Elmore, piotrwiesiek nie wiem który nick wolisz. Napisz jak się do ciebie zwracać?
Mimo jednak, że manipulujesz na forum i piszesz pod dwoma nickami odpowiem.
To ja interweniowałem. To moja sprawka.
Po pierwsze, Andrzej został przeniesiony z naruszeniem prawa, m.in. naruszono zakaz ponownego przeniesienia w terminie 2 lat i złamano także przepisy ustawy o ZZ.
Po drugie, w mojej ocenie jest to nękanie za działalność związkową.
Przeniesienie w kluczowym momencie negocjacji płacowych. Nie widzę uzasadnienia, by to Andrzej i jeszcze tylko dwie czy może trzy osoby z OC były przenoszone. Andrzej po raz czwarty został przeniesiony, a w okresie ostatnich dwóch lat po raz drugi. Jest jeszcze ktoś z OC Rzeszów, kto był przed upływem 2 lat przeniesiony, dwukrotnie?
Po trzecie, nie pozwolę na takie działanie, bo jest to w mojej ocenie ewidentna szykana za działalność związkową i to ja zleciłem Andrzejowi prace związkowe i wystąpiłem z propozycją zwolnienia od służby w wymiarze połowy czasu służby i złożyłem taki wniosek do DIAS
Po czwarte, gdzie Wasza solidarność? Andrzej naraża się podejmując działania w Waszym interesie. Walczył o podwyżki dla Was i podejmuje szereg innych działań w obronie tzw. szeregowych funkcjonariuszy i pracowników przeciwstawiając się DIAS, który chce promować wyłącznie nielicznych.
Po piąte, Andrzej ma najdłuższy dojazd do OC Korczowa, co nie znaczy, że nie wyrażamy zgody na Jego przeniesienie, ale niech to będzie sprawiedliwe, a nie ewidentne nękanie za działalność społeczną.
Po szóste, nie będę zlecał prac związkowych Andrzejowi, aby uniknąć głupich i nieprzemyślanych Twoich zarzutów jw. i będzie mógł wykonywać w OC Rzeszów obowiązki zgodnie z pełnym wymiarem godzin, ale na pewno ucierpią z tego powodu interesy ogółu zatrudnionych w IAS Rzeszów, bo jest On osobą, która najlepiej wykonałaby te akurat zadania, które chciałem Jemu powierzyć.
Ps. Gdyby pozostali zachowywali się podobnie bezmyślnie jak ty i atakowali związkowca za to, że od lat walczy o Was, przez co naraża swoją karierę zawodową, jest pomijany w awansach i przenoszony chyba najczęściej w OC, to mielibyśmy pełen triumf władzy. A może ty jesteś tym, który wie, albo się domyśla, że zgodnie z planami DIAS, masz dostać podwyżkę kosztem innych w twojej komórce, a Andrzej się temu przeciwstawiał? A może jesteś zwierzchnikiem? A może jesteś wysłannikiem władzy? Może właśnie to dlatego tak atakujesz, dlatego tak bardzo denerwuje cię działanie Andrzeja?