Poczciwiec jest ok...

himalaistka

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Szanowny SSC mimo problemów,chce z Nas zrobić prawdziwą służbę to cenne,te wszystkie post na coś się zdały,o broni , gdzie jest GENERAL,to cenne ten facet to GOSC zmienia zdanie ,jest OK,ja zaczynam o Nim zmieniać zdanie,nie wiem jak Wy,może uznacie mnie za szaloną ,sprawa broni-opinia SSC napawa mnie optymizmem, to jest potrzebne ,bo z latarką i długopisem to można sobie przyświecić i napisać z błędem ortograficznym.Zobaczymy co dalej .ale ten Facet robi nadzieję,Ja mam nadzieję ,że wreszcie Ktoś mimo przeszkód zrobi reformę SC .Taka powinna być rola SSC . Moje marzenia się spełniają,myślę że nadszedł już czas.................................................................................................Co Wy na to ?????

Szanowny SSC mimo problemów,chce z Nas zrobić prawdziwą służbę to cenne,te wszystkie post na coś się zdały,o broni , gdzie jest GENERAL,to cenne ten facet to GOSC zmienia zdanie ,jest OK,ja zaczynam o Nim zmieniać zdanie,nie wiem jak Wy,może uznacie mnie za szaloną ,sprawa broni-opinia SSC napawa mnie optymizmem, to jest potrzebne ,bo z latarką i długopisem to można sobie przyświecić i napisać z błędem ortograficznym.Zobaczymy co dalej .ale ten Facet robi nadzieję,Ja mam nadzieję ,że wreszcie Ktoś mimo przeszkód zrobi reformę SC .Taka powinna być rola SSC . Moje marzenia się spełniają,myślę że nadszedł już czas.................................................................................................Co Wy na to ?????

Moim zdaniem jestes naćpana/pijana...:(

Czy ON zechce skorzystać ???????????

Nie jesteś szalona !!!
Chociaż daleko mi do pełnego zaufania, to ostatnio wyrażone stanowisko SSC było WIELKIM KROKIEM NAPRZÓD !!! JEŻELI jest to PRAWDA, to może PAN SZEF zrozumiał, że przy poparciu kilkunastu tysięcy ludzi, to ON SAM będzie mógł WIĘCEJ, niż CAŁA RADA MINISTRÓW !!!
Czy to nie jest naturalnym, że gdy powalczy o Nas, to My powalczymy o Niego?!

Tak zwane dno....

obsługuj ten swój zardzewialy zlewozmyk,nigdy nie będziesz Celnikiem i nie byłeś .......................CELNIKIEM.

Chodzi o 1000 szt broni, która od początku jest wpisana w projekt. Już wcześniej zresztą też przez poprzedniego SSC, a mimo tego mieliśmy być jakimś KAS-em.
Czy to jest ten powód do poparcia w ciemno reformy, która niesie zagrożenie alokacji dla setek funkcjonariuszy i 1000zł średnio dodatku dla kadry i de facto jest KAS-em BIS???

siedzi pan w spokoju za biureczkiem, chodzi na konferencje, rozsyła maile i bawi się w politykę to może dla pana to nie wystarczający powód

o zagrożeniach w służbie to Pan wie... z maili i postów

Piszesz takie rzeczy nie znając przebiegu mojej służby, więc nie będę podejmował w ogóle dyskusji. Zaznaczę tylko, że postulat zwiększenia bezpieczeństwa i ochrony prawnej postawiłem jako pierwszy z ramienia tzw. Forum Śląskiego. Forum powstało i działało za czasów poprzedniego SSC wobec braku inicjatyw do realnej obrony SC w Federacji. W forum działały organizacje zrzeszone w federacji.
Ciekawe skąd przyszedł mi do głowy taki postulat?

Skoro powstał taki watek, który ma na celu wychwalanie SSC, napiszmy też parę słów o naszym Szefie.
Widzę, że też chwalisz SSC na innych forach, zastanówmy się więc, czy SSC wie co to zagrożenie w związku z wykonywaniem zawodu funkcjonariusza celnego. Prześledź proszę przebieg służby SSC. Może powinniśmy z okazji obchodów 40 lecia Unii Celnej wystąpić z inicjatywą poparcia dla SSC, aby zdecydował się dokonać inicjacji celnej i dokonał pierwszej odprawy celnej w życiu - taki apel zachęty i dopingu, aby nie bał się przystawić pieczęci.

Podczas spotkania SSC z naszym ZZ (trzech świadków z naszej strony), nasz SSC skierował funkcjonariuszy do Biedronki. Zrobił to w kontekście tego, że mają obawy o bezpieczeństwo w służbie, a stało się to podczas dyskusji, gdy nasz ZZ przedstawiał SSC problemy z tym związane, jakie występują w codziennej służbie.
TYLKO OSOBA, KTÓRA NIE MA POJECIA O ZAGROŻENIACH ZWIAZANYCH ZE SŁUŻBĄ MOŻE TAK ZAREAGOWAĆ, cedując jednocześnie całą odpowiedzialność na dyrektorów.

Odnośnie tego czy SSC to poczciwina, jak określiła go HIMALAISTKA.
Otóż okaże się niebawem, w jaki sposób oraz czy w ogóle będzie wdrażał obietnicę którą nam złożył, obietnicę objęcia nas zaopatrzeniowym systemem emerytalnym. Jeżeli była to tylko gra na zwłokę, nie chciałbym być w skórze SSC, gdyż sprowokuje w ten sposób kolejny protest.

Bez Przesady !!!

Chodzi o 1000 szt broni, która od początku jest wpisana w projekt. Już wcześniej zresztą też przez poprzedniego SSC, a mimo tego mieliśmy być jakimś KAS-em.
Czy to jest ten powód do poparcia w ciemno reformy, która niesie zagrożenie alokacji dla setek funkcjonariuszy i 1000zł średnio dodatku dla kadry i de facto jest KAS-em BIS???

Szanowny Panie Sławomirze!
Mimo dobroci serca, ma Pan nieco irytującą skłonność do skrajnych interpretacji wypowiedzi forumowiczów.
Po pierwsze napisałem:
...
... daleko mi do pełnego zaufania ... ostatnio wyrażone stanowisko SSC było WIELKIM KROKIEM NAPRZÓD ...
Czy to brzmi podobnie do Pańskiego wniosku:
...
Czy to jest ten powód do poparcia w ciemno reformy...
???
Po drugie stwierdziłem:
Nie jesteś szalona !!! ...
Czy to nie jest naturalnym, że gdy powalczy o Nas, to My powalczymy o Niego?!

Czy wyklucza Pan poparcie dla SSC GDYBY ten zaczął działać jak prawdziwy, dobry Szef ??? Sądzę, że NIE !!!
Po trzecie w swojej wypowiedzi skomentowałem wątpliwości :
...może uznacie mnie za szaloną ...

potwierdzając, że TAKŻE zauważyłem ZMIANĘ w SPOSOBIE wypowiedzi SSC, co uważam za BARDZO ISTOTNY SZCZEGÓŁ, niezależny od treści !!!

Po czwarte dodając uwagę:
... może PAN SZEF zrozumiał, że przy poparciu kilkunastu tysięcy ludzi, to ON SAM będzie mógł WIĘCEJ, niż CAŁA RADA MINISTRÓW ...

pośrednio zwróciłem się do samego SSC wyrażając opinię,
iż NIE MUSI OBAWIAĆ SIĘ ZMIANY (na lepsze) POLITYKI WOBEC PODWŁADNYCH, bo DOBRZE TRAKTOWANY podwładny potrafi odwdzięczyć się przełożonemu !!! Jestem pewien, że we wszystkich ministerstwach jest prawie niemożliwe posiadanie WŁASNEGO ZDANIA (z uwagi na samotność działań), z WYJĄTKIEM wzajemnej i bezpośredniej zależności ministra i szeregowych pracowników !!!
Cóż, taka właśnie zależność występuje chyba tylko w ... Służbie Celnej (?!)
Czy to nie daje do myślenia ? ...

Panie Sławomirze...

jeden protest już był, najgłośniejszy do jakiego udało się doprowadzić, ale niestety - wy związki nie wykorzystaliście tej sytuacji - a one jak wiadomo się mszczą.
Szczerze mam już gdzieś te utarczki - niech, ktoś nas w końcu zreformuje i będzie wiadomo czy jest sens tu zostać czy zwijać się w piz...u, albo niech ktoś rozwiąże SC tez w piz...u.
Pisze pan o podnoszeniu postulatów - to też mam gdzieś - jeśli nie będzie reformy to czeka nas kolejne co najmniej 365 dni pracy bez broni - każdy dzień zagadką czy komuś coś się stanie (zresztą niech jeśli twierdzi Pan że ma takie rozeznanie w kwestii zagrożeń pracy np. GM, to powinien Pan wiedzieć ile razy pod groźbą panów ze wschodnim akcentem odjeżdżali z punktów kontrolnych).
Obecny SSC jest czystej krwi politykiem i każdy to wie ale niestety jako jedyny dotychczas, który dąży w końcu do zmian - wolę jakąś zmianę niż ciągnięcie w nieskończoność tego co jest.
I jeszcze na koniec co do mojego "wychwalania SSC" - to niech pan przeczyta te posty jeszcze raz - to raczej propozycje bycia prawdziwym kimś w historii SC i z mojej strony gest poparcia dla jakichkolwiek zmian takich na jakie są szanse w okresie nadchodzącego kryzysu finansowego- Panie Sławku, wierzy Pan że przy obecnym stosunku funkcjonariuszy "kontrolnych" do "kwitologicznych" ktoś nam da zaopatrzeniowy system emerytur? Jaka instytucja ma taki stosunek liczby funkcjonariuszy-biurokratów do funkcjonariuszy-realizatorów?

Pozdrawiam

jeden protest już był, najgłośniejszy do jakiego udało się doprowadzić, ale niestety - wy związki nie wykorzystaliście tej sytuacji - a one jak wiadomo się mszczą.
100% zgoda, zwiazki nie tylko nie wykorzystały ale niektóre sprzedały, wystarczająco dużo pisałem na ten temat. ZZ Celnicy PL nie istniał w czasie protestu a ja nie miałem tam prawa głosu.

Szczerze mam już gdzieś te utarczki - niech, ktoś nas w końcu zreformuje i będzie wiadomo czy jest sens tu zostać czy zwijać się w piz...u, albo niech ktoś rozwiąże SC tez w piz...u.
100% zgoda, ale nie tak. Taka reforma po takim proteście, przyznasz że to kpina z nas wszystkich.

Obecny SSC jest czystej krwi politykiem i każdy to wie ale niestety jako jedyny dotychczas, który dąży w końcu do zmian - wolę jakąś zmianę niż ciągnięcie w nieskończoność tego co jest.
Banaś też dążył do zmian, a teraz proponują nam KAS BIS. Rzeczona broń oczywiście że jest niezbędna, nawet w większych ilościach, chcę tylko przypomnieć że w KAS też była wpisana i nie moze być uzasadnieniem dla reformy, która we wszystkich innych punktach jest niekorzystna dla nas, no może z drobnymi wyjątkami, naprawdę drobniutkimi, o których nawet nie warto wspominać, wobec potężnej ilości niekorzystnych i niebezpiecznych przepisów.

I jeszcze na koniec co do mojego "wychwalania SSC" - to niech pan przeczyta te posty jeszcze raz - to raczej propozycje bycia prawdziwym kimś w historii SC i z mojej strony gest poparcia dla jakichkolwiek zmian takich na jakie są szanse w okresie nadchodzącego kryzysu finansowego- Panie Sławku, wierzy Pan że przy obecnym stosunku funkcjonariuszy "kontrolnych" do "kwitologicznych" ktoś nam da zaopatrzeniowy system emerytur? Jaka instytucja ma taki stosunek liczby funkcjonariuszy-biurokratów do funkcjonariuszy-realizatorów?
Trzeba wprowadzić sensowny program objęcia nas tym systemem emerytalnym uwzgledniający rotację i alokację i wszytkie tego typu dziwactwa, których nie ma w innych służbach na taką skalę. Należy wziąć pod uwagę to, że wielu z nas została przeniesionych do komórki cywilnej wg SSC, a wczesniej wielu przepracowało wiele lat na granicy, w OC, czy innych komórkach, które mają być mundurowe.

Co do alokacji Drogi foromowiczu Kangur, musisz wiedzieć, że w Opolu nie było alokacji, a gdyby była to wcześniej mielibyśmy protest, żadnych list alokacyjnych nigdy bym nie podpisał.

Ostatnia edycja:
"Szanowny SSC mimo problemów,chce z Nas zrobić prawdziwą służbę to cenne,(...)."

Ta Himalaistka jak jej tam to gość z 5 kolumny,wypisuje że pracuje w cle ,ale to nie było cło tylko obsługa zardzewiałego zlewozmywaka.Poczytajcie jej posty i wyciągnijcie wnioski.Nie denerwujcie się szkoda zdrowia.

cyt:"Zobaczymy co dalej .ale ten Facet robi nadzieję,Ja mam nadzieję ,że wreszcie Ktoś mimo przeszkód zrobi reformę SC .Taka powinna być rola SSC . Moje marzenia się spełniają,myślę że nadszedł już czas..."

Szczytem głupoty jest powyższe stwierdzenie.Czy chociaż raz byłaś w prokuraturze,czy chociaż raz rozmawiałaś z prowadzącymi śledztwo.Pewnie nie i módl się o takie szczęście.Przez ciebie przemawia szczyt głupoty,zacznij pisać do rzeczy i uszanuj innych i ich doświadczenia niekiedy traumatyczne..

cyt:"Co Wy na to ?????
"

obsługuj ten swój zardzewialy zlewozmyk,nigdy nie będziesz Celnikiem i nie byłaś .......................CELNIKIEM

ja jestem z wawy i interesuje mnie na ile zwiazki mialy wplyw na ksztalt list alokacyjnych,chyba wreszcie zrezygnuje z tych dupolizusow....

Mela.

Kochana jeszcze tkwisz w tych dziwnych strukturach,szkoda czasu i Twoich pieniędzy.Przypomnij sobie jak Przewodniczacy J.B pomagał alokowanym,rodzinie Burzczyków,Herkuliemu,Basi,Szmidkowi i poru innym..Mela ja od paru miesięcy jest w ZZ S.Siwego i jestem dumna.Sławomir Siwy nie dostał odznaczenia państwowego, ale to nic-nie wszystko złoto co się świeci.

Napisz swoją odpowiedź...
Back
Do góry