Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A wiadomo kiedy będą te ochłapy płacić bo na masło nie ma...........
Nowe porządki...czyli zemsta dziadowskiej skarbówki. Sami nie mamy, innym nie damy. Współczuję nowych współpracowników, nie tak to sobie wyobrażałem. No ale ja to w ogóle w czarnej D., więc zmuszony jestem funkom zazdrościć pozostania w służbie i nadziei na zaopatrzeniowy system emerytalny. Mój system to kuroniówka, która jak zauważyłem, nie wzrosła od chyba nastu lat...
Nowe porzÄ dki...czyli zemsta dziadowskiej skarbĂłwki. Sami nie mamy, innym nie damy. WspĂłĹczujÄ nowych wspĂłĹpracownikĂłw, nie tak to sobie wyobraĹźaĹem. No ale ja to w ogĂłle w czarnej D., wiÄc zmuszony jestem funkom zazdroĹciÄ pozostania w sĹuĹźbie i nadziei na zaopatrzeniowy system emerytalny. MĂłj system to kuroniĂłwka, ktĂłra jak zauwaĹźyĹem, nie wzrosĹa od chyba nastu lat...
W UCS w Krakowie średnia kwota nagrody na pracownika służby cywilnej to 1000 zł, a na funkcjonariusza 430 zł.
To fakt, w SC-S poza kierownikami, Naczelnikiem i obsługą biurową -wszyscy funkcjonariusze kontroli wykonują te same czynności, oczywiście w różnej częstotliwości itp a zarobki wynikające z posiadanych stanowisk są skrajnie różne od 2 tys do 6 tys od MŁ. Specj do St. Experta- każdy wykonuje podobną pracę a dostają skrajnie różne wynagrodzenia. Tak gigantyczna rozbieżność w wynagrodzeniach pomiędzy funkcjonariuszami pracującymi jeden obok drugiego, wykonującymi te same czynności to jakaś nieprawdopodobna patologia.MB Widzi dysproporcje w wynagrodzeniach w US, ale nie widzi takich samych a nawet większych dysproporcji w wynagrodzeniach funkcjonariuszy wykonujących te same zadania. Naszą rolą teraz jest, by zwrócić Mu na to uwagę i rozszerzyć jego horyzonty, by patrzył obiektywnie na cały KAS i nie prowadził polityki podziałów
To fakt, w SC-S poza kierownikami, Naczelnikiem i obsługą biurową -wszyscy funkcjonariusze kontroli wykonują te same czynności, oczywiście w różnej częstotliwości itp a zarobki wynikające z posiadanych stanowisk są skrajnie różne od 2 tys do 6 tys od MŁ. Specj do St. Experta- każdy wykonuje podobną pracę a dostają skrajnie różne wynagrodzenia. Tak gigantyczna rozbieżność w wynagrodzeniach pomiędzy funkcjonariuszami pracującymi jeden obok drugiego, wykonującymi te same czynności to jakaś nieprawdopodobna patologia.
To fakt, w SC-S poza kierownikami, Naczelnikiem i obsługą biurową -wszyscy funkcjonariusze kontroli wykonują te same czynności, oczywiście w różnej częstotliwości itp a zarobki wynikające z posiadanych stanowisk są skrajnie różne od 2 tys do 6 tys od MŁ. Specj do St. Experta- każdy wykonuje podobną pracę a dostają skrajnie różne wynagrodzenia. Tak gigantyczna rozbieżność w wynagrodzeniach pomiędzy funkcjonariuszami pracującymi jeden obok drugiego, wykonującymi te same czynności to jakaś nieprawdopodobna patologia.
Rozumiem, że chodzi o te same zadania i takie same KWALIFIKACJE na zajmowanym stanowisku.
Ad. Paulini :Mówisz o trzecim kwartale?czy o tym co było wcześniej
Zobaczymy jak u nas w izbie. Póki co cisza. Mam nadzieję że każdy dostanie po równo a czasy że jednemu dawano 3 razy więcej nie wrocaMówię wyłącznie o III kwartale, poprzednie to były grosze.
Zwalają na brak kwitów bo nie ma woli by dawać nagrody.Czy to prawda, że w rzeszowskiej IAS nie ma nagród kwartalnych w ogóle, bo nie ma zarządzenia DIAS czy też innego aktu w sprawie funduszu nagród????