu procentowego srodków i w zakresie podziału 30 i 65 % i w tym zakresie już` nie negocjujemy w IAS bowiem to zostało uzgodnione na poziomie centralnym. Natomiast negocjajciom w IAS podlegają środki z 5 %. PROSZE UWAŻNIE PRZECZYTAC POROZUMIENIE CENTRALNE.
W ramach podziału srodków z 5 % związki zawodowe w danej IAS mogą wynegocjować szczególne warunki, adekwatne do sytuacji w danym IAS. I to jest ważna kwestia, bowiem można wreszczcie wyprostowac zaszłości z lat ubiegłych i zarówno dotyczące funkcjonariuszy, jak i pracowników , a w szczególności pracowników US, dla których przed 2015 r. polityke kadrową prowadził każdy z NUS , zatem ukłądała się ona bardzo różnorodnie i terzba to "wyprostować". podobnie dotyczy funkcjonariuszy, dla których w każdej izbie celnej prowadzone były rozbieżne polityki dotyczace awansowania i określania uposażenia.
SRODKI Z UCHWAŁY MODERNIZACYJNEJ MAJĄ DOPROWADZIĆ DO OSIAGNIĘCIA STANU ZEROWEGO dla prowadzenia następnie jednolitej polityki awansowej zgodnie z przyjętą INSTRUKCJA AWANSOWANIA.
Zatem odpowiadając na Pana pytanie WŁASNIE TERAZ W IAS NEGOCJUMEMY ROZDYSPONOWANIE SRODKÓW Z 5 %.
Nasz związek w osobach Przewodniczących danych ZOI w każdej izbie przedstawia na spotkaniach z DIAS swoje propozycje, DIAS przedstawia swoje stanowisko i to jest przedmiotem negocjacji. Pozdrawiam
Ja w zeszlym roku dostąpiłam zaszczytu i otrzymałam awans po 18 latachawans w stanowisku dla nie awansowanych minimum 10 lat
Tam gdzie jesteśmy ZOI reprezentatywną czyli mamy przynajmniej 8 % członków na wszystkich zatrudnionych - bez naszej zgody nie ma porozumienia. Chyba , że są inne związki reprezentayywne, wówczas może zdażyć sie tak, że związki reprezentywne maja odmienne stanowiska, wówczas decyduje głos DIAS. Dlatego tak ważne jest Wasze uczestnictwo w ZZ - to daje bezpośrenie przełożenie na działanie ZOI. Jeśli nie otrzymał Pan od przewodniczacego ZOI naszego związku w swojej izbie propozycji porozumienia zawsze może Pan sie o nia zwrócić. PozdrawiamWłaśnie chodzi by negocjować, tak napisałem że inni chcą bez negocjacji podpisać.