Podwyżki w naszej Izbie

izbowiec

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam młodzieży...225 na łeb ani chybi tak wyszło naszym z góry...i młodym trochę więcej ze stażowego z różnicy 20% i to by było na tyle...kasa płatna jak z wa-wy przyleci goniec...i co wy na to??

W sumie niewiele z perspektywy Despero, ale zawsze coś. Zaraz podniosą się krzyki czemu tak mało. Pokażcie Despero gdzie w Białym dają więcej, a jutro składam wypowiedzenie.

Policja, SG, ITD, skarbówka, szkolnictwo no i spora część większych prywatnych przedsiębiorców Wiem bo już się rozglądam za zmianą miejsca pracy

1. Policja - proszę bardzo panie kałasznikow, złóż pan tam kwity, zobaczysz pan jaki to miód.
2. SG - interesuje Despera dzienna praca w Białym, a nie ciemną nocą w Krynkach albo Szudziałowie.
3. ITD, UKS - czekają tam na Despero z otwartymi rękami, ostro wkurzeni czemu nie chce u nich pracować.
4. Szkolnictwo - nie każdy jest pedagogiem z powołania i wykształcenia.
5. Więksi prywatni przedsiębiorcy - proszę o wskazanie takowych w naszym województwie. Despero na palcach może ich policzyć.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....

Witam młodzieży...225 na łeb ani chybi tak wyszło naszym z góry...i młodym trochę więcej ze stażowego z różnicy 20% i to by było na tyle...kasa płatna jak z wa-wy przyleci goniec...i co wy na to??

No to wyszło tak jak miało być na początku przed protestami. Jednak polityk kiedy mówi 500 to ma na myśli "mam was w ..." . A ta pokaźna kwota (zawsze to lepsze niż nic) to brutto czy netto?

despero nie bądź takim pesymistą Na IC świat się nie kończy A co do zarobków to trzeba uściślić jedną rzecz. Co innego praca na miejscu w Białym a co innego praca na granicy. Odliczając koszt dojazdu + koszt amortyzacji auta ( o ile jak ktoś się przyjmuje ma takowe ) to już nie wygląda wcale tak atrakcyjnie. A jak sie jeszcze weźmie pod uwagę ryzyko zaśnięcia za kierownicą po nocnej służbie np. na rewizji to człowiek coraz częściej sie zastanawia co ja tu robię :cool:

Despero nie jest pesymistą i nigdy już nim nie będzie. Jeśli chodzi o pracę na granicy państwa i opłacalności to faktycznie nie jest to żaden cymes. Dojeżdżanie przez 40 lat po 50 km to wg Despero wyzwanie dla prawdziwych hardkorowców. Łączna odległość przejechana w ten sposób wyniesie około 720000 km co przy prędkości 80 km/h daje 9000 godzin jazdy, a to proszę państwa jest ponad 1 rok non stop w drodze. Na przejechanie takiej odległości przy spalaniu 8/100 potrzeba 57000 litrów paliwa. Koszt tego paliwa wg szacunków Despero to uwaga :eek: 259000 PLN. Warto o tym pomyśleć...

225 to jest tara:)

Ostatnia edycja:
Nareszcie mila wiadomosc, bede mogl kupis sobie maslo do smarowania bulek. Dotychczas byl do dla mnie i nie tylko mnie rarytas. Juz nie bede musial ogladac kazdej zlotowki trzy razy, a jedynie dwa. Jeszcze troche i uwierze w zmiany na +:D czyzby kolejny cud w naszej izbie? Mlodziezy - garnijcie sie w nasze szeregi, wierzcie ze bedzie lepiej, bo tylko wiara w cuda nam pozostala:D

Despero, możesz mi wyliczyć ile przez 40 lat wydam na bilety miesięczne i ile czasu spędzę w autobusach i na przystankach - dodam że mieszkam na drugim końcu białegostoku

Szybko Despero to obliczył: 64 X 12 X 40 = 30720 PLN. Tyle wydasz na bilety mecenasie1. Jeśli chodzi o czas to obliczył Despero to tak: 0,5h X 21 X 12 X 40 = 5040 godzin czyli 210 dni w śmierdzącym empeku.

Od siebie dodam jeszcze, że w pracy spędzisz 8 X 21 X 12 X 40 = 80640 godzin czyli tylko 3360 dni co daje niecałe 10 lat.

Despero uważa tym samym, że celnicy mają wcześniejsze emerytury juz po 10 latach służby:)

Ostatnia edycja:
1. Policja - proszę bardzo panie kałasznikow, złóż pan tam kwity, zobaczysz pan jaki to miód.
2. SG - interesuje Despera dzienna praca w Białym, a nie ciemną nocą w Krynkach albo Szudziałowie.
3. ITD, UKS - czekają tam na Despero z otwartymi rękami, ostro wkurzeni czemu nie chce u nich pracować.
4. Szkolnictwo - nie każdy jest pedagogiem z powołania i wykształcenia.
5. Więksi prywatni przedsiębiorcy - proszę o wskazanie takowych w naszym województwie. Despero na palcach może ich policzyć.

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma....

Ciągle mam wrażenie, że Pan Despero choć tak narzeka to nie ma źle i bardzo lubi coś co nazywają cłem. Zresztą był widziany ostatnio na awansach więc mu się nie dziwię. Co do pracy w innych jednostkach to widać brak rozeznania i wychodzi na jaw, że cło to jego pierwsza i jedyna praca, dlatego tak jej broni...

Despero żadnej pracy nie lubi nawet tej w cle bo jest wybitnie zdolnym leniuchem. Nie przeszkadza mu to jednak w wykonywaniu w perfekcyjny spsób powierzonych mu zadań. Co do rozeznania to może faktycznie Despero nie wie dokładnie co sie dzieje w innych garnizonach, ale skoro pan Panie pinio7 wiesz to napisz pan. Wszyscy chętnie poczytają. A co do narzekania to narzekanie Despero jest znacznie poniżej białostoczańskiej normy.

[Despero to pogodny człowiek, nie wiem skąd taki pesymizm w ocenie tej persony. Despero zawsze mówi "dzień dobry" stąd wnioskuję, że jest mu dobrze tam gdzie jest. Co do rozeznania kolegi Despera - to ma jedno z najlepszych rozeznań w całej Izbie. Liczne decyzje Najwyższego wielokrotnie pozwalały Desperatowi zwiedzać różne części naszego województwa. A i przy Octowej w niejednym budynku na necie siedział. Człowiek ten ma niesamowitą wiedzę i doświadczenie. Dlatego nie dziwi mnie fakt, iż na ten moment jest ekspertem celnym, a mówią, że zajdzie jeszcze wyżej...

Przy okazji pozdrawiam naszego przedstawiciela w Brukseli.

Wiadomo kiedy będą te zapowiadane podwyżki i w jakiej wysokości? Czy pieniądze już przyszły i czy zostały podzielone? Na moje konto wlynęło mniej więcej tyle samo co przed miesiącem, niestety.
A wróbelki ćwierkają, że SG dostało ok. 300PLN na łapkę więcej do wypłaty... .

Ciągle mam wrażenie, że Pan Despero choć tak narzeka to nie ma źle i bardzo lubi coś co nazywają cłem. Zresztą był widziany ostatnio na awansach więc mu się nie dziwię. Co do pracy w innych jednostkach to widać brak rozeznania i wychodzi na jaw, że cło to jego pierwsza i jedyna praca, dlatego tak jej broni...

Z lektury postów "despero" wynika że jest ekspertem celnym co jak wiesz w naszej izbie nigdy nie jest kwestią przypadku :rolleyes: No i jak również wszystkim wiadomo ekspert celny nie pracuje na pasach no i nie zarabia tyle co "zwykły" celnik. Tak wiec nie widzę powodu aby "despero" mógł narzekać na cokolwiek zwłaszcza w SNP :D:D:D

No co wy, nie czytacie pism do wiadomości?? Od Pana Dyrektora 475 brutto dla każdego. Jak związki tego nie poprą to Despero sam kupi taczkę i wywiezie związkowców z Octowej.

Szybko Despero to obliczył: 64 X 12 X 40 = 30720 PLN. Tyle wydasz na bilety mecenasie1. Jeśli chodzi o czas to obliczył Despero to tak: 0,5h X 21 X 12 X 40 = 5040 godzin czyli 210 dni w śmierdzącym empeku.

Od siebie dodam jeszcze, że w pracy spędzisz 8 X 21 X 12 X 40 = 80640 godzin czyli tylko 3360 dni co daje niecałe 10 lat.

Despero uważa tym samym, że celnicy mają wcześniejsze emerytury juz po 10 latach służby:)

Niestety do wyliczeń kosztów dojazdu autobusem wkradł się błąd systemowy. Otóż nie jest tam uwzględniony wzrost cen biletów i fakt, że za 40 lat już dawno zabraknie paliwa do tych autobusów, bo zapasy na ziemi się wyczerpią :eek: . Całe szczęście, że zgodnie z zapewnieniami ekpertów (ale nie celnych tylko celnymi) ociepli się nam tak bardzo klimat, że będziemy w Białymstoku mieć riwierę whaitstocką :cool: (dodatkowo Bałtyk podniesie poziom wody, więc ta podejdzie pod nasz gród).
No i najważniejsze, Białoruś dalej będzie mimo wszystko oferować "tańszą" solarkę, bo baćka jak Lenin będzie wiecznie żywy. Aż chce się dalej żyć i po tą solarkę kursować. :p

Właśnie tak to jest jak nie każdy wie co pisze i wprowadza ludzi w błąd. Śpieszę wyjaśnić, że netto będzie to około ~300 pln czyli jak Despero napisał 450-470 brutto. To wszystko oczywiście przybliżone dane, aha i plus do tego dodatek stażowy no i akceptacja związków. Kasa ma być do 15-tego kwietnia.

Back
Do góry