NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
co pęka. DO PONIEDZIAŁKU STOI.

zobaczycie w poniedziałek dadzą i 1500 i będą prosili żeby wrócić do pracy jak im 40TONOWE TIRY ZABLOKUJĄ STOLICE

no proszę, teraz jestem pewien,że w MF nie mają pomysłu co z nami zrobić, pan Boni straszy nas, stawia ultimatum, grozi,że jak nie wrócimy do pracy to nie bedzie realizacji postanowień...i takie tam....do kogo ta mowa panie Boni, jestem już dużym chłopcem i nie dam się nabrać takie tam...znam takie groźby , obietnice już od dawna i co?...nadal nic! dlatego należy trzymać się razem i nie ustępować!to jest nasza jedyna okazja i drugiej nie będzie!

transportowcy grożą,że wystawią rządowi rachunek za straty poniesione z powodu protestu celników-zgadzam się, też bym tak zrobił i nie ustąpił, rozwiązanie naszej sprawy jest w zasięgu ręki-premiera, wystarczyłoby przystać na nasze warunki, ustawa już jest od dawna tylko ją podpisać, posłuchać nas celników bo to są koszty całego społeczeństwa a za mnożenie ich oskarżam MF!

Do przedstawicieli ZZ oraz Porozumienia Białostockiego. proszę Was o jedność! to nie wy protestujecie, to protestuje nasza brać celnicza. lecz z szarą masą (przepraszam wszystkich za to określenie) nikt nie podpisze porozumienia, dlatego odłóżcie wasze animozje na póżniej, złączcie sie w jedność, tak jak brać celna się złączyła, te 10%które pracuje dla podtrzymania jako takiej ciągłości też daje nam atut, że nie chcemy całkowitej destabilizacji kraju, pamiętajcie musimy podpisać porozumienie z Rządem Rzeczypospolitej Polskiej najlepiej w świetle kamer tv jak nie publicznej to komercyjne przyjadą. porozumienie które zagwarantuje nam prawa emerytalne, 100% podwyżkę mnożnika kwoty bazowej, która następnie będzie sytematycznie rewaloryzowana, oraz zminę artykułów ktore robią z nas przerstępców nie dając żadnych szans obrony, a w dalszej części miane przepisów, które ułatwią naszą pracę a prtzez to zwiększą dochody do budżetu.
mili państwo! dlaczego nikt nie uświadomi społeczeństwu poprzedebatę w TV, że 15000 ludzi tworzy 1/3 budżetu 40 milionowego panstwa, z którego to czerpią nauczyciele, lekarze, pielęgniarki, listonosze, inni funkchonariue mundurowi!!!!!!!. z czego ma dostać wojskowy, polcjant czy nawet SG nie mówiąc juz o sędziach, prokurtorach. niech nasz rząd oraz parlament nie zapomina, że ich pensje też sa uzależnione od budżetu, chyba że nasz rząd stoi na stanowisku, że rząd się sam wyżywi. trzymajmy się razem, Jeszcze Polska nie zginęła póki MY żyjemy!

ustawili prysznice na granicy ,a o celnikach o tym nie mysleli , pracował i nic nie mało znacznia koniec z tym też chcemy pysznica

Do przedstawicieli ZZ oraz Porozumienia Białostockiego. proszę Was o jedność! to nie wy protestujecie, to protestuje nasza brać celnicza. lecz z szarą masą (przepraszam wszystkich za to określenie) nikt nie podpisze porozumienia, dlatego odłóżcie wasze animozje na póżniej, złączcie sie w jedność, tak jak brać celna się złączyła, te 10%które pracuje dla podtrzymania jako takiej ciągłości też daje nam atut, że nie chcemy całkowitej destabilizacji kraju, pamiętajcie musimy podpisać porozumienie z Rządem Rzeczypospolitej Polskiej najlepiej w świetle kamer tv jak nie publicznej to komercyjne przyjadą. porozumienie które zagwarantuje nam prawa emerytalne, 100% podwyżkę mnożnika kwoty bazowej, która następnie będzie sytematycznie rewaloryzowana, oraz zminę artykułów ktore robią z nas przestępców nie dając żadnych szans obrony, a w dalszej części zmianę przepisów, które ułatwią naszą pracę a przez to zwiększą dochody do budżetu.
mili państwo! dlaczego nikt nie uświadomi społeczeństwu np poprzez debatę w TV, że 15000 ludzi tworzy 1/3 budżetu 40 milionowego panstwa, z którego to czerpią nauczyciele, lekarze, pielęgniarki, listonosze, inni funkcjonariusze mundurowi!!!!!!!. z czego ma dostać wojskowy, polcjant czy nawet SG nie mówiąc już o sędziach, prokuratorach. niech nasz rząd oraz parlament nie zapomina, że ich pensje też są uzależnione od budżetu, chyba że nasz rząd stoi na stanowisku, że rząd się sam wyżywi. trzymajmy się razem, Jeszcze Polska nie zginęła póki MY żyjemy!
przepraszam poprawiłem błędy (ma już zużytą kklawiaturę)

Juz dawno wszyscy zapomnieli o najbardziej elitarnej sluzbie.!
Pamietajmy aby wszystkim to przypomniec.!
Jaka jedyna sluzba daje dochod.?
Jaka grupa zawodowa tak mala daje tak duzy dochod.?
Jaka sluzba jest najwazniejsza dla wszystkich innych sluzb ktore "karmimy".
Jaka wreszcie sluzba tak bardzo dostala w d.... od swego pracodawcy.?
Teraz jest czas aby wszyscy se to wszystko przypomnieli.!
Teraz jest czas aby wszyscy np.media powiedzialy jak jest

Ministerstwo Finansów sra w gacie i tyle.
Oni z Nami się nie liczyli przez lata a MY teraz się już ich nie boimy!!!
Ogłaszam: PONIEDZIAŁEK DNIEM WOLNYM
28 STYCZNIA DNIEM WOLNEJ SŁUŻBY CELNEJ RP

Anonymous napisał:
Ministerstwo Finansów sra w gacie i tyle.
Oni z Nami się nie liczyli przez lata a MY teraz się już ich nie boimy!!!
Ogłaszam: PONIEDZIAŁEK DNIEM WOLNYM
28 STYCZNIA DNIEM WOLNEJ SŁUŻBY CELNEJ RP
TO JEST PROTEST ALBO BUNT JAK KTO CHCE

BLAGAM WSZYSTKICH SKONCZMY WASNIE I WYZYWANIE TEJ PANI Z PB. TERAZ TRZEBA SIE ZJEDNOCZYC. KTOS TU PISAL SLUSZNIE ZE NIE BEDA PODPISYWAC Z NAMI TYLKO ZE ZWIAZKAMI.
PANIE SIWY I PANI FOŁTA ZLITUJCIE SIE NAD NAMI USIADCIE RAZEM DO STOŁU ROKOWAN. W JEDNOSCI SILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Media i rząd już zaczynają na tym ugrywać swoje. Nie ma jedności nie będzie sensownych rozmów, tak myślę.

Anonymous napisał:
BLAGAM WSZYSTKICH SKONCZMY WASNIE I WYZYWANIE TEJ PANI Z PB. TERAZ TRZEBA SIE ZJEDNOCZYC. KTOS TU PISAL SLUSZNIE ZE NIE BEDA PODPISYWAC Z NAMI TYLKO ZE ZWIAZKAMI.
PANIE SIWY I PANI FOŁTA ZLITUJCIE SIE NAD NAMI USIADCIE RAZEM DO STOŁU ROKOWAN. W JEDNOSCI SILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koleżanki i koledzy
proszę potraktować moją wypowiedź jako głos w dyskusji- na argumenty- nie wyzywiska:
uważam że to my szarzy celnicy powinniśmy zdecydować co dalej, władze związkowe jak widać obrażają się na wszystkich i na siebie nawzajem i zaraz będziemy mieć ranking kto więcej może itp. I zostaniemy na lodzie. Tak naprawdę to my stanowimy o sile tego protestu. Iwona Fołta, jak to ma w zwyczaju, mija się z prawdą od dawna to mieliśmy zagwarantowane 245zł a nie 500, a jeżeli w tym projekcie ( nie żadnym układzie) mowa jest o zrównaniu warunków pracy S.C. z warunkami służb mundurowych to również emerytur. Co I.F. robi i kogo oprócz siebie reprezentuje w porozumieniu białostockim- z Federacji ją wywalili –z tego co wiem jest już nowy KRS i władze są ustanowione. Jeżeli porozumienie dalej nie będzie chciało rozmawiać ( nie bo nie) staniemy przed dylematem co dalej , a lepiej chyba pokazać naszą dobrą wolę ( nawet medialnie) niż zostać w końcu zmuszonym do powrotu , a wierzcie że rząd ma prawne możliwości na różne rozwiązania w sytuacjach kryzysowych- a taka zaraz będzie. Proszę o rzeczowe uwagi.
:wink:

WREDNY PROWOKATOR[/quote]

i to jest argument - wełasnie wyzywajmy sie kłóćmy to przecież takie polskie

tylko pamiętajmy " miałeś chamie złoty róg teraz ostał ino...."

SIWY NA PREZYDENTA SIWY NA PREZYDENTA SIWY NA PREZYDENTA

DAJ CHŁOPIE CZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!

WYBACZYMY CI NAWET SKUMANIE SIE Z DIABŁEM

Poklócily sie okrutnie czesci ciala. No, bo kto tu rzadzi?
- Toz jasnym jest, ze ja - burknal mózg - to ja tu mysle i wszystko kontroluje.
- Bzdura! - zaprotestowaly rece - my tu robimy najwiecej - zarabiamy na wasze
utrzymanie.
- Ech - westchnely nogi - to nasza rola rzadzic, to my decydujemy, jaki kierunek obrac i dazyc w slusznym kierunku.
- My - odparly oczy - mysmy szefami - my wszystko widzimy i
naprawde nic nam nie umyka.
- Bzdura - odparl zoladek - to ja tu rzadze, wytwarzam wam
wszystkim energie, ciezko pracuje i trawie. Beze mnie zginiecie...
- JA BEDE SZEFEM - nagle odezwala sie milczaca dotad dupa - I JUZ.

Smiech ogólny, ze cale cialo sie nie moze pozbierac.

- DOBRA - odpowiedziala dupa - jak tak, to STRAJK.

I przestala robic cokolwiek. Minelo kilka godzin. Mózg dostal goraczki. Rece opadly.Nogi zgiely sie w kolanach Oczy wyszly na wierzch. Zoladek wzdelo i spuchl z wysilku.

Szybko zawarto porozumienie. Szefem zostala dupa.

I tak to juz jest drodzy moi.
Szefem moze zostac tylko ten, co gówno robi !

Status
Zamknięty.
Back
Do góry