Można też prowadzić infantylne szkolenia na platformach dla KAS. To pewniejszy zarobek.Różnie można zarabiać na życie. Na pewnej platformie ogólnodostępnej można nawet swoje myśli w formie Stand Up sprzedawać!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Można też prowadzić infantylne szkolenia na platformach dla KAS. To pewniejszy zarobek.Różnie można zarabiać na życie. Na pewnej platformie ogólnodostępnej można nawet swoje myśli w formie Stand Up sprzedawać!
Prowadź! Jeśli tylko potrafisz! Masz ten dar!Można też prowadzić infantylne szkolenia na platformach dla KAS. To pewniejszy zarobek.
I to znowu nie ten wątek!Prowadź! Jeśli tylko potrafisz!
Po mnie młodym i starym celnikom zostanie...Zacząłem od wesołego a raczej udanego rozpoczęcia dnia 13 grudnia przez niektórych kupnem kilku kostek masła w promocji przed rozpoczęciem służby. Nie wtrącałbym wątku " martrologicznego " gdyby choć takowy się pojawił ze strony czujnych moderatorów, animatorów lub administratorów albo jakiegoś forumowicza. Nie winie ich bo ogrom pracy wkładają aby owe forum nie umarło..Trochę się ożywiło tą wrzutą co doprowadziło do sugestii-porady abym utworzył własny "inny".
Nie wiem tylko za bardzo co w nim umieścić ale może forumowicze dopomogą.
Nie wiem, czy to wypada na wesoło też przytoczyć kolejną historie z pracy pewnego f.c ( nie żart czy kawał) , w którym codziennie -przez 19 lat , wygrywał w swoistym toto lotku piątkę. Nigdy szóstkę. Zawsze piątkę . Warunkiem było to aby był w pracy.
Może znacie jakieś zabawne , mniej lub bardziej historie z własnego podwórka.
Nie ma co też ukrywać, że kiedyś odejdziemy na emeryturę a na pewno jeszcze dalej i może warto coś pozostawić tym co po nas aby pamięć o nas nie umarła.
Bolo szanuję, ale znowu nie ten wątek! Mam nadzieję,że Twoja praca nad książką nie jest "na wesoło", tylko jak było i jest? Czyli na szaro, czarno biało!Po mnie młodym i starym celnikom zostanie...
Post#68
jestem w trakcie pisania książki opisującej perypetie głównego bohatera w SC
mam kilka koncepcji dotyczących tytułu, ale żadna jak do tej pory nie wydaje mi się właściwa
wystarczająco chwytliwa, ale dosadnie, może ironicznie, wskazująca tematykę
nie chcę ich pisać, żeby nie ograniczać, ukierunkowywać
będę wdzięczny za pomysły
- bolo1999
- Odpowiedzi: 107
- Forum: Ogólne dyskusje
Obawiam się, że z takim "poczuciem humoru", adresat nie zarobiłby nawet na jedną kromkę chleba ...Różnie można zarabiać na życie. Na pewnej platformie ogólnodostępnej można nawet swoje myśli w formie Stand Up sprzedawać!
Bolo czekam nie tylko ja na drugą część wydanej książki https://www.archiwum.gandalf.com.pl/b/nietykalni-urzad-celny-sp-z-oo/Po mnie młodym i starym celnikom zostanie...
Post#68
jestem w trakcie pisania książki opisującej perypetie głównego bohatera w SC
mam kilka koncepcji dotyczących tytułu, ale żadna jak do tej pory nie wydaje mi się właściwa
wystarczająco chwytliwa, ale dosadnie, może ironicznie, wskazująca tematykę
nie chcę ich pisać, żeby nie ograniczać, ukierunkowywać
będę wdzięczny za pomysły
- bolo1999
- Odpowiedzi: 107
- Forum: Ogólne dyskusje
OK .Ja tylko chce pomóc bolo. Rad mi będzie czytać nową.Panowie i Panie! Do brzegu, bo to nie ten wątek! Tu stało się strasznie i smutno! A ma być wesoło i dobrze!
A to nie wiesz, że małpy bawią dziwne rzeczy ?!Panowie i Panie! Do brzegu, bo to nie ten wątek! Tu stało się strasznie i smutno! A ma być wesoło i dobrze!
Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można to dostać? Nie mam wyników z allegro ani nigdzie. Nie chce ktoś sprzedać?Bolo czekam nie tylko ja na drugą część wydanej książki https://www.archiwum.gandalf.com.pl/b/nietykalni-urzad-celny-sp-z-oo/
. Wiem , że główny bohater ma się dobrze i jest nawet wykładowcą prawa celnego w lokalnej szkole wyższej ( nie Collegium Tumanum ) .
Może autor mógłby coś Ci doradzić ale życie pisze ciągle nowe scenariusze i jak było to raczej historia choć zapewne ciągle przekazywana z ust do ucha kolejnym pokoleniom nepotòw. Teraz są nie te realia i metody pracy zawodowej , które opisywał autor . Są bardziej subtelne, wyrafinowane , wymagającej kompleksowegio a na ds wszystko kolektywnego działania ( vide Bobrowniki).
Dziwi mnie też stanowisko MF i IAS , że w ramach podziękowania za długoletnią służbę oprócz medali czy odznak nie wręczają zasłużonym po egzemplarzu tej książki.
Na pewno odchodzącym emerytom należy się ona jako pamiątka ; będzie im przypominać ( może tylko już nielicznym) wczesne lata kariery zawodowej .
Ale już skandalem jest brak tej książki w Izbie Pamięci.
Nowoprzyjętym zaleciłbym obowiązków egzamin na ZKZ ze znajomosci historii.
Własną napiszą sami w to nie wątpię
Kamil Grand "Urząd celny spółka z o.o."Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można to dostać? Nie mam wyników z allegro ani nigdzie. Nie chce ktoś sprzedać?
Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie można to dostać? Nie mam wyników z allegro ani nigdzie. Nie chce ktoś sprzedać?
Kamil Grand "Urząd celny spółka z o.o."
A swoją opublikuję po przejściu na emkę, z powodu obaw o zarzut naruszenia dobrego imienia służby, możliwy wobec czynnego funkcjonariusza.