Oświadczenia majątkowe

reasumując. Składamy wg stanu na dzień złożenia obiegówki. Państwo z tektury.
to już w ogóle zamieszałeś 😁 nigdzie nie ma określonego terminu złożenia obiegówki (mogę się rozliczyć z obiegówki nawet i miesiąc i dwa miesiące wcześniej - no wiadomo jest tam ten jeden punkt do podpisu dotyczący oświadczenia majątkowego i jak oświadczenia majątkowego nie złożę to całej obiegówki też nie złożę, bo nie jest kompletna, ale znam takich co nie złożyli obiegówki, a są już na emeryturze i świadectwo służby musieli dostać, bo inaczej nie mogliby złożyć wniosku do ZER o emeryturę, tym samym nie otrzymywaliby emerytury.

Reasumując jak złożę oświadczenie majątkowe przed miesięcznym urlopem, to i obiegówkę wtedy złożę w kadrach kompletną i mogę już nie przychodzić do dnia zwolnienia do jednostki, tylko cieszyć się wypoczynkiem na urlopie!
Sęk w tym czy mogę miesiąc wcześniej złożyć oświadczenie majątkowe ze stanem majątku np. na 30 stycznia 2026, gdy dzień zwolnienia to np. 26 lutego 2026

w rozporządzeniu przywołanym wyżej napisano, że oświadczenie majątkowe w związku ze zwalnianiem ze służby należy złożyć najpóźniej w dniu zwolnienia ze służby określonym w decyzji o zwolnieniu, natomiast kiedy można złożyć najwcześniej? o ten dzień pytam, na ile dni, przed wyznaczonym w decyzji dniem zwolnienia?
W przepisach nie określono tego terminu, ale jak należy w związku z tym ten przepis interpretować? Najpóźniej wiadomo kiedy, a kiedy najwcześniej?

Poniekąd Tobie odpowiedziałem. Każdy robi jak uważa. Ty najwyraźniej szukasz problemu tam gdzie go nie ma.
raczej jest problem, bo nie jest określony początek terminu (to oznacza, że oświadczenie mogę złożyć w grudniu 2025 lub styczniu 2026??? przecież będzie to wcześniej, niż określony w przepisie najpóźniej w dniu zwolnienia).
Odpowiedź każdy robi jak uważa, to zwyczajny banał (oczywista oczywistość) którego z pewnością nikt nie oczekuje na zadane pytanie 😢

P.S. zrób tak albo tak albo jak uważasz, dobrze Ci radzę 😂

Back
Do góry