NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
Ludzie piszcie co mówią w TV. Jestem w pracy bo jestem z tzw. kadry ale sama swoich namawiałam żeby szli i walczyli i mają moje poparcie. Co z poniedziałkiem?????????

jak to co - wolne...bo do poniedzialku nie wyczarują kasy na nasze podwyżki!
ale my sie nie ugniemy nie przerwiemy zbyci pustymi slowami na wiatr!
Droga Kadro kierowanicza BRAWO.... ale tobie tez wiesz UŻ sie należal.... powiedzmy ze rozumiem twoja sytuacje w pewnym stomnpiu ..choc... jednak....wysłalas swoich na urlopu a sama zdyscyplinowana siedzisz!

Anonymous napisał:
Anonymous napisał:
Ludzie piszcie co mówią w TV. Jestem w pracy bo jestem z tzw. kadry ale sama swoich namawiałam żeby szli i walczyli i mają moje poparcie. Co z poniedziałkiem?????????

jak to co - wolne...bo do poniedzialku nie wyczarują kasy na nasze podwyżki!
ale my sie nie ugniemy nie przerwiemy zbyci pustymi slowami na wiatr!
Droga Kadro kierowanicza BRAWO.... ale tobie tez wiesz UŻ sie należal.... powiedzmy ze rozumiem twoja sytuacje w pewnym stomnpiu ..choc... jednak....wysłalas swoich na urlopu a sama zdyscyplinowana siedzisz!

spoko w poniedziałek będzie opieka nad dzieckiem. Nie cała kadra to lizusy.

a gdzie likwidacja kominow placowych, ktore nabijaja srednia - obnizyc

Anonymous napisał:
Tylko o emeryturach nic nie ma?

• panie kolego! emerytura ? ...ale dla kogo?.Celnicy tak długo nie żyją-
    praca stresująca,mało który dożywa do emerytury,średnio biorą ją 1-2 lat po przejściu na nią.Piszę z autopsji bo znałem 90% celników , którzy odeszli do nieba... nawet nie nacieszyli się zasłużonym odpoczynkiem!?.
    Ci w MF nie mają takich stresów,nie sa wrakami w wieku 40-55 lat.....!
    Mam prawie 22 lata stażu w cle,więc widzę ilu emerytów z cła jeszcze żyje.
    Pozdrawiam.

customek napisał:
a gdzie likwidacja kominow placowych, ktore nabijaja srednia - obnizyc
ZDECYDOWANIE jestem za- PLACA ZA PRACE - KIEROWNICZKOM CO TYLKO TYLKI GRZEJą I PLOTUJA PO POKOJACH CALYMI DNIAMI , pieskom slużalczym i donosicielom pozabierac te awanse coroczne i nagrody kosmiczne bo niby za co ,DAC MINIMUM - NIC NIE ROBIą NIC A NIC ....
placa za pracę a nie pozoranctwo!!! ILOśC I JAKOSC SPRAW KONTRA ZERO SPRAW I LENISTWO

]KADRA KIEROWNICZA BIERZE KASE...ZA BARDZO DUZY WYSIłEK ....PODPIS NA LIśCIE obecności-RESZTę ROBIą MURZYNI A oni PRZYPISUJą SOBIE WYNIKI

W S T Y D U NIE MAJą

5 lat to za długo. Kolejna kwestia a co wprzypadku gdy ktoś na danym stanowisku ma maksymalny stopień ( zgodnie z obowiąz.rozp.np.skc - dyspozytor, ic - st.dyspozytor)? Taka osoba aby dostać wyższy sopień musi najpierw awansować na stanowisku. Dlatego trzeba treż rozwiązać kwestię awansu na stanowisku lub zmienić lub zlikwidować ten dualizm w awansach. W przeciwnym wypadku jeśli ktoś będzie miał max na swoim stanowisku to wyższego stopnia dalej nie dostanie.

to prawda że wiele osób z kadry bierze kasę i nie zna się na przepisach ale nie wszyscy

DŁUUUUUUUGI PASEK O CELNIKACH NA TVN TIRY ZABLOKOWAŁY PRZEJSCIE W DOROHUSKU W MEDYSCE WSTRZYMANO ODPRAWY ITP

na tvp3 o lotnisku w katowicach i gdańsk stoją mówią o emeryturach i naszych żądaniach!!!! BRAWO!!!!!!!!!!!

CHYBA JUZ SIE SKOŃCZYŁO...BO ZOBACZYŁAM TYLKO KOŃCÓWKĘ PRZEMÓWIENIA min.ROSTOCKIEGO

TVN24-w Dorohusku tiry odprawia tylko 2 celników,celnicy z Kielc i Starachoweic wrócili do pracy,śląsk-80% celników nie przyszło do pracy

OC BIAŁYSTOK STANIE W PONIEDZIAŁEK

W PONIEDZIAŁEK STAJE OC BIAŁYSTOK PRZYJDZIE TYLKO KIEROWNIK ODDZIAŁU I KIEROWNIK ZMIANY , NACZELNIK UC ROBI W PORY. W PONIEDZIAŁKI I PIĄTKI JEST NAJWIĘCEJ ODPRAW I KOLEJKI NA ULICY MYŚLĘ ŻE BĘDZIE CAŁKIEM NIEZLE. POZDRAWIAM

Wypowiedź intenauty z portalu trójmiasto.pl jestem pełen podziwu!!!

PRAWDA

Celnicy nie walczą tylko o podwyżki!!! Walcza przede wszystkim o poprawę bezpieczeństwa pracy (popytajcie ludzi na granicy ze wschodem i obwodem kaliningradzkim jak wygląda ich praca, jak przemytnicy im ubliżają i zastraszają, porozmawiajcie z pobitymi celnikami przez przemytników, z żonami i dziećmi nie słusznie zatrzymanych celników).
Chodzi im o to by im również przysługiwały uprawnienia służb mundurowych np. wcześniejsze emerytury, bo narazie oni są tylko służbą umundurowaną.
Mało kto z was wie, iż celnik w trakcie 3 letniej służby przygotowawczej musi przyswoić wiedzę z Wspólnotowego Koceksu Celnego, Rozporządzeń Wykonawczych do tego kodeksu (około 1000 artykułów), przepisów Prawa Celnego, Kodeksu Karnego Skarbowego, Ordynacji Podatkowej, KPA, wielu ustaw i rozporządzeń zarówno Polskich jak i Unijnych w temacie zakazów i zazwoleń importowych i eksportowych.
Zapytajcie o lojalki jakie podpisują młodzi ludzie, którzy przyjmują się do służby, w których muszą się zobowiązać do zwrotu wszystkich kosztów poniesionych przez pracodawce na szkolenia, a także zwrot kosztów umundurowania. Niektórzy młodzi zwalniając się musieli oddać dyrektorom izb celnych kwoty około 10 tysięcy złotych!!! Przy zarobkach w służbie przygotowawczej 1200zł na rękę, a niektórzy nie dostają awansów przez 4-5 czasem i 10 lat!!!
Owszem są celnicy, którzy mają piekne domy i samochody, którzy brali, bądź biorą łapówki, ale czy np. politycy, prawnicy, lekarze, policjanci też nie biorą łapówek. Bądźmy ludzmi nie wpychajmy wszystkich celników do jednego wora. Spróbujmy zrozumieć iż oni walczą o GODNE warunki pracy i życia dla siebie i swoich rodzin.

Przedsiębiorca
odpowiedz 2008-01-25 14:57:09

Status
Zamknięty.
Back
Do góry