PODWYŻKI 2008

larry1

Aktywny użytkownik
Punkty reakcji
236
Czy macie jakieś informacje nt ewentualnych, obiecanych podwyżek?
Odnoszę wrażenie,że zostaliśmy delikatnie mówiąc "zrobieni w bambuko".Jakaś straszna cisza w tym temacie.Coś mi się wydaje,że skończy się tak jak myślałem czyli po 100-150 na rękę i wszystko(prawie) po staremu.Wszyscy zadowoleni!

A NIE MÓWIŁEM ŻE KOLESIOSTWO ZNOWU BĘDZIE GÓRĄ A NASZE KOCHANE ZWIĄZKI SPIER.... TAKĄ OKAZJĘ...BRAWO!. JA SZUKAM PO 7 LATACH PRACY W TYM SYFIE NOWEJ PRACY I NIECH MI SŁAWEK SIWY NIE MÓWI ŻE BĘDZIE LEPIEJ JAK ZAŁOŻYMY NOWE ZIĄZKI .PO PROSTU DIABEŁ TKWI W SZCZEGÓŁACH A TE SZCZEGÓŁY TO UKŁADY ZNAJOMOŚCI KOLESIOSTWO ITP ŻEGNAM CIĘ PSEUDO SŁUŻBO (MAM NADZIEJĘ ŻE JAK NAJSZYBCIEJ)

trzeba myśleć realistycznie!!!!
argumenty przemawiały, że będzie jak dawniej (o których dużo pisałem), ale to nie znaczy, ze nie można tego zmienić w przyszłości, ale nie w tym przypadku niestety, ale my .....
POPADAMY W SKRAJNOŚCI W SKRAJNOŚĆ!!!
(m.k.c.-500,- a inspektor nic!!! albo nie warto nic robić bo tak zawsze będzie, że dostaną tylko przyd...sy)
- mniej emocji, a więcej wyrachowanego myślenia: uczmy się na błędach tymbardziej, że są to nasze błędy ....

jak będziemy tylko narzekać, obrażać się, emocjonować i wymyślać nierealne marzenia to nic się samo nie zmieni trzeba do tego podchodzić jak dobry dowódca-strateg przed bitwą: TYLKO ZIMNA KREW!!!!

:arrow: Dlaczego uważasz, że inspektor powinien dostać 0 zł podwyżki? Są inspektorzy, którzy mają tylko 2 tys. na rękę, ale i tacy co mają 2.900 zł. :shock: Kolego w SC są baaaaardzo duuuuuuuuuże kominy :!: DLATEGO ŻĄDAM :arrow: JAWNYCH PASKÓW Z PENSJAMI :!:

Inspekto

Są i tacy kierownicy nie tylko inspektorzy, którzy na rękę mają poniżej 2000 i to nie z powodu spłacania pożyczki i pracują z kc pobierającymi powyżej 2500.

A w IC O.... są eksperci co byli kiedys naczelnikami a teraz prawie nic nie robią i mają 3500 na łapkę i to się nadaje do telewizji

Tacy eksperci są wszędzie, w każdej izbie, urzędzie i oddziałach. Niestety na eksperta się nie awansuje - na eksperta się spada!!! opatrzcie, ilu mieliśmy do tej pory P.O. Dyrektorów, Naczelników i dalej mamy. Każdy z nich nie wraca na stołek, z którego go wydobyto w dziwnych okolicznościach. IM SIę NALEżY EKSPERT. Oczywiście razem z wysoką pensją i licho wie czym jeszcze. A na robociuni to się jeden z drugim tak znają, że do niczego się nie nadają.

Ten ekspert to świetna fucha. Tylko trzeba wcześniej co najmniej p.o. naczelnika mieć. Pozdrawiam wszystkich ambitnych inaczej.

dlaczego były naczelnik siedzi sobie na stałym nadzorze i czyta gazetę i bierze 3.5 tys... no i mnie trafia jak tego obiboka widze

Gdzie te podwyżki???To jest śmiechu warte co się dzieje!Myślę,że trzeba "góry" zapytać gdzie te nasze obiecane pieniądze!A może kierownictwo już podzieliło między siebie!!!

Minister Kapica postawił także kilka ważnych i otwartych pytań, które jako służba musimy sobie zadać. Najważniejsze z nich dotyczy tego jaką służbą chcemy być, ze wszystkimi konsekwencjami wynikającymi z takiego postawienia tego problemu.

Odnosząc się do kwestii planowanego wzrostu płac Szef Służby pokreślił, że po konsultacjach ze związkami zawodowymi zaplanowanymi na koniec bieżącego miesiąca, wypracowany zostanie wspólny dla całego kraju zbiór zasad ich przyznawania, w tym także algorytm umożliwiający wypłaty zwiększonych wynagrodzeń. Ministerstwo Finansów przedłoży związkom propozycję ścieżki dojścia do wyrównywania wynagrodzeń. Przypomniał także, iż beneficjantami wzrostu wynagrodzeń będą także pracownicy cywilni oraz pracownicy obsługi.

Powyżej fragment z wizty naszego ukochanego przywódcy w ic Rzepiń. i dwa słowa do ojca Sławomira Siwego: czy Pan już widziałes te cuda matematyczne? Czy trzymasz pan rękę na podwyżkach żeby nie okazało się że cuda i magia, a nie matematyka i kompetencje? A poważnie czy zapoznałes się z owym algorytmem i co z niego wynika?

juda napisał:
dlaczego były naczelnik siedzi sobie na stałym nadzorze i czyta gazetę i bierze 3.5 tys... no i mnie trafia jak tego obiboka widze
:wink: Być może tylko do tego się nadaje. To jest smutne, że mamy taką kadrę. Jeden z kolegów podniósł dość ważki argument związany z odpowiednim szkoleniem SC.

kola2 napisał:
A w IC O.... są eksperci co byli kiedys naczelnikami a teraz prawie nic nie robią i mają 3500 na łapkę i to się nadaje do telewizji

:idea: Od dawna powtarzam, jeśli naczelnik lub dyrektor się nie sprawdził to powinien wylądować na stanowisku, jakie zajmował przed powołaniem. To jest zdrowe. Natomiast przerzucanie takiej osoby na eksperta ma na celu utrzymanie wynagrodzenia.

A kto ma tę zmianę wprowadzić????? Pomyśl!!! Jeśli to nie wyjdzie z samej góry to żaden dyro tak nie zrobi, bo jak on biedny potem gdy przestanie być szefem wyżyje z tych dwóch tysiaków???

Jeśli i to dostaniemy. Od poniedziałku strajkują prokuratorzy. Oni chcą tylko 1500 ZETA i poszanowania zawodu. :wink: Czy te hasła niczego WAM nie przypominają :?: :lol: :D :lol: :D

Back
Do góry