Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chyba zmieniła się kwota zasadniczej w związku ze zmianą kwoty bazowej...Jakieś wieści o podwyżkach z modernizacji...Na razie zmienił się mnożnik w sykap w związku z kwotą bazową ...
Oczywiście, to pomyłka...Chyba zmieniła się kwota zasadniczej w związku ze zmianą kwoty bazowej...
Bez podwyżki mnożnik pozostaje taki sam...
A może minimum 15 lat ??awans w stanowisku dla nie awansowanych minimum 10 lat
Aż taka młoda nie jestemA może minimum 15 lat ??
Pewnie wtedy coś "zostanie" i będzie dla młodej większa szansa na awans ...
To z tych 5% mają być te awanse?? Przecież podział 95% kwoty modernizacji funkcjonariusze/cywile został już centralnie uzgodniony.Aż taka młoda nie jestemA może wprowadźmy awans w stanowisku co dla nie awansowanych minimum 5 lat....Tylko sądzę, że z 10 będzie problem ...Ale jak Lordzie masz taką siłę sprawczą to wynegocjuj co 5 lat.Bedziesz wtedy po dobrej stronie mocy, tylko tych mocy może Ci nie wystarczyć na przekonanie do tego planu MF
![]()
W tej fabryce wszystko powinno być jasne. Lecz od lat nie jest. Awansowani są znajomi, krewni, i inne cioty królika. Zbyt często i po cichu. Nie zasługujący na w.w miano awansowani są: nigdy, rzadko, z przypadku.Awanse stanowiskowe wg mnie powinny być jasne i klarowne no po 5, 10, 15 latach. Jedyny warunek dobra opinią i brak postępowań. A tak każdy awans dla jednych będzie demotywacją dla innych w szczególności gdy baaardzo często osoby z krótszym stażem zostają awansowani szybciej od tych co służą dłużej.
W wielu izbach wskazano w porozumieniach że awansować mają osoby, które co najmniej od 5 lat nie miały awansu w stanowisku. Proszę zobaczyć na stronach intranetowych innych izb, w których porzoumienie już podpisano.awans w stanowisku dla nie awansowanych minimum 10 lat
W niektórych izbach udało się wynegocjować poniższe zasady awansu - ale trzeba pamiętać, że Państwa izba działanie mocno inaczej niż inne w kilku kwestiach, w tym w zakresie wykonywania wyroków sadowych. PozdrawiamTo z tych 5% mają być te awanse?? Przecież podział 95% kwoty modernizacji funkcjonariusze/cywile został już centralnie uzgodniony.
A oprócz ww. elity, są z zawodu pułkownicy emeryci ("mój mąż z zawodu jest dyrektorem"), którzy ku pokrzepieniu serc własnych (i na cześć minionej epoki) dalej są dyrektorami, no bo przecież z zawodu są dyrektorami...Awanse stanowiskowe wg mnie powinny być jasne i klarowne no po 5, 10, 15 latach. Jedyny warunek dobra opinią i brak postępowań. A tak każdy awans dla jednych będzie demotywacją dla innych w szczególności gdy baaardzo często osoby z krótszym stażem zostają awansowani szybciej od tych co służą dłużej.
Aż taka młoda nie jestemA może wprowadźmy awans w stanowisku co dla nie awansowanych minimum 5 lat....Tylko sądzę, że z 10 będzie problem ...Ale jak Lordzie masz taką siłę sprawczą to wynegocjuj co 5 lat.Bedziesz wtedy po dobrej stronie mocy, tylko tych mocy może Ci nie wystarczyć na przekonanie do tego planu MF
![]()
Sorki nie moja izba nie zauważyłem, nie znam realiów Rzeszowa.5% środków, powiększone o ewentualne nierozdysponowane środki z puli 30% i 65%, przeznacza się na podwyżki z przeznaczeniem na awanse, z uwzględnieniem poniższych zasad ogólnych:
Nierozdysponowane miały wracać do ogólnej puli a tak To się nam narobi ekspertów i st. ekspertów co to wcześniej mieli zaszczyt się op....ć w bardzo dobrze zwartościowsmsnych komórkach i robią to do dziś a w nagrodę awans co 5 lat na stanowisku robiąc wszystko byle tylko za bardzo nie podpaść po prostu genialne. Dobrze że chociaż kilku kilkunastu w każdej izbie co naprawdę byli pokrzywdzeni skorzysta. Jak by to mf czy dyr. wymyślił to bym jeszcze rozumiał ale związki ??? Mam taką petycję żeby sprawdzić kto dostał awans na stanowisku 3, 4 lata temu i ma lub jest blisko minimum i wogóle mu podwyżki nie dawać na rzecz wybranych w ogólnym głosowaniu osób, które to od lat do roboty przychodzą no w miarę przychodzą.