NAJNOWSZE INFORMACJE

• Thread starter Thread starter NOWOŚCI
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Status
Zamknięty.
Anonymous napisał:
Media manipulują ale czasem potrafią się same zapędzić w dążeniu do sensacji. Jak kierowcy posłuchają Pani dziennikarki to mamy coco-jumbo :lol:

Nic sie tak nie sprzedaje jak trup a najlepiej duzo trupow, dziennikarze najprawdopodobniej eskaluja konflikt zeby miec co sprzedac w mediach .........pamietacie afere z gosciem co na Mistrzostwach Europy w pilce wynajął paru gosci zeby zrobili zadyme miedzy kibicami a on to mial sfilmowac ???? niewykluczone ze i tu mamy do czynienia z podobna blazenada.

dekadent napisał:
Anonymous napisał:
Media manipulują ale czasem potrafią się same zapędzić w dążeniu do sensacji. Jak kierowcy posłuchają Pani dziennikarki to mamy coco-jumbo :lol:

Nic sie tak nie sprzedaje jak trup a najlepiej duzo trupow, dziennikarze najprawdopodobniej eskaluja konflikt zeby miec co sprzedac w mediach .........pamietacie afere z gosciem co na Mistrzostwach Europy w pilce wynajął paru gosci zeby zrobili zadyme miedzy kibicami a on to mial sfilmowac ???? niewykluczone ze i tu mamy do czynienia z podobna blazenada.

DOKŁADNIE NIE POZWÓLMY SIE WCIĄGAC W TE GŁUPAWE WPISY TO NIE TEMAT DO DYSKUSJI A TY TIR WEZ POSZUKAJ SOBIE FORUM DLA TIROWCÓW I TAM MIESZAJ

sprzeciw napisał:
rozsądek napisał:
A Remkowi chyba role się pomyliły. Zamiast apelować do rozsądku to podgrzewa atmosferę. Zryw był oddolny od samego początku. Było dobrze póki związki nie podczepiły się pod protest, łącznie z Siwym. Przez wtorek, środa, czwartek, piątek - związki zawodowe nawet nie wiedziały jak zareagować. Teraz gdy czas końzyć i podpisać sensowne porozumienia z opcją pożniejszych negocjacji szczegółów (ewentualnych protestów ostrzegawczych) to oni podgrzewają atmosferę i wzywają do dalszej awantury . Służba Celna straci na pewno, gospodarka traci, rządzący tracą cierpliwość. Niektórym wydaje się, że są niezastąpieni, a do celiny i ncts trzeba geniuszy. Bzdura. Związki zawodowe gotują Wam niezłą rzeź

Najpierw rozsądnie pomyśl "ROZSĄDKU"
Dlaczego porozumienie bez szczegółów - chyba jesteś z MF-u
Rozsądek a gdzie precyzja tak zawsze zalecana z MF to tylko w jedną strone działa?
Jedyna nasza szansa podpisać teraz porozumienie które by dawało nam prawo uprawnienia emerytalne bo potem już nic nie wskóramy

celnyj napisał:
pipi napisał:
Relacjonująca sytuację w Dorohusku dziennikaraka z TV-INFO, niejaka pani Agnieszka Grączkowska czy też Drączkowska, podczas rozmowy z dwoma kierowcami TIR-ow podburzala kierowców, żeby przypuścili atak na szlabany w zwiazku z małą frekwencją na nocnej zmianie tych nieludzkich celników, co to nie rozumieją dramatycznej sytuacji kierowców.
Szło jakoś tak: ,,jesteście już u kresu wytrzymałości, panowie? Jak dlugo jeszcze wytrzymacie, jak długo będzie tu stać? Co zrobicie? Czy przejedziecie przez szlabany?"
BRAWO! To się nazywa obiektywizm! Same fakty, zadnego manipulowania ludźmi, żadnego grania na emocjach...! Dziennikarstwo w czystej formie...

Też zwróciłem na to uwagę... ZADZIWIAJĄCE..!

Ci kierowcy inteligencją i spokojem bili na głowę panią redaktor. Szacunek!
Ludzie! Wytrzymajcie jeszcze trochę...

TIR napisał:
Jestescie skonczeni!!! Kierowcy w tym pomogą!!! Hehe.
Trudno, nie lubisz celników - twoje prawo!
Nie mów tylko w imieniu Kierowców! Są jeszcze tacy MYŚLĄCY, którzy WIEDZĄ o co chodzi i o wzajemnej zależności! Jest ich BARDZO DUŻO!!! Może nam nie wierzą, może nie lubią, ale ROZUMIEJĄ, że wypoczęty, GODNIE traktowany celnik, JAK NA CAŁYM ŚWIECIE będzie traktował Kierowcę może surowo, ale RZECZOWO, UCZCIWIE,
A NAWET U P R Z E J M I E !!! Nie wierzysz? Zapraszam do nas.
(Czemu tak chętnie zapraszam - bo liczę, że jest w tobie jeszcze trochę człowieka i ... przeprosisz (?!))

Mysle, ze jestemy na krawedzi. Niech to sie skonczy. Nikt nam nie oferowal od lat wiecej jak Tusk. Alternatywa sa kamasze dla czesci i trawa dla reszty.....

Anonymous napisał:
celnyj napisał:
pipi napisał:
Relacjonująca sytuację w Dorohusku dziennikaraka z TV-INFO, niejaka pani Agnieszka Grączkowska czy też Drączkowska, podczas rozmowy z dwoma kierowcami TIR-ow podburzala kierowców, żeby przypuścili atak na szlabany w zwiazku z małą frekwencją na nocnej zmianie tych nieludzkich celników, co to nie rozumieją dramatycznej sytuacji kierowców.
Szło jakoś tak: ,,jesteście już u kresu wytrzymałości, panowie? Jak dlugo jeszcze wytrzymacie, jak długo będzie tu stać? Co zrobicie? Czy przejedziecie przez szlabany?"
BRAWO! To się nazywa obiektywizm! Same fakty, zadnego manipulowania ludźmi, żadnego grania na emocjach...! Dziennikarstwo w czystej formie...

Też zwróciłem na to uwagę... ZADZIWIAJĄCE..!

Dobrze że nie słuchaliście radia dopiero by się wam ciśnienie podniosło. Media niestety są przeciwko nam ale jakoś na razie delikatnie to robią chyba ktoś ich hamuje przynajmniej te większe stacje ale te mniejsze nie pozostawiają na nas suchej nitki. Czy nie ma tu admina żeby tego TIR-a wyciął i nie dopuszczał głupich postów na forum nawet dla nie zarejestrowanych? Koledzy skoro negocjacje się tak przedłużają widać z tego że rząd nie ma dobrej woli dać nam te emerytury więc to nasz ostatnia szansa żeby je wywalczyć nie możemy odpuścić. A co do kolejek to cofnijmy się 5-6 lat w tył takie same kolejki stały na granicach szczególnie zachodnich wtedy je widziałem i nikt nic nie mówił nie narzekał. Media tylko podawały jaki jest czas oczekiwania na którym przejściu i to było traktowane jak info o pogodzie, a teraz taka zadyma??? Większość kierowców którzy tam stoją na wschodzie pamięta jeszcze te kolejki sprzed kilku lat. Kto jest winny zaniedbaniom że nigdy nie dbano o ludzkie warunki dla stojących tam kierowców i turystów????
Koledzy trzymajcie się i nie dajcie sie zastraszyć
.

Anonymous napisał:
NIC TAK NIE OżYWIA AKCJI JAK TRUP:-)

WSZYSCY SĄ JUŻ ZMECZENI CAŁĄ TĄ SYTUACJĄ ALE NIE MAMY NIC DO STRACENIA -WALCZYMY O NASZE BYC ALBO NIE BYC... TRZYMAJMY KCIUKI ZA JUTRZEJSZE ROZMOWY...I CZEKAJMY NA JAKIS ZNAK OD SIWEGO I RESZTY

Anonymous napisał:
Mysle, ze jestemy na krawedzi. Niech to sie skonczy. Nikt nam nie oferowal od lat wiecej jak Tusk. Alternatywa sa kamasze dla czesci i trawa dla reszty.....
No to, że mnie nie chce się spać to nie dziwota, tyle wolnego to juz dawno nie miałem. Ale, że w MF do tej pory siedzą robiąc głupawe wpisy na tym forum i robią nadgodziny to i podziw mnie bierze. Strasznie pracowitych pracowników ma pan Vincent cóśtam. 8)

No to, że mnie nie chce się spać to nie dziwota, tyle wolnego to juz dawno nie miałem. Ale, że w MF do tej pory siedzą robiąc głupawe wpisy na tym forum i robią nadgodziny to i podziw mnie bierze. Strasznie pracowitych pracowników ma pan Vincent cóśtam. 8)[/quote]

bo premier im obiecal platne nadgodziny - juz wiemy DLACZEGO :-)

ale mają ubaw z polskiego rządu w mediach zachodnich
Ekonomiści wyliczyli ze 2 dni strajku celników kosztują więcej niz koszt wprowadzenia wcześniejszych emerytur dla tej grupy zawodowej i wyplacenie 255 zł na etat (500- 245 ujęte w budżecie)
co zrobić wstyd mi za polski rząd

życzę wam powodzenia - bo idioci są po drugiej tronie stołu
Przedsiębiorca

Status
Zamknięty.
Back
Do góry