Oficjalne projekty ustawy o KAS z dnia 28.02.2007r

Status
Zamknięty.
Uwaga! Już takie wpisy od Eastmana, teraz wschodniocelnika i innych popierających władzę i mówiących, że nie zastrajkują, albo i, że im się ta reforma podoba, głownie pochodzą z serwera MF. Łatwo sprawdzić. Służby działają!!!

"Ależ mnie dzisiaj wkur..ili.. Niech no ochłonę...Ale żeby mieć powód do rąbania to trochę powiem...Połączenie tylko na poziomie Izb Celnych i Skarbowych, zero reform w cle /na razie/ za wyjątkiem wyjścia akcyzy do US-ów. Reszta na dalszy czas /przyszły okres/. I teraz będzie się działo Ale ja biorę wolne od jutra z roboty /urlopik i za granicę/ i może nie wrócę

Akcyza do us to najgłupsze rozwiązanie z możliwych. Lepiej, żeby stworzyć KAS i wszystko połączyć, a nie rozczłonkowywać. Po co ludzi szkolili i po co wprowadzali WKSy? Takie rozwiązanie to całkowity bezzsens.

Jezeli mieliby wyłaczyć akcyze i rsn z urzędów celnych i połaczyć z z urzędami skarbowimi np. DUSami to Trybunał Stanu dla idiotów. Za te zmarnowane pieniadze za sprawy podatkowe i karne które sie przedawnią bo były takie sprawy w skali kraju jak skarbówka przekazywała akcyze do urzędów celnych. To woda na młyn dla przekrętasów paliwowych i innych.

Anonymous napisał:
"Ależ mnie dzisiaj wkur..ili.. Niech no ochłonę...Ale żeby mieć powód do rąbania to trochę powiem...Połączenie tylko na poziomie Izb Celnych i Skarbowych, zero reform w cle /na razie/ za wyjątkiem wyjścia akcyzy do US-ów. Reszta na dalszy czas /przyszły okres/. I teraz będzie się działo Ale ja biorę wolne od jutra z roboty /urlopik i za granicę/ i może nie wrócę
Jest to lepsze rozwiązanie niż wprowadzanie KAS. W SC powinno zostać tylko samo cło i to co jest związane z granicą. Reszta powinna wrócić do US. A w dalszym czasie powinno wyłączyć się SC z MF i włączyć do MSWiA lub MSZ.

Byłem ostatnio na szkoleniu z Duńczykami, którzy opowiedzieli o reformie przeprowadzonej u NICH. NIe ma już w Danii celników, którzy jako formacja znikneli po połączeniu ze skarbówką :cry: Osób zajmujących się pracą stricte celną jest 800, a wszystkich w skarbówce jest ich ponad 10000. W trakcie reformy zwolniono z pracy 26000 osób :idea:

Ty nie masz pojęcia o czym piszesz. Skoro chcesz "zostawić samo cło" to weź też np. podatek VAT od imprtu, który jest deklarowany na SAD bo niby dlaczego nie. Nie ma żadnych powodów aby wyciagać akcyze ze Służby Celnej chyba, że polityczne bo banda kolesi tak sobie ubzdurała i wykombinowała. Więc rozwalmy system podatkowy byleby zadowolić czyjeś chore ambicja a to ze przy okazji rozwalamy kraj naszą Polskę dla prywaty to już nikogo nie obchodzi.

w Danii...

tylko, że Dania pod wzgledem liczby mieszkańców to mikrus w porównaniu z RP. ale jeśli piszesz że pozostało 10800 a 26tys zwolniono to ponad 50%. to sie nazywa ciecie. i dzięki temu pozostali pewnie mają 2 razy większą kasę?

To byłby powrót tylko do tego co już było. Kiedyś też pobieraliśmy WAT na SAD-ach i było o.k.

Jak ktoś poda mi rozsądne argumenty i rzeczowe dlaczego chce akcyze "wyjąć" ze Służby Celnej to chętnie wysłucham. Jeżeli reforma to całej skarbowości i cła łącznie z nietykalnymi UKSami, a nie tylko prywata. Ludzie w Słuzbie Celnej cywile jak i celnicy doskonale wypełniają zadania zwiazane z kontrolą, postępowaniem i szczególnym nadzorem akcyzowym i nie ma najmniejszej potrzeby zmian. Owszem jest potrzeba ale zmian wadliwych przepisów tak jak się teraz próbuje naprawiać ustawę o grach losowych, rozporządzenie o zwolnienia z akcyzy itp. Tutaj powinna iść siła i "para" MFu ale jak widać nie potrafią sobie nawet poradzić ze zwrotem nielegalnie pobieranej akcyzy od samochodów. Kombinują jak tu znowu złamac przepsy unijne, przeciągnąć czas zwrotu, ludzi zniechęcić itd. KOLEDZY Z MINISTERSTWA SIĘ ZABAWIAJĄ, A ODSETKI LECĄ!!!!!!

Anonymous napisał:
Jak ktoś poda mi rozsądne argumenty i rzeczowe dlaczego chce akcyze "wyjąć" ze Służby Celnej ...
Między innymi, żeby skończyć znajomość z tak "kompetentnymi" osobami, które nie wiedzą, że jak na razie to w Służbie Celnej jest nie
... i szczególnym nadzorem akcyzowym ...
ale szczególny nadzór podatkowy

Zwykła słowna pomyłka z tym sformułowaniem "szczególny nadzór akcyzowy". Oczywiscie, że jest szczególny nadzór podatkowy. Na pocieszenie dodam, żeby ci samopoczucie poprawić, że nawet minister popełnił kilka razy lapsus językowy i używa takiego sformułowania "szczególny nadzór akcyzowy" wiec czy z nim też trzeba skonczyć znajomość?

Po co było włączać krajową akcyzę w służby celne? Otóż po to, żeby celnikom dać pracę. To był motyw przewodni. Teraz tej akcyzy nie chcecie oddać, bo co byście bez niej zrobili. Chyba zielona trawka!. KAS też nie chcecie. Zdecydujcie się, bo zachowanie tego, co jest aktualnie, to leczenie umierającego święconą wodą.

Do Administratora forum.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pozostawienie powyższego postu na forum. To żywy przykład kretynizmu ludzi, którzy popierają KAS.

re

Wstrzasajace jest to co i jak napisałes......brak słów na ilosć jadu i pomyj które w Swoim poscie na nas wylales.....jesli pracujesz z nami powinienes mieć szerszy oglad na specyfikę naszej Służby. Przyznaję że jestem przerażony tym co i jak napisałes. Co do ryzyka na które się powołujesz-za każdym razem gdy otwieram Tir-a nie wiem,czy w srodku jest towar zgłoszony,czy same fajki za wykrycie których ktos może mnie odstrzelić,czy też może grupa obcokrajowców którzy moga być wyposażeni niekoniecznie tylko w proce. Policjant ma chociaż broń-ja w wypadku konfrontacji nie mam NIC!!!!!!!! A pracuję na wschodzie.ps.przepraszam za brak niektórych polskich"ogonków"ale to wina klawiatury-szwankuje.

Jestem przekonany, że pracuje właśnie z nami i wg mnie nie jest to cywil, tylko mundurowy. Z reguły nie komentuję takich postów, ale zbyt dużo prowokacji w treści tej wypowiedzi. Młodość i gorąca głowa, lub raczej głuptota :lol:

PS Jestem za reformą, a jedyną propozycją jest KAS, jestem za "KASą" a czy jestem chory/zdrowy, nie mi oceniać (są od tego odpowiednie komisje :D )

PSII Sam przechodzę różne fazy głuptoty 8)
1) młodzieńcza;
2) opozycyjna;
3) po 3 latach bez awansu;
4) po 6 latach bez awansu;
5) po 9 latach bez awansu;
...
x) gdy sprawdzasz w słowniku wyrazów "obcych", co znaczy słowo awans, podwyżka :wink:

Chciałbym, aby kiedyś było zdecydowanie mniej komentarzy:
istnieją tzw. osiedla zwane złodziejówkami.
może kiedyś rzeczywistość, tzn. kontrole wewntrzne, skarbowe nie dopuszczą do takich sytuacji, ale live is brutal.

PS Pozdrawiam mieszkańców z osiedli w Rzepinie, Słubicach, Kunowicach i w okolicznych miejscowościach :lol: i oczywiście pozdrawiam kadrę kierowniczą :D

PSII Ten wątek dotyczy zupełnie innej kestii. Więc zachowajcie ludzie umiar. :lol:

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Po co było włączać krajową akcyzę w służby celne? Otóż po to, żeby celnikom dać pracę. To był motyw przewodni. Teraz tej akcyzy nie chcecie oddać, bo co byście bez niej zrobili. Chyba zielona trawka!. KAS też nie chcecie. Zdecydujcie się, bo zachowanie tego, co jest aktualnie, to leczenie umierającego święconą wodą.

Szmaciarze myleli jak wzięli akcyze do cła, że złapali Pana Boga za nogi. Ale to nie był dla nich, nauczonych brac łatwe pieniądze, lekki chleb. Przy okazji mieli nadzieje, że sie załapią na emeryture mundurową. Pytam sie jak można dać emeryture mundurową ludziom którym jedynym zadaniem było rewidowanie ludzi na granicy. Jak sie to ma do pracy policjanta, do którego strzelają, czy strazaka który idzie w ogień. Pracuje z nimi na co dzień to znam to toważycho. Do tego siedzi tu jeszcze mase utajnionej ubecji jak w mateczniku. KAS jaki jest to jest ale jest szansą żeby rozpierdolić ten układ. Jest tu w cle troche młodych inaczej myslących ludzi dla których KAS jest szansą na rozwój. Dla starych skorumpowanych coli KAS to konieczność stanięcia na własnych nogach. Ale ich mi nie szkoda, odkopią słoiki i nich idą z Bogiem. Młodzi stażem celnicy nie bójcie sie zmian, są one dla was szansą. Nie bedziecie mieli szansy jak starzy dorobić na przejściu.
Mało człowieku wiesz i lepiej nie zabieraj głosu w tematach o których nie masz pojęcia.

Panowie, bez takich emocji. Nie kłoćcie się między sobą, ponieważ po trosze obaj jesteście ofiarami (ja również) tego chorego systemu.
W SC,jak wszędzie, pracująl udzie uczciwi i mniej uczciwi, inteligentni i głupi itd. Taki przekrój społeczeństwa. Tyle tylko, że kiedyś było przyzwolenie na korupcję i taki przykład szedł od góry. Zresztą popatrz na dzisiejszą Ukraine, to Polska kilka(naście) lat wstecz. Niektórzy sie po prostu rozbestwili i nie mogą sie przestawić, że pracują za pensje

Status
Zamknięty.
Back
Do góry