Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Czyżby sprawa (150) umarła śmiercią naturalną... przepraszam kryzysową????
Czyżby sprawa (150) umarła śmiercią naturalną... przepraszam kryzysową????
Ciekawe... a dociekliwi doczytali że podwyżka tak, kasa tak ale jak to jest z "aplikantami celnymi", mówi się o st.aplikantach w służbie przygotowawczej, a aplikantów w służbie stałej nie przewidziano? Bo mnożnik z tego co słyszałem został ten sam. Czyli aplikant celny w służbie stałej pracujący 2,3,4,5...lat nie dostanie 150zł???
Mylę się?
Obyś się mylił. Znane są przypadki z województwa szuwaro-bagiennego, że funkcjusze, którzy naprawdę rzetelnie wykonują swoją pracę, nie podpadli przełożonym, już dawno są w służbie stałej a mija piąty rok a tam dalej trawnik na pagonie. I to jest właśnie patologia w SC. W innej formacji, prawdziwej formacji mundurowej, dajmy na to w Policji po 5 latach dobrej pracy, bez wpadek i nagan można mieć minimum "V".Ciekawe... a dociekliwi doczytali że podwyżka tak, kasa tak ale jak to jest z "aplikantami celnymi", mówi się o st.aplikantach w służbie przygotowawczej, a aplikantów w służbie stałej nie przewidziano? Bo mnożnik z tego co słyszałem został ten sam. Czyli aplikant celny w służbie stałej pracujący 2,3,4,5...lat nie dostanie 150zł???
Mylę się?
Obyś się mylił. Znane są przypadki z województwa szuwaro-bagiennego, że funkcjusze, którzy naprawdę rzetelnie wykonują swoją pracę, nie podpadli przełożonym, już dawno są w służbie stałej a mija piąty rok a tam dalej trawnik na pagonie. I to jest właśnie patologia w SC. W innej formacji, prawdziwej formacji mundurowej, dajmy na to w Policji po 5 latach dobrej pracy, bez wpadek i nagan można mieć minimum "V".
Kasa za te nasze pseudo awanse w SC jest śmieszna. I to nie dla niej z tego co widzę Ci młodzi wyczekują awansu. Morale też są ważne.... nie tylko w wojsku
Nikt mi nie wmówi, że to normalny kraj...a marszałek Sejmu Ewa K. i kilku w-ce nagrody po 45-40 000 tyle co roczne dochody niejednego z fc
Naprawdę wszyscy tutaj jesteście bardzo biedni! Ja żeby mieć dodatek za stopień muszę na dzień dobry wywalić ok 2.5 tyś na kurs językowy oraz na opłatę egzaminu w KSAPie. Chociaż i tak nie mam żadnej gwarancji że uda mi się załapać na limit mianowań. Nieważne ze mam identyczny zakres obowiązków jak mundurek, nieważne że robie dokładnie to samo co wielcy eksperci. Naprawdę wszyscy macie bardzo źle. Zdecydowanie większe wynagrodzenia, dodatki za stopnie, dodatkowy urlop za przychodzenie do pracy.
Naprawdę wszyscy tutaj jesteście bardzo biedni! Ja żeby mieć dodatek za stopień muszę na dzień dobry wywalić ok 2.5 tyś na kurs językowy oraz na opłatę egzaminu w KSAPie. Chociaż i tak nie mam żadnej gwarancji że uda mi się załapać na limit mianowań. Nieważne ze mam identyczny zakres obowiązków jak mundurek, nieważne że robie dokładnie to samo co wielcy eksperci. Naprawdę wszyscy macie bardzo źle. Zdecydowanie większe wynagrodzenia, dodatki za stopnie, dodatkowy urlop za przychodzenie do pracy.