podwyżki 2013

Jakie rygory? Nie znam ani jednej osoby która byłaby alokowana, nie macie przydziałów mobilizacyjnych jak wojskowi czy policja. Widziałem przykładowe zadania z języka z zkc'a. Poziom może początku ogólniaka. Nie zdał ktoś języka? Też nie słyszałem o takich cudach. Tak cywile zarabiali więcej ale TYLKO ci UKSow. Zresztą identyczna sytuacja była gdy uksowcy przechodzili do nowo tworzonych wojewódzkich urzędów skarbowych.

Przydział mobilizacyjny posiada prawie każdy kto odbył Zasadniczą służbę wojskową widać ze jesteś cywilem z kat E , a alokowanych to wyjebali na granicę wschodnią jak przyjmiesz się do służby na granicę to ich poznasz

No to faktycznie zajebiste rygory macie w tej "służbie". Biurwy jak skarbowcy i samorządowcy.

Ostatnia edycja:
Naprawdę wszyscy tutaj jesteście bardzo biedni! Ja żeby mieć dodatek za stopień muszę na dzień dobry wywalić ok 2.5 tyś na kurs językowy oraz na opłatę egzaminu w KSAPie. Chociaż i tak nie mam żadnej gwarancji że uda mi się załapać na limit mianowań. Nieważne ze mam identyczny zakres obowiązków jak mundurek, nieważne że robie dokładnie to samo co wielcy eksperci. Naprawdę wszyscy macie bardzo źle. Zdecydowanie większe wynagrodzenia, dodatki za stopnie, dodatkowy urlop za przychodzenie do pracy.

HM.... na moim egzaminie z 4 zdających 3 poprawiało, test zawierał takie błędy że komisja nie była w stanie wyszukać prawidłowej odpowiedzi w jednym z pytań, a w kolejnym pasowały dwie odpowiedzi i mimo nauki języka 12 lat nie oceniam egzaminu na łatwy a raczej trudny. Przydział mobilizacyjny zdałem z uwagi na przemeldowanie a w nowym WKU przydziały już obsadzone. Dodatki za stopnie? wszak wynika że aplikantów nie tyczy. Eksperci "wielcy", raczej specjaliści i młodsi.... wynagrodzenia.... Człowieku wynagrodzenie jest z poziomu takiego że za 2 tygodnie na budowie za pomocnika dostanę więcej.

My tu o niesprawiedliwym potraktowaniu aplikantów (którzy są w służbie stałej i niewiadomo do czego aplikują ) a się robi dyskusja która służba ma lepiej a która gorzej (proponuje założenie nowego wątku).

Ja zdawałam rosyjski i 3 kolegów nie zdało. A zarabiam (po prawie 5 latach służby) tyle co sprzątaczka u nas w Izbie

To ciekawe co piszecie o zarobkach, że takie niskie jak u mnie dysproporcja między mundurem a cywilnym (na tym samym stanowisku) to kwota ponad 1 tyś brutto. A średnie uposażenie munduru jest w granicach 3-4 tyś NETTO! Ja o takich kwotach mogę tylko pomarzyć - nie biorę tu pod uwagę naczelnika tylko zwykłych roboli

Ostatnia edycja:
mam wyższe wykształcenie, pracuję wsumie 9 lat (prawie 5 w służbie), jestem MSSC , aplikantem i dostaję ok. 1870 zł na rękę. To żadna tajemnica.

To ciekawe co piszecie o zarobkach, że takie niskie jak u mnie dysproporcja między mundurem a cywilnym (na tym samym stanowisku) to kwota ponad 1 tyś brutto. A średnie uposażenie munduru jest w granicach 3-4 tyś NETTO! Ja o takich kwotach mogę tylko pomarzyć

W granicy 1800zł na rękę dla mł. specjalisty i 2000zł dla specjalisty (włączając w to kilka lat stażowego wcześniej plus PZU w okolicy 50zł)

mam wyższe wykształcenie, pracuję wsumie 9 lat (prawie 5 w służbie), jestem MSSC , aplikantem i dostaję ok. 1870 zł na rękę. To żadna tajemnica.
a i jakby tego było mało - nie dostanę podwyżki bo za dużo zarabiam?????? Bo aj chleba nie jem??? Bo ja nie mam na utrzymaniu rodziny??? ???????? to jest motywacja do pracy????

a i jakby tego było mało - nie dostanę podwyżki bo za dużo zarabiam?????? Bo aj chleba nie jem??? Bo ja nie mam na utrzymaniu rodziny??? ???????? to jest motywacja do pracy????
Suzi dyskusja wywiązała się ponieważ poczułem obowiązek do obrony racji funkcjonariuszy celnych. Reasumując kolegę cywila zapraszamy do służby, nie wiem jak to się odbywa, ale podanie do dica można wysłać. Kolega nieźle się orientuje w realiach służby więc kompetentny, rzetelny funkcjonariusz, dla którego służba jest zaszczytem i honorem [tak jak dla mnie] bardzo się SC przyda. Wracając do Ciebie Suzi - jestem w szoku twoje stanowisko to nic nadzwyczajnego, ale stopień woła o pomstę do nieba. Nie obraź się ale wnioskuję, że nie masz wyższego wykształcenia i zostałaś skrzywdzona przy mianowaniach w 2009, ja wtedy dostałem st. aplikanta. Odnośnie podwyżek dla aplikantów wypowiadałem się wcześniej. W SG po 6 miesiącach szkolenia wychodzą ludzie z kapralem [2 bele]. Ty po 5 latach służby jesteś szeregowym - jak w carskiej armii albo legionach rzymskich... Ogólnie system awansu w stopniu w naszej służbie jest skandaliczny i totalnie demotywujący. Na twoje pocieszenie po upływie pełnych pięciu lat [wykluczając okresy nie wliczające się] od dnia ostatniego mianowania na stopień, obligatoryjnie otrzymasz awans na starszego aplikanta i podwyżkę - czego Ci serdecznie życzę.

Powyższa wypowiedź jest namacalnym dowodem wielkiej sztuki hosztaplerstwa w wykonaniu SSC. Cała historia związana z wartościowaniem stanowisk jest jedną wielką blagą !Jacusiu!Stałeś się pieskiem do butonierki Rostkawstowskiego.wszyscy będziemy pamiętać Twoje matactwa!

W zależności od Izby, w której pracujecie, to z tym awansem "co 5 lat" możecie poczekać do września 2014 roku, albo i stycznia 2015 :)
Interpretacja mądrych głów jest taka, że zmiana/zamiana stopni związana z wejściem w życie nowej ustawy o SC = awans.
A tak w ogóle, to przed falą awansów w 2014 roku zawsze można ustawę leciutko zmienić.

Dokładnie tak - można dodać, że stopień funkcjonariusza jest tym co widać, wszyscy nosimy przecież dystynkcje. W SG sami chorążowie i sierżanci , przy okazji ludzie przed 40, a w SC 55 letni kaprale i plutonowi - żenada... . Strażnicy się z nas podśmiewają. Przynajmniej podniesienie dodatku za stopień to dobry kierunek
ps Jeżeli Pan Prawie Emeryt przeczytał wcześniejszą wersję mojego postu to gorąco go przepraszam - wczoraj późno było, nie doczytałem dokładnie i zupełnie bez sensu odniosłem jego wypowiedź do siebie a nie SSC - jeszcze raz przepraszam

Ostatnia edycja:
Ty się Cywil tutaj nie pluj bo nigdy nie byłeś na pasie i założę się że nie wiesz nawet co to jest przywóz lub wywóz osobowy, rewident towarowy nie mówiąc już o BKS-ie. Wiesz jak jest fajnie przy -30 popierniczać po pasie? Więc nie pisz głupot i nie mów że robisz to samo co my!

Co ty pieprzysz. To że jakiś procent celnych stoi na granicy nie znaczy że cała reszta tak samo zapieprza! U mnie w Izbie na 700 osób nikt nie stoi na pasie! I robie dokładnie to samo co ekspert biurko obok tyle że za 2 kafle mniej! Czy celni z nie granicznych województw stoją na pasach? Albo Szczecin, Rzepin, Opole? Kur... Powinni być zwykłymi urzędasami i tyle.

Nie interesuje mnie co robią inni i ty też mnie nie interesujesz. Tylko nie pisz mi że pieprzę. Od 8-miu lat jestem na OC granicznym a wcześniej na wewnętrznym. I powiem ci gościu że każdy kto chodzi w mundurze może znaleźć się na pasie i tym się właśnie różnimy bo ty jesteś zwykłym zawistnym urzędasem i zawsze nim będziesz.

Przecież już ktoś wcześniej napisał że alokacje są już za wami. To że miałeś pecha i znalazłeś się na granicy to nie moja wina

Miałem już nie pisać ale nie wytrzymałem-Cywil słuchaj albo czytaj-co Ty wiesz o alokacji?????? Chłopie-nie obrażaj alokowanych!!!!! Ktoś miał pecha??? Znasz kryteria alokacji??? Wiesz jak to się odbywało???Pełniłeś służbę na granicy??? Czy Ty w ogóle wiesz o czym piszesz??? Kolego-piszę z całym szacunkiem-nie gniewaj się ale pomyśl zanim coś napiszesz!!!! Pozdrawiam alokersów-znam ten miód!!! A urzędas będzie urzędasem-to prawda. Pozdrawiam granicznych!!!!!Wiem że na granicy jest ciężko-jestem zollem z krwi i kości-19 lat na granicy. Nocki,dzionki,zero świąt i nieustanny stres. I brawo mario97! A wszystkich zawistnych z wewnętrznych zapraszam na granicę-wtedy porozmawiamy. Czekam na na refleksje,wrażenia i opinie-podkreślam że chodzi mi o zawistnych. Mario97-masz rację!

Ostatnia edycja:
Możecie podesłać link do tego rozporządzenia bo nie mogę go znaleźć a chciałbym się z nim zapoznać. Z góry wielkie dzięki.
PS. Nie dajcie się w ciągnąć w głupie gierki cywila.

Back
Do góry