reasumując. Składamy wg stanu na dzień złożenia obiegówki. Państwo z tektury.
to już w ogóle zamieszałeś

nigdzie nie ma określonego terminu złożenia obiegówki (mogę się rozliczyć z obiegówki nawet i miesiąc i dwa miesiące wcześniej - no wiadomo jest tam ten jeden punkt do podpisu dotyczący oświadczenia majątkowego i jak oświadczenia majątkowego nie złożę to całej obiegówki też nie złożę, bo nie jest kompletna, ale znam takich co nie złożyli obiegówki, a są już na emeryturze i świadectwo służby musieli dostać, bo inaczej nie mogliby złożyć wniosku do ZER o emeryturę, tym samym nie otrzymywaliby emerytury.
Reasumując jak złożę oświadczenie majątkowe przed miesięcznym urlopem, to i obiegówkę wtedy złożę w kadrach kompletną i mogę już nie przychodzić do dnia zwolnienia do jednostki, tylko cieszyć się wypoczynkiem na urlopie!
Sęk w tym czy mogę miesiąc wcześniej złożyć oświadczenie majątkowe ze stanem majątku np. na 30 stycznia 2026, gdy dzień zwolnienia to np. 26 lutego 2026
w rozporządzeniu przywołanym wyżej napisano, że oświadczenie majątkowe w związku ze zwalnianiem ze służby należy złożyć
najpóźniej w dniu zwolnienia ze służby określonym w decyzji o zwolnieniu, natomiast kiedy można złożyć
najwcześniej? o ten dzień pytam, na ile dni, przed wyznaczonym w decyzji dniem zwolnienia?
W przepisach nie określono tego terminu, ale jak należy w związku z tym ten przepis interpretować?
Najpóźniej wiadomo kiedy, a kiedy
najwcześniej?