Najważniejszy temat i data dla celników - 17.04.2009r.

• Thread starter Thread starter Armagedon
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Osobiście wątpię w to, że SSC uruchomi podwyżkę przed wejściem ustawy "modernizacyjnej", bo wtedy nie będzie miał środków do pozyskania przychylności i lojalności naszych przełożonych (A i B). Dlatego trzeba teraz już przygotować listę postulatów do Premiera i zacząć organizować powszechny protest celników w formie 100% kontroli na granicach i 100% weryfikacji zgłoszeń i 100% rewizji w OC wewnętrzych. Niech opinia publiczna przekona się na czym polega Nasza praca !
Po przemyśleniu najlepszą datą rozpoczęcia jest 17.04.2009 r.
Proponuję punkt pierwszy:
Wypłata zapisanych w Budżecie podwyżek z wyrównaniem od 1 Stycznia.
DDR:cool:

100 % weryfikacji i jednocześnie rewizji celnych.Żadnych wyjątków.Do jednego zgłoszenia celnego kilka dyrektyw TPK do obsłużenia, pod różnym kątem / od bezpieczeństwa produktów po własność intelektualną, i jeszcze dalej ... / - nie tylko infantylne "zielone ścieżki" nadawane przez IC.
Tylko, że należałoby to wprowadzić w "życie" ze skutkiem natychmiastowym na terenie całej RP, a z tym już zdecydowanie gorzej, chociażby dlatego, iż funkcjonują fundamentalne progi aktywności zawodowej.Ktoś kiedyś powiedział "do odważnych świat należy".
Pożyjemy - zobaczymy, jak to się odbywa w praktyce - nie tylko anonimowo na Forum.​

do celmana

Zobaczymy 17 kwietnia kto jest Celnikiem.
Skoro kłamlica uważa, że Związki Zawodowe w SC reprezentują 30 % ogółu Celników, to pozostałe 70 % niech też się pokaże:D
To ma być protest mój,Twój, Nasz wspólny, bez podziałów - rozumiesz?
Pamiętasz styczeń 2008?

...
Po przemyśleniu najlepszą datą rozpoczęcia jest 17.04.2009 r.
...

Nie wiem jakie "za" i "przeciw" rozważałeś, więc nie rozumiem czemu tak późno?! Czy to nie daje kaplicy zbyt dużo czasu na przygotowanie?
Bo chyba nie o to Ci chodzi ?!

Adekwatnym do sytuacji wydaje mi się motto, jednego, dziś już historycznego programu muzycznego III PR, a mianowicie :
minimum słów - maksimum muzyki.Powtórzę jeszcze raz :
minimum słów - maksimum muzyki.​

Cat,
SSC Jacek Kapica przygotowywał sie od jakiegoś roku na powtórkę Stycznia 2008 r. Myślał, że znowu weźmiemy urlopy na żądanie, l4, itd... Teraz już wie, że nie w tym kierunku... :) Zapchanie granic zewnętrzych UE można osiągnąć w bardziej wyrafinowany sposób, całkowicie zgodny z prawem - 100% kontroli.
Ten czas jest dla Nas. Myślę, że zrozumiesz.
Ludzie przyjęli narazie postawę wyczekującą. Brak pieniędzy na kontach po trzech miesiącach 2009 r. i chudych Świętach Wielkanocnych to najlepszy czas na powszechny protest celników.
17 Kwietnia 2009 r. dlatego, że jest to piątek.
Więcej w stosownym czasie.
DDR:cool:

100% kontroli

Niestety nie pracuję przy odprawach, ale wiem, że zawsze w połowie kwietnia dopada mnie przesilenie wiosenne:eek:. Tak więc będę wszystkich Was wspierał z pozycji horyzontalnej, kurując się lekarstwami przypisanymi przez lekarza.

donald nas okłamał!!!!!!

donalda obietnice związane podwyżkami w SC, są nagrane i można je odtworzyć, myślę że ZZCelnicy PL. powinien powiadomić prokuraturę, inne związki się na pewno nie odważą. Jednak prawda jest taka , że premier Polski wykorzystał swoje stanowisko i okłamał nas dla wymiernych korzyści politycznych.Jego kłamliwe obietnice spowodowały koniec paraliżu na granicach, wiara w premiera Polski upewniła nas co do rzetelnych działań zgodnych z obietnicami. Ten człowiek chce być prezydentem? czy kłamca i oszust może być prezydentem?Rok temu jako premier oszukał celników, kogo oszuka jak będzie prezydentem???????????!!!!!!!!!!donaldowi mówimy trzy razy nie!!!!!!!!!

kilka słów

Megamanom naszym braciom poświęcam:
Zrobicie jak zechcecie ale do tego czasu w dyskusji możecie brać udział :).

Do rzeczy:
Pomysł takiej formy protestu jest mądrym wyrazem naszej refleksji po zeszłorocznych protestach. Mój szacunek dla autora pomysłu oraz wszystkich dyskutantów.
Indywidualnie uważam za podstawowe cele protestu
- zaprezentujmy swoje możliwości realne profesjonalnej obsługi celnej,
- przypomnimy, że jest problem w Służbie Celnej i projektowane zmiany legislacyjne niczego nie zmienią.

Umundurowani na galowo i w interesie skarbu państwa.

Tak popieram Wasz protest i proponuje odprawe unijna na calej wschodniej granicy jak miliony jin lingow wplyna do kraju to moze i jakas podwyzke dostaniecie ;-)

Formuła L4 i na żądanie faktycznie już chyba się przeżyła! Skrupulatna kontrola zawsze będzie na czasie problem jednak w tym że duża część "młodzieży" na granicy nie wie jak się za kontrole zabrać a co dopiera za szczegółową kontrolę :-))) Żartowałem ;)

Obawiam się ze jeżeli ta akcja nie dojdzie do skutku podwyżkę zobaczymy jak świnia niebo!
W tym roku nie bo modernizacja nie wejdzie\weszła (ten wrzesień to raczej pobożne życzenie SSC) a jak wejdzie w grudniu to i tak bez spłaty jakiejkolwiek. W przyszłym roku też nie, bo były wprawdzie środi na podwyżki ale planowane do wydania w 2009 a w 2010 to tylko na sprzęt planują wydać....

Klasyczny przykład gry w głupiego Jasia a dokładniej w 15 000 głupich "Jasi". Celem rozgrywki jest wykiwać - cel uświęca środki.....

do admina

Proszę o umożliwienie dyskusji w tym wątku bez obecności forumowicza pako2.
Nie możemy dyskutować w takiej stylistyce.

Popieram w 100% dosyć lawirowania i mydlenia oczu przez pana kapicę protest w formie 100% rewizji tylko i wyłącznie jak pójdziemy na urlopy to znajda się szmaciarze którzy rozładują kolejki

Back
Do góry