NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Teraz pewnie Was strasznie wkurzę, ale trudno zapytam - kto do jasnej cholery rozkręcił ten słuszny protest, my sami w necie na tej stronie czy tam powiedzmy kilkowa telefonami, czy zrobiły to związki zawodowe???????? Próbuje zrozumieć KTO DO KURWY NĘDZY MA NAS W KOŃCU REPREZENTOWAĆ ŻEBY BYŁO DOBRZE?????????????
Narażam się i chcę wiedzieć, komu mam w tym wszystkim zaufać?

Właśnie rozmawiałem z jednym z dyrektorów bo są jeszcze porządni ludzie na takich stanowiskach
Wrócił z Wawy i twierdzi że urzędnicy MF nie mają pojęcia co robić
To dla nas wspaniała wiadomość
Dyrektor kazał wszystkim przekazać że nie wolno teraz odpuszczać bo oni już są nieźle wystraszeni

Trzymajmy tak dalej
To napisał Sydney, myślę, że warto to powtórzyć żeby inni zobaczyli, że nie jest tak beznadziejnie jak się wydaje.

Anonymous napisał:
Teraz pewnie Was strasznie wkurzę, ale trudno zapytam - kto do jasnej cholery rozkręcił ten słuszny protest, my sami w necie na tej stronie czy tam powiedzmy kilkowa telefonami, czy zrobiły to związki zawodowe???????? Próbuje zrozumieć KTO DO KURWY NĘDZY MA NAS W KOŃCU REPREZENTOWAĆ ŻEBY BYŁO DOBRZE?????????????
Narażam się i chcę wiedzieć, komu mam w tym wszystkim zaufać?

BŁAGAM NIECH KTOŚ MI ODPOWIE

protestują z nami, z oddziałami granicznymi, oddziały wewnętrzne ale media o nich nic nie mówią, przemilczają ten fakt, dlaczego? to jest protest ogólnopolski!!!!!

p.Boni z p.Domonikiem....siedzą teraz sobie w cichości i ciepełku kabinetów..radzą...dumają..jak tu wyrolować tych celników przebrzydłych..ściągają posiłki do siebie bo co kilka głów to nie jedna! a jutro obaczym co wymyślili...pewnie z dużej bani ujdzie powietrze i okaże się flak.

mimo wszystko trzymajmy się, nie obawiajmy się niko i niczego , wszak walczymy o słuszną sprawę! tylko taka determinacja w działaniu nam sprzyja!

Pismo do Prezesa RM
W obecnej sytuacji Komitet Protestacyjny oczekuje ze strony Rządu RP ustanowienia pełnomocnika posiadającego upoważnienie do podpisania porozumienia z Komitetem Protestacyjnym “Porozumienie Białostockie”.

Dnia 26 stycznia 2008 roku

Pan Donald Tusk Prezes Rady Ministrów

Panie Premierze ,

Podpisane w dniu 25 stycznia br. porozumienie między przedstawicielami Ministerstwa Finansów a przedstawicielami central związkowych nie będących w sporach zbiorowych z Dyrektorami Izb Celnych i które nie podjęły akcji protestacyjnej , jest jedynie propozycją rozwiązań .

Takich porozumień przez ostatnich 8 lat z kolejnymi Szefami Służby Celnej strona związkowa zawierała dziesiątki, jednak żadne z nich nie zostało zrealizowane.

Komitet Protestacyjny “Porozumienie Białostockie” przedłożyło konkretne postulaty tj.

- zwiększenie uposażenia każdego funkcjonariusza i pracownika Służby Celnej o 1500 zł,

- wprowadzenie dla funkcjonariuszy celnych uprawnień zaopatrzeniowego systemu emerytalnego służb mundurowych,

- zapewnienie pełnej restytucji uprawnień funkcjonariuszy celnych przywracanych do Służby,

- zapewnienie właściwej ochrony prawnej przy wykonywaniu obowiązków służbowych.

W obecnej sytuacji Komitet Protestacyjny oczekuje ze strony Rządu RP ustanowienia pełnomocnika posiadającego upoważnienie do podpisania porozumienia z Komitetem Protestacyjnym “Porozumienie Białostockie”. Pełnomocnictwo to ma zawierać także upoważnienie do zaciągania zobowiązań finansowych. Podpisane porozumienie będzie określało szczegółowy harmonogram realizacji zgłoszonych postulatów i będzie posiadało gwarancję Rządu RP, że postulaty zostaną faktycznie zrealizowane.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie” w składzie:
Marek Pinkowski, Barbara Smolińska, Michał Zając, Iwona Fołta, Ryszard Czech, Jarosław Łukowicz, Romuald Białobłocki, Wanda Grochowska, Wiesław Kupiec, Marek Gilarski, Alicja Tokarz, Piotr Turek, Marek Paś, Janina Krzyżostoniak, Arkadiusz Pytlak

-----------------------------------/

Do wiadomości:

1) Minister Finansów

info z wolnej strony

Czech, co tam robisz, ty RURO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeżeli tyle samo co w związkach w Gdańsku przez ostatnie lata to nic z tego nie będzie.

NOWOŚCI napisał:
LUDZISKA DAWAJCIE NA TEN POST NAJNOWSZE INFORMACJE JAKIE MACIE ZE SWOICH ODDZIAŁÓW. BO WSZYSTKIE SĄ ROZPROSZONE PO RÓŻNYCH POSTACH
Na służbie dziennej OC Korczowa 2 w służbie przygotowawczej obsługiwało tylko pas osobowy w przywozie (na nocy i dzień wcześniej 0 odpraw), OC Medyka-tylko kierownik zmiany i nie odprawił (na nocy i dzień wcześniej pojedyńcze odprawy na osobowym pasie w przywozie w nagłych wypadkach), OC Krościenko 1 młody funkcjonariusz odprawiał osobowe w przywozie(w nocy i dzień wcześniej tak samo), OC Medyka-Żurawica (kolej towarowa) stoi, kompletny paraliż. Po stronie UA ponad 1500 wagonów czeka na odprawę.

Dodam jeszcze, jak można Ci wierzyć skoro Twój kolega z Zarządu, niejaki Paweł D. pracował sobie w najlepsze w piątek na gdańskim WOC-u i był "bohaterem" serwisów większości stacji...

Na służbie dziennej OC Korczowa 2 w służbie przygotowawczej obsługiwało tylko pas osobowy w przywozie (na nocy i dzień wcześniej 0 odpraw), OC Medyka-tylko kierownik zmiany i nie odprawił (na nocy i dzień wcześniej pojedyńcze odprawy na osobowym pasie w przywozie w nagłych wypadkach), OC Krościenko 1 młody funkcjonariusz odprawiał osobowe w przywozie(w nocy i dzień wcześniej tak samo), OC Medyka-Żurawica (kolej towarowa) stoi, kompletny paraliż. Po stronie UA ponad 1500 wagonów czeka na odprawę.

Powrót do góry

i brać przykład

Status
Zamknięty.
Back
Do góry