Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Koleżanko o jakim zastraszaniu napisałaś? Ludzie są zmęczeni KAS-ami, a teraz ucywilnieniem i tak naprawdę im to wszystko powiewa.Myślę że akcja protestacyjna taka jak miała miejsce w ubiegłym roku jest nie możliwa do zorganizowania, przede wszystkim dla tego że ludzie są zastraszeni i po prostu się boją a nasze władze też są na taką akcję przygotowane. Szkoda wyznaczać jakieś daty bo tylko traci na tym autorytet tych którzy tą datę wyznaczają. Może lepiej brać przykład od naszych kolegów policjantów, jadą do Warszawy i tam dopominają się swoich praw. Powinniśmy robić tak samo. Może nawet razem z nimi, w jedności siła. Górnicy jak mają jakąś sprawę do załatwienia też jadą do Warszawy. Niech o tym pomyślą nasi związkowcy.
podsumowując
pieniązków nie dostaniemy bo chyba nie ma szans na to by ta ustawa weszła
Szanowny kolego o pieniadze trzeba walczyc, w jednym z postow napisalem, ze nikt nie da podwyzki komus kto w ramach protestu bedzie pracowal lepiej niz przed nim, wszyscy wiedza i oni tez ze zwolnic sie nikt nie zwolni. Docenili by wasza prace dopiero wtedy, gdy zamiast blokowac granice dlugimi kontrolami, rozruszalibyscie ja brakiem kontroli, wtedy by sie ktos moze zainteresowal jak panstwo zaczelo by tracic na akcyzie. Wycieliscie przemyt nic wam za to nie dali, uszczelniliscie granice nic nie dostaliscie. Prosiliscie i protestowaliscie to wam obiecali, ale potem chyba sie rozmyslili. Moze trzeba sprobowac bardziej drastycznych srodkow? Absolutnie nie jestem za tym zeby na granicach nie bylo kontroli, to zniszczy swiat w ktorym zyjemy, ale i naczelni o tym wiedza i moze gdy stana przed widmem horroru podpisza sie pod zaleglymi podwyzkami i zaczna wyplacac wreszcie normalna pensje.
szanowny kolego, dobrze kombinujesz, prosto, logicznie i uczciwie....od razu widac zes spoza cla . Myslisz, ze tym na gorze chodzi o wplywy do budzetu? Ze niby jak my wiecej zbierzemy to ONI sie beda cieszyc?
Tu chodzi o krolika i jego znajomych i tak sa pisane przepisy...poczytaj forym, popytaj starych colli...[/QUOTE
Kolego TomekRomek kombinuje na logike, proboje znalezc zaleznosci. Bo nie rozumiem paru faktow. Mianowicie, dlaczego celnik jest mieszany z blotem, dlaczego do cla zaczeli brac wszystkich z ulicy bez kwalifikacji i predyspozycji nieraz z widocznym niedorozwojem umyslowym( znam kilku takich ) i w reszcie dlaczego celnik jako urzednik stojacy na strzy granic juz nie panstwa polskiego nawet, a zewnetrznych granic unii europejskiej zarabia niewiele wiecej niz kasjerka w biedronce. Przecierz nawet dziecko wie ze celnik jak i policjant sa to zawody zarowno streso jak i korupcjogenne. Zastanawiam sie co bedzie. Dorabiam sobie handelkiem przygranicznym, ale to co widze na przesciu granicznym w bezledach sprawia ze moje sumienie jest czyste jak lza. Powiem wam dlaczego, otoz na granicy jest taki balagan ze kazdy robi co chce i co mu sie podoba, kierownik (stary lapowkarz notabene) w strachu o swoja posade cisnie celnikow z paska ktorzy nie wygladaja jak urzednicy tylko jak mechanicy, jak dlugo mozna sie upadlac. JA TEGO NIE POJMUJE!!!
ale zawsze to matkaNadzieja jest matką głupich.Czy jesteśmy głupi?