podwyżki 2013

Możecie podesłać link do tego rozporządzenia bo nie mogę go znaleźć a chciałbym się z nim zapoznać. Z góry wielkie dzięki.
PS. Nie dajcie się w ciągnąć w głupie gierki cywila.

Cywil to cywil-niech się błąka jego prawo. SŁUCHAJ-LINKA NIE MAM-ale projekt rozporzędzenia jest na Corintii. PZDR

No i właśnie- ja jestem na granicy, w tamtym roku jak było -32st latałam pomiędzy dwoma stanowiskami, oczy mi zamarzały, nie dało się oddychać... tylko strzały z diesli było słychać, koszmar.. i ja nie dostanę podwyżki ale starszy apl w służbie przygotowawczej siedzący sobie w ciepełku dostanie. Nie mogę tego przetrawić.

A ja nie jestem z granicy ale -28 z zeszłego roku pamiętam latając o 6 rano po rynku... (latam często ale to -28 utkwiło)
W listopadzie skakałem przez rzekę, przychodziłem i na 3 zmianę i spędzałem piątkowe wieczory w knajpach, na metach... wywożąc automaty czy przeszukując mieszkania byłych skazanych zawijanych w czasach wcześniejszych przez AT...
Dodatków nie mam (bo jakie), broni nie mam (bo po co).... i belki też nie mam - bo awansem dla mnie było wg. DIC mianowanie do stałej służby.
Ale... gdybym był w kadrach, w referacie ogólnym czy informatykiem (bez urazy - wskazuję stanowiska siedzące) to taką belkę bym dostał.
A że się dużo w terenie bywa to się nie należy.

Może coś w tym jest że goście którzy pracują w IC lub UC powinni być cywilami bo ze służbą to nie mają za wiele wspólnego.

planowana podwyżka tylko 150 zł brutto, a tyle nienawiści !!! Jaak łatwo Wami manipulować !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w tej nienawiści zapominacie o tym co najważniejsze !!!!! a może o to w tym CHODZI ???:cool:

Cywil to cywil-niech się błąka jego prawo. SŁUCHAJ-LINKA NIE MAM-ale projekt rozporzędzenia jest na Corintii. PZDR

A możesz podać jakieś szczegóły gdyż od 2 tygodni nie ma mnie w pracy i nie mam dostępu do kompa.
Czy ta proponowana podwyżka ma być na każdym stopniu po 150,- ??
Czy ci z 1 belką dostana 150, a ci z np. 3 aż 450,- ??
Dzięki za informację

Każdy mnożnik wynikający ze stopnia został powiększony o 0,08, co po pomnożeniu przez kwotę bazową ma dać właśnie owe ca. 150 zł.

Każdy mnożnik wynikający ze stopnia został powiększony o 0,08, co po pomnożeniu przez kwotę bazową ma dać właśnie owe ca. 150 zł.

starszy aplikant celny było 0,078, ma być 0,158
aplikant celny było 0,062 ma być 0,062, więc nie każdy mnożnik ;) mój nie.

starszy aplikant celny było 0,078, ma być 0,158
aplikant celny było 0,062 ma być 0,062, więc nie każdy mnożnik ;) mój nie.

SSC, wspominał, że taka podwyżka po 150 do stopnia ma być w latach 13, 14 i 15. [jeśli zredukuje etaty] Pomyśl bosmannn, że jak już dostaniesz st. aplikanta w 2015 to ci dodatek skoczy o 450... To już tylko 2 lata :cool:

Przecież już ktoś wcześniej napisał że alokacje są już za wami. To że miałeś pecha i znalazłeś się na granicy to nie moja wina
Cywil myślisz, że już nie będzie alokacji? I tu się mylisz chłopie jestem pewny, że alokacje będą w oddziałach wewnetrznych jest za dużo ludzi o wiele za dużo. Zresztą przeczytaj co na temat przeniesienia powiedział SSC na spotkaniu ze związkami chyba gdzieś w październiku ubiegłego roku.

Hipokryta znowu kłamie

Człowiek który jest hippkrytą i bez zasad moralnych znowu kłamie. Panie Kapica nas nie interesuję to że pan nas okłamał w 2010 roku i że trzeba nam wyplacic dodatkowe pieniądze. Sprawa stopni była ustalana wczesniej. Ale zauważcie już się zaczyna mącenie kłamanie, już odsuwanie mamy czerwiec rozporzadzenie nie zostalo podpisane a to oznacza że Kapica łże. A przecież zapewniał , że to jest dla niego sprawa honoru te podwyżki. Ale w obecnej sytuacji juz w mf zaczynają przeliczanie, spotkania na dywaniku z Dyrektorem generalnym mf czy jest zasdnośc podwyżek. Już kombinowanie. Ludzie mówiąc prostu chca nas znowu zrobić w bambuko. Uzależnainie podwyżek w stopniach od zaleglych wypłat za wczasy pod gruszą jest nonsensem. Ale to takie typowe dla ministerstwa nie potrafią żadnej rzeczy zrealizować na naszą korzyść. On pisze w notatce sluzbowej że wyplaty będą w czerwcu ale później zaznacza że temat wczasów pod gruszą będzie czynnikiem wiodącyym przy podpisywaniu rozporządzenia o stopniach. A jak znacie Rostowskiego to wiecie jaka będzie jego reakcja.

Czyli co z ostatnich zapowiedzi wynika albo podwyżka w stopniu albo wczasy pod grusza bo jak na razie pan Rostowski rozporządzenia nie podpisał. Czyli znowu zaczną się kłamstwa. przeciąganie i manipulacje. A przecież miało już być w maju. Nic nowego znowu nas kantują.

Czyli co z ostatnich zapowiedzi wynika albo podwyżka w stopniu albo wczasy pod grusza bo jak na razie pan Rostowski rozporządzenia nie podpisał. Czyli znowu zaczną się kłamstwa. przeciąganie i manipulacje. A przecież miało już być w maju. Nic nowego znowu nas kantują.

w skrajnym przypadku nie będzie NICZEGO !!! gruszki to na wierzbie, a podwyżki dla wybrańców , którzy już dostali np spektakularny awans do wyższej kadry kierowniczej, a we wrześniu AWANS na stopniu !!! :cool:
Po co im podwyżki :confused: przecież osiągając taki sukces dostaną jeszcze wyższe premie !!!

No cóż można tylko powiedzieć J.K. to człowiek pozbawiony zasad moralnych, oszust, kłamca , zero godności u tego pana. Nie potrafi załatwić najprostszej rzeczy dla nas. Panie Kapica to ze płaci pan za gruszę nas nie obchodzi bo wtedy pan też nas okłamał , ale tacy jak pan to sie nigdy nie zmienią. Jaka władza tacy poplecznicy. Dziękuję tyle w temacie.

Back
Do góry