Najważniejszy temat i data dla celników - 17.04.2009r.

• Thread starter Thread starter Armagedon
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
kodi

ten wątek jest związany z pewną konkretną sprawą zawodową. forum jest otwarte i istnieje wiele wątków w których można pisać. opuść nas proszę ze względu na ściśle zawodowy charakter niniejszego tematu. jako osoba z zewnątrz powinieneś ten fakt uszanować. :rolleyes:

przykre to bardzo ze słuzba odpowiedzialna za tak duze wpływy do budżetu jest tak traktowana przez swoich mocodawców

moze kiedys to sie zmieni, ale ja chyba tego nie doczekam

kochani przykro to stwierdzic ale robia nas jak zawsze w "jajo"

patrzę i widzę teraz już ten problem służby celnej z oddali, wiem,że od dawna jest planowana i realizowana dyrektywa unijna o ograniczeniu służb celnych, tylko że jak zwykle u nas bywa wszystko jest i musi być "bardziej papieskie", to samo dotyczy się całej administracji państwowej, wielu pracowników tyra za trzech do pięciu, obowiązków ciągle przybywa a płace są urągające normalności, ci co się buntują tracą zaufanie i w "różny" sposób pracodawca rozstaje się z pracownikami bez względu jego wartość. Dlatego uważam,że nasz protest, nasza walka o nasze słuszne sprawy są ignorowane przez decydentów, którzy udają że coś reformują, manipulują, stwarzają pozory pracy a w zamyśle ciągle tkwi zamiar likwidacji tych służb, tylko jeszcze naiwni wierzą w dobre intencje reformatorów, a oto przestroga dla onych mających nadzieję, wiedzcie jedno,że "łaska pańska na pstrym koniu jeździ"

Jaka dyrektywa inspekorze?

...od dawna jest planowana i realizowana dyrektywa unijna o ograniczeniu służb celnych...:eek:
Możesz nie być gołosłowny i podać konkretnie o jaką dyrektywę chodzi? Masz na myśli ograniczenie uprawnień przez nasze służby, kontroli, czy jak?

OK

ten wątek jest związany z pewną konkretną sprawą zawodową. forum jest otwarte i istnieje wiele wątków w których można pisać. opuść nas proszę ze względu na ściśle zawodowy charakter niniejszego tematu. jako osoba z zewnątrz powinieneś ten fakt uszanować. :rolleyes:
Szacuneczek i wypad robię z tego wątku, a ze swej strony życzę wytrwałości w walce bo ile ugracie tyle będzie wasze i nikt wam tego nie zabierze.:):)

ps.a tak zyciowo to należy dobrze tupnąć nóżką aż na Świętokrzyskiej 12 W-wie półki zatrzęsą:)

kodi

Tak,tupnąć nóżką i za mało wydajną (nie mylic z mało efektywną) pracę i za stwarzanie obrazu nieporadności wobec kolejek na granicy należy zażądać podwyżki.Popatrzcie na to z boku...SC to nie pielęgniarki,które mogą odejść od łóżek .Za zapchanie zewnętrznych granic Unii należy się podwyżka,uznanie i szacunek...:rolleyes:

Co się dzieje z tytułową akcją ? Wszyscy pospiesznie i pobieżnie pracują czy bardzo dokładnie ?
no może sie i dzieje, tylko poza tym forum nie ma innego medium, co by o tym informowało. lipa :( znowu nasze władze związkowe albo nie mogły z braku czasu albo nie mogły z powodu blokady informacyjnej, wywiązac się porządnie z akcji informacyjnej... ja już ostatecznie straciłem nadzieję, na naszą skuteczność. sorki... wiem, że zaraz bede kopany i odsądzany od czci i wiary, lecz niestety - sprawdziło sie to co mówiłem przed 17,04. smutna to satysfakcja :cool:... jesli wogóle to można nazwać satysfakcją...:confused:

pytanie?

czy niektórym z wpisujących się w wątku coś się nie pomyliło ?
nam się nie udało bo związki........., mnie nie wyszło bo kierownik, ...... napisz jeden z drugim jak wam idzie ! koncepcja akcji była jasna. bierzemy się do roboty aby dać sygnał, że coś nie gra w naszych sprawach.

komu?
jak dac sygnał?

mnie sie nie pomyliło. akcja ma wtedy sens jesli wyjdzie poza nasze srodowisko. a tu juz poszczególne osoby sa bez szans. liczy sie organizacja.

nie wierzysz? sprawdz... ja juz wiem jak to dziala z autopsji.
MEDIA NIGDY NIE SA SKIEROWANE NA JEDNOSTKE, ZA TO ZAWSZE NA ORGANIZACJE, SKUPIAJACE DUZO CZLONKOW - ODBIORCÓW ICH PRZEKAZU.

DLATEGO BEZ WSPARCIA MEDIÓW MOZESZ SIE NA SMIERC ZACHAROWAC I NIKT TEGO NIE ZAUWAZY, CHYBA ZE KOMUS POD NOGI UPADNIESZ :D

TAK, WIEC NIC MI SIE NIE POMYLIŁO...

Mam panaceum

Mili panowie i panie pracujacy w SC, znalazlem lek na wasze problemy, nie lubia was kontrolowani i to nie dziwne, ale ze olewa was panstwo i przelozeni to mnie bardzo dziwi. Zamiast robic akcje typu, spowolnimy odprawy, przetrzepiemy kazdy skrawek kazdego samochodu i przemytniczego korzuszka moze po prostu dajmy sobie spokoj. Ktos z was moze powiedziec ze mi odbilo, ale wasze akcje sprawiaja jedynie ze panstwo jest bogatsze i szczesliwsze. Dlaczego?
1) celnik robi akcje, ujawnia kontrabande - do budzetu wplywaja pokazne srodki z mandatow, zmniejsza sie skala zjawiska
2) celnik nie dostal podwyzki wiec zrobi akcje - patrz punkt pierwszy

Sadze ze wlasnie w ten sposob panstwo robi was w balona, a malo tego wy jeszcze lapiecie sie na to jak rybka na chaczyk i myslicie ze wasza nadgorliwosc sprawi ze dostaniecie podwyzke. Pomyslcie ktory pracodawca zrobi podwyzke pracownikowi wiedzac ze jesli jej nie zrobi beda pracowali efektywniej?

Czy ta akcja gdzieś jest jeszcze prowadzona,bo już "protest" trwa tydzień i nic nie usłyszałem w mediach o tym?Sami celnicy też niewiele mówią o niej i mało piszą.Co chwila pojawiają się na forum "b.ważne" nowe tematy itp.Kiedyś po domach chodzili ludzie z takiej wiary i rozdawali czasopismo-fajne i kolorowe o tytule "PRZEBUDŹCIE SIĘ".Tytuł tego czasopisma doskonale oddaje co powinniście zrobić.Czekajcie dalej!Nie dajcie się ogłupić i okłamywać zastępczymi tematami.Mistrzostwo świata - to co tu różni ludzie wypisują.

Tak na marginesie może ludzie "bardziej"zainteresowani przepustowością granic tzn. podróżni,którzy tak licznie odwiedzają to forum napiszą jak wyglądają kolejki podczas wielkiego protestu!!!

Czy ta akcja gdzieś jest jeszcze prowadzona,bo już "protest" trwa tydzień i nic nie usłyszałem w mediach o tym?Sami celnicy też niewiele mówią o niej i mało piszą.Co chwila pojawiają się na forum "b.ważne" nowe tematy itp.Kiedyś po domach chodzili ludzie z takiej wiary i rozdawali czasopismo-fajne i kolorowe o tytule "PRZEBUDŹCIE SIĘ".Tytuł tego czasopisma doskonale oddaje co powinniście zrobić.Czekajcie dalej!Nie dajcie się ogłupić i okłamywać zastępczymi tematami.Mistrzostwo świata - to co tu różni ludzie wypisują.

Tak na marginesie może ludzie "bardziej"zainteresowani przepustowością granic tzn. podróżni,którzy tak licznie odwiedzają to forum napiszą jak wyglądają kolejki podczas wielkiego protestu!!!

podczas WIELKIEGO PROTESTU podrozni siedza na kanapie i pija piwo czekajac az celnikom opadna rece ze zmeczenia i skonczy sie WIELKI PROTEST:D, nikt nie jedzie bo jaki sens skoro celnicy robia z siebie glupka, lepiej przeczekac, kiedys sie znudzi. Sa tez tacy co pojada bo musza, abo nie pomysla, ale ci ktorzy sa zainteresowani przepustowoscia granic na czas WIELKIEGO PROTESTU robia sobie urlop:)

kiedys wierzyłem ze ta cała zabawa w związki ma sens
uwierzyłem nawet Panu Siwemu ze moze on ma jaja i jest w stanie cos zrobic :confused:
ale ton jego wypowiedzi raczej jest ugodowy i baardzo delikatny, moze taka taktyka jest Ok , ale nie na taki okres jaki jest obecnie w cle:mad:
rozejrzyjmy sie dookoła , jest mnóstwo przykładów grup zawodowych które ugrały dla siebie może nie to co chciały w 100% ale w dużej czesci
np: Górnicy, Hutnicy ...itp ( czy nawet nasz protest z tamtego roku)
klikaniem na forum, przerzucaniem sie pomysłami nic sie nie zdziała
nalezy tupnac noga , ale tak ze zarówno ci na górze jak i ci nasi pseudo związkowcy obudza sie i zrozumieja ze albo my albo oni
dopóki tak nie bedzie to nic sie nie wydarzy , a ci co wierza w obiecanki cacanki to do piaskownicy zapraszam:D

kisiel. Nic innego tylko jesteśmy odpowiedzilani i nie słuchamy jednego niepokornego związku. Coś takiego powiedział do gazety nasz generał. Dlatego nie protestowaliśmy. Czytałeś to?
A no właśnie. Odpowiedzmy sobie dlaczego nie protestujemy?
Niech każdy spojrzy w lustro.

jakie wnioski na przyszłość?

I jakie wnioski na przyszłość?
Wyznaczenie daty nie wystarczy? To, że większość wiedziała nie wystarczy?
Czego potrzebujemy, by powtórzyć protest? Co mówi lustro?
Niektórzy piszą, że potrzeba im wodza.
Co zmieniłoby się w twoim zachowaniu, gdyby datę wyznaczył jakiś wódz?
Wyciągnijmy wszyscy wnioski, bo to nie koniec i życie płynie dalej.

I jakie wnioski na przyszłość?
Wyznaczenie daty nie wystarczy? To, że większość wiedziała nie wystarczy?
Czego potrzebujemy, by powtórzyć protest? Co mówi lustro?
Niektórzy piszą, że potrzeba im wodza.
Co zmieniłoby się w twoim zachowaniu, gdyby datę wyznaczył jakiś wódz?
Wyciągnijmy wszyscy wnioski, bo to nie koniec i życie płynie dalej.
wnioski: brak marzeń mniej boli niż oszukiwanie się
wyznaczenie daty: z dat, teraz interesuje mnie data wypłaty i urlopu
większośc wiedziała: większość istniała od zawsze w SC. co mamy widzimy sami
czego potrzebujemy by powtórzyć protest: cuda tej miary już dawno temu się skończyły. jak dla mnie chyba tylko rozwiązanie SC jest w stanie taką ewentualność odnowić - pewności też nie ma
co mówi lustro? : moje ma się w jak najlepszym porządku
potrzeba im wodza: mnie potrzeba stabilizacji i normalnych zarobków
Co zmieniłoby się w twoim zachowaniu, gdyby datę wyznaczył jakiś wódz? patrz wyżej
Wyciągnijmy wszyscy wnioski, bo to nie koniec i życie płynie dalej: patrz pkt.1

Myślę że akcja protestacyjna taka jak miała miejsce w ubiegłym roku jest nie możliwa do zorganizowania, przede wszystkim dla tego że ludzie są zastraszeni i po prostu się boją a nasze władze też są na taką akcję przygotowane. Szkoda wyznaczać jakieś daty bo tylko traci na tym autorytet tych którzy tą datę wyznaczają. Może lepiej brać przykład od naszych kolegów policjantów, jadą do Warszawy i tam dopominają się swoich praw. Powinniśmy robić tak samo. Może nawet razem z nimi, w jedności siła. Górnicy jak mają jakąś sprawę do załatwienia też jadą do Warszawy. Niech o tym pomyślą nasi związkowcy.

Back
Do góry