NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
cierpliwości...słyszałem,że skowronki na wiosnę przylatują a tu się może okazać,że odlatują!!!

koniec

Teraz już tylko pozostało się zwolnić, co nastąpi tylko bez echa i pomalutku. :oops:

Odpowiedź na post inspektora celnego:

no i co to da, te odwołania dyrektorów IC, naczelników itd. to niczego nie zmieni, to nie polepszy warunków pracy na granicy, nie zmniejszy kolejek samochodów ciężarowych i osobowych, musi to wreszcie kiedyś dotrzeć do rządzących,że ....... byli nie przygotowani pod tym względem do obsługi granic,..... celnicy pracując ze zmiany na zmianę byli obciążeni narastającym obowiązkom, zniknęły granice zachodnie i cały ruch niezatrzymywany parł na wschodnią granicę i kolejki się zwiększały, nie było to medialne więc społeczeństwo tego nie znało, teraz, kiedy pokazali ten protest, choć w krzywym zwierciadle, zobaczyli że jest coś takiego jak celnik, zawsze się ludziom granica łączy z celnikiem i nie odróżniają celnika od funkcjonariusza SG. Nie dziwię się,że rządzący mają trudności z prawidłowym określeniem, dla jednych jesteśmy patologią dla innych straża celną itd. to jakby piątek koło u wozu, wreszcie te nasze postulaty, te najważniejsze zeszły na dalszy plan a to co najważniejsze pozostało rozmyte. Jeżeli rząd, bez względu na to jaka opcja polityczna będzie u steru, nie podejmie odpowiedzialnych kroków, które zmienią obraz granicy szeroko rozumiany, to nadal będą narastać problemy i konflikty..

Zwróć uwagę kolego, że niektóre granice były przygotowane przez przezornych, zapobiegliwych Dyrektorów.
W OC Korczowa, nawet ROWERY dla celników zakupili do poruszania się po przejściu ! ! !
Widzisz, nawet w SG na ten pomysł nie wpadli!

Cytat następnego postu:

Jak tam ROWERY się spisują w Korczowej?

Szkoda że Dyrekcja IC P-śl ... łyżworolki Wam nie kupiła na wyposażenie granic dla każdego funkcjusza, było by zdecydowanie szybciej ! ! !
Depilacja nóg, szkockie klity i dawaj po peronach.
Tak jak w supermarketach, a co !
I po .... !

No chyba, że to nieprawda, to niech ktoś zaprzeczy.

A może to też jakieś jaja:

Pamiętam, pewnego razu, na przejściu drogowym zjawił się nieoczekiwanie pewien Dyrektor IC P-śl zaalarmowany długą kolejką TIRów oczekujących na wyjazd z RP.
Zaproponował, aby zebrać od kierowców dokumenty, otworzyć szlabany i w cholerę puścić to towarzystwo bez kontroli na UA.
Powiedział także, że po co ich tu trzymać w kolejce, przecież później można te dokumenty wklepać w komputer do Celiny.
Taki fajny chłop z niego był, szkoda tylko, że już nie jest Dyrektorem.
Ale gdzieś w cle pracuje, to może by tak przyjechał do pomocy!
Może śledzik na ten sam pomysł wpadnie, po co modebilni z wewnętrznych urzędów fatygować.
Przecież można realizować politykę taniego państwa.

To bardzo wysokich lotów fachowiec.
Zaproponowałbym mu funkcję Szefa Służby Celnej i MF ma święty spokój z kolejkami TIRów na granicy, z funkcjonariuszami celnymi.
Ostatecznie, dokumenty wklepać w Celinę mogą wszyscy, maszynistki, stażystki - potrzeba tylko dać im loginy do systemu, ale to już nie problem.
To lepszy pomysł, jak angażować przez MF tych z SG.

Może ktoś to zdementuje !

To je prawda. Ale to myślenie przyszłościowe. W SC są organizowane mistrzostwa funkcjonariuszy w szachach, siatkówce, strzelectwie, koszykówce, tenisie stołowym etc. Myslę, ba , jestem przekonany, że w tym roku zostaną zorganizowane Mistrzostwa funkcjonariuszy celnych w kolarstwie (szosowym i/lub górskim). I jak myślicie kto wygra? Myslę, że zawodnicy z OC Korczowa zajmą czołowe miejsca, a już na pewno wystartują w roli faworytów. Już na starcie będą mieć przewagę psychologiczną nad rywalami.
A tak w ogóle to jazda na rowerze jeszcze nikomu nie zaszkodziła; w zdrowym ciele zdrowy duch. Ja uważam ten pomysł za Fantastyczny! Więcej uśmiechu, optymizmu i wiary w lepsze jutro sobie i Wam bracia celnicy życzę!!!

ja mam pytanie skoro nic nik nie podpisał...to znaczy ze nic nie dostaniemy?????

halooo niech ktos cos zrobi bo i tego nie dostaniemy!!
rzad wyłga sie ze on proponował i nie było woli do podpisania!!!!!!!!!!!!!!

Dostaniesz łyżworolki, szkocki klilt, i po jajach ! javascript:YXZc();emoticon(':D')
Very Happy

A wiecie co o proteście w tej chwili sądzi rząd - na pewno myślą że protest powstał z inicjatywy dyrektorów izb - dyrektorów powołanych przecież przez PIS - Donek i kolesie uważa ten protest za mięe podłożoną przez pisiorów

CO WY NA TO - BO JEśLI TAK TO DALSZE POSUNIęCIA Są łATWE DO PRZEWIDZENIA 8)

Upór niektórych w dążeniu do otrzymania tych 500 zł jest żenujący.
Po pierwsze, zobacz, ile dostali lekarze.
Po drugie, zobacz, ile dostaje miesięcznie Twoja mama renty lub emerytury, z której jeszcze Tobie pomaga i musi za te ochłapy żyć ! ! !
Może najpierw zaprotestuj o większe renty i emerytury dla tych co naprawdę nie mają za co żyć i nie bądź tak pazerny i wyuzdany jak lekarze.
Co wcale nie oznacza, że myślę, że celnikom za ich harówkę się nie należy.
A TY ciągle ile dostaniemy, ile dostaniemy ! ! !
Pomyśl lepiej o ochronie prawnej, abyś nie musiał 06.03 zrywać się co wtorek lub środę, bo jakiś dupek powie, że Ci coś dał.
Bo wówczas, to te 500 zł, to se ..... !

... do wszystkich tych, co poznali zapach aresztu śledczego, smak żarcia z plastikowej patery, sztućcami z tworzywa sztucznego, ....

Powiedzcie naszym kolegom, o co chodzi ............... !
Może uwierzą, coś wątpię, sam w to nie wierzyłem !

od kiedy opuściłem tamto miejsce za murem nigdy nie przyznałem się nikomu co ja tam jadłem...szczególnie mojemu psu bo i tak by nie uwierzył...

Anonymous napisał:
... do wszystkich tych, co poznali zapach aresztu śledczego, smak żarcia z plastikowej patery, sztućcami z tworzywa sztucznego, ....

Powiedzcie naszym kolegom, o co chodzi ............... !
Może uwierzą, coś wątpię, sam w to nie wierzyłem !
Miałem wątpliwą przyjemnośc tam byc dwa miesiące-niewiarygodne,ale
nawet klawisze nie wierzyli że zamyka się ludzi na podstawie takich"dowodów".oj,wesoło było,wesoło-ale nie mi!!!!

Anonymous napisał:
Upór niektórych w dążeniu do otrzymania tych 500 zł jest żenujący.
Po pierwsze, zobacz, ile dostali lekarze.
Po drugie, zobacz, ile dostaje miesięcznie Twoja mama renty lub emerytury, z której jeszcze Tobie pomaga i musi za te ochłapy żyć ! ! !
Może najpierw zaprotestuj o większe renty i emerytury dla tych co naprawdę nie mają za co żyć i nie bądź tak pazerny i wyuzdany jak lekarze.
Co wcale nie oznacza, że myślę, że celnikom za ich harówkę się nie należy.
A TY ciągle ile dostaniemy, ile dostaniemy ! ! !
Pomyśl lepiej o ochronie prawnej, abyś nie musiał 06.03 zrywać się co wtorek lub środę, bo jakiś dupek powie, że Ci coś dał.
Bo wówczas, to te 500 zł, to se ..... !

TV dziś podalo,że premier Pawlak odstąpil od kary nalożonej na f-mę J@S
w pażdzierniku ub.roku w kwocie460 mln.zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To tyle aby pkryć żądaną przez Nas podwyżke przez 2 lata
(14 000 funkcjonariuszyx1500zlx24mies)
Mamy bardzo bogate Państwo...tylko my biedni...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry