Mobilni, silni, wierni do bólu

łysek

biedni ci, którzy "łyska"poniżyli. On nigdy nie zapomona swoich krzywd, czy to prawdziwych, czy też urojonych. Kto z "łyskiem" wojuje , ten od "łyska" ginie

Mieciu od Prezydenta !

Kto z Mieciem wojuje od miecia ginie. Nie przesadzajcie z tą władzą Lysego ten post wcześnij to od niego.

Do Mariana 2. :D Kto mieczem wojuje ten ginie od pochwy. Pisząc swój wcześniejszy post bynajmniej nie miałem na myśli siły „łyska” Jak pisałem był to psychopata. Lepszy od niego był tylko były Naczelnik Obozu Koncentracyjnego w UC Piła, Gruppenfürer SS Herr von K. :evil: „Łysek” skoro upadł już się nie podniesie. Miałem na myśli innych na razie pokonanych a w szczególności jednego, którego zemsta może być straszna. :idea: Raz tylko dostałem się w jego łapy. Przejechał po mnie jak walec drogowy. Dla niego było to jak picie herbaty a mnie nogi tak zdrętwiały, że jak chciałem wstać z krzesła mało się nie wyj… na podłogę. Zaraz będziecie pisać, że jestem strachem podszyty. Ci co GO znają wiedzą, że piszę prawdę. Jeśli teraz chcecie Go kopać „życzę” szczęści, napnie się i sobie nogi połamiecie, dzięki postoję z boczku. Poczekam na posta od Czarnej Dupy. Wlazłem na chłopaka tak, że jak mi odpowie to spuchnę i cała Izba będzie się ze mnie śmiała.
Pyrek - ten od Bucefała
P.S. Zapomniałem, może Czarna Dupa wyjechał nad morze a tam nie ma Internetu? Ja jadę w przyszłym tygodniu.

Do Czarnej Dupy. Szanowny Panie Alokersie (teraz lepiej?). Tak to bywa, pies utonął łańcuch pływa. Spodziewałem się riposty powalającej z nóg, oczekiwałem wzniesienia się na wyżyny intelektu a otrzymałem najzwyklejszą, pospolitą mierną czarną dupę. Gdybyś Ty choć ładna była – oh… Mój Ty DETEKTYWIE. Kierownikiem GM lub Referatu? Ha! W skórze Dominika bym się nie zmieścił (śpiewam też bardziej jak owca), z cyckami Barbary też mi nie do twarzy a piszę lepiej niż ona protokoły. Na widok samolotów (od jakiegoś czasu) zbiera mi się na rzyganie. Jestem zwykłym, twardym, starym poznańskim ziemniakiem. Logować się nie mam zamiaru, utrudni to zadanie „łowcom androidów”. Pisz do mnie (na Berdyczów) z szacunkiem – osobowo -„Szanowny Panie Pyrku” i nie Buce… tylko Bucefał, taki koń - przypominam. Było to Twoje zadanie. Nie gadaj stary, że nie masz encyklopedii (taka książka – przeważnie duża, kwiatów w nią nie zawiniesz). A propos kadry tj. ptaków; w ZOO widziałem hipopotama - z taaaaaaaką dupą (bynajmniej nie czarną) i ani jednego pióra. Ta NOWA kadra jak piszesz - to ta, która po alokacji pozostała w Rzepinie a teraz przyjechała do nas, tak? To ONI tworzyli ten układ, który Was wydymał? Stary jaki czad to szykuje się Wam piękna powtórka analu. Wracając do „pokonanego”. Patrz tylko 1,5 roku pruskiego drylu a już boisz się wymienić GO z imienia. Waldemar mu dali na chrzcie i z piekła jest rodem. Jak już pisałem miałem przyjemność poznać tego Pana i nadal uważam, że to piekło jest i w przenośni i dosłownie. Teraz gaszę kompa jadę nad morze opalić moją biała dupę. Potem tj. po powrocie pójdę do szpitala i każę wyciąć sobie współczucie dla takich jak Ty a następnie odpalę sprzęta i się jeszcze pobawimy.
PYREK
P.S. Jeżeli jeszcze masz wątpliwości to wiedz, że moje posty to jedna wielka kpina z…Ty już dobrze wiesz z kogo (podpowiadam – lustro).

Re: Mieciu od Prezydenta !

Marian 2 napisał:
Kto z Mieciem wojuje od miecia ginie. Nie przesadzajcie z tą władzą Lysego ten post wcześnij to od niego.
Nie mam nic wspólnego z "łyskiem', po prostu dobrze go znam i wiem, że jest to człowiek bardzo pamiętliwy, którego ambicje sięgały co najmniej stanowiska Dyrektora. Po tej degradacji, a zwłaszcza jej uzasadnieniu, chyba może na dłuuuuugie lata zapomnieć o awansach( zreszta w stopniu to już mu za wiele nie pozostało).

Do Czarnej Dupy. Męczy mnie Twoja miernota. Gdybyś poznał Piekielnego Waldemara może moglibyśmy podyskutować. Zjadaj czipsy i ciesz się z życia gdyż Pyroki udzieliły Ci gościny, te Pyroki, których należy wykończyć tylko dlatego, że trzymali się razem w czasach układów za Danieluka i Czesława. O moją dupę się nie martw jakoś radę sobie dam umiem nie tylko przesłuchiwać i wiem conieco o zabijaniu mój Ty Bogusławie Lindo.
PYREK
PS Podpowiadam, Bucefał koń wielkiego wodza, nikt nie był przed nim mu równy nikt po nim nie był wiekszy od niego.
PPS Dupę spalę sobie na czarno, chyba. Potem będę musiał z niej kpić.

Pada deszcz i słoneczko nam się poważnie Czarnej Dupy wystraszyło. Panie Alokersie nawet niebo płacze gdy dowiaduje się o jakich dyrdymałach piszesz. Pyroki nie udzieliły Ci gościny? Nie byłeś na rozmowie m.in. z Piekielnym Waldemarem? Nie prosiłeś o przeniesienie do Poznania? Chciałeś przejść do Białej lub Olsztyna? Nie dzwoniłeś do K. lub Rafała powiedzieć jaką to piękną Czarna Dupą jesteś? Powalił mnie z nóg Twój post. Stary ale się spiąłeś. Popuść trochę gumę w majtkach bo krew do głowy Ci nie płynie (choć zastanawiam się w jakim celu miałaby ona w Twoim przypadku tam płynąć). Dalej bawisz się w detektywa. Teraz zostałem biurokratą. Główkuj dalej może Ci to coś pomoże. Myślenie to dość przyjemne zajęcie, zapytaj kolegów pewnie potwierdzą moje słowa. Pisałem Ci, że jestem starym Pyrokiem. „Czy warto było nadstawiać dupy, wykonywać polecenia (nierzadko na pograniczu prawa)> W imię czego? Bo następny będzie miał inną wizję? Bo bedzie obstawiać stanowiska swoimi ludźmi?” Brachu (jak to byłeś łaskawy napisać) przecież piszesz o swoich kolegach, którzy tu przybyli z Rzepina. Na Twoje pytanie odpowiadam – nie warto ich następcy na pewno będą mieli inną wizję. Gdyby to ONI rządzili to pal licho ale czy nie widzisz, że nimi KTOŚ steruje. „Male imperatus, cum regit vulgus duce” (dla Ciebie – bo nie masz encyklopedii „Złe to rządy, gdy motłoch rządzi władcami”) Nie widzisz, jaki układ wraca do władzy. Z zemsty lub strachu Piekielnego Waldemara wysłali do Łodzi. Pamiętaj o starym przysłowiu, że „Diabeł nie jest straszny (silny) dlatego, że jest diabłem tylko dlatego, że jest stary (doświadczony)”. Co prawda mnie to nie dotyczy gdyż jak pisałem jestem już stary ale myślę, że on jeszcze wróci i skopie niejedną dupę i życzę Ci aby to nie była Twoja dupa.
Pyrek
PS. Będę pisał rzadziej gdyż z powodu wakacji mam kłopoty z dostępem do bezpiecznego komputera :oops:

Och mobilni, niczemu nie winni, bezsilni... Szukajcie powoli pracy, bo dublowania struktur nie będzie. Nieliczni, lub liczni uzyskają błogosławieństwo i otrzymają pozwolenie na pracę (nie służbę-ale także mundurową) w mutancie UKSmobilpisowskim. Podobno siałem demagodię pół roku temu, teraz sam boję się tego co myślę, co moja chora psyche mi podsuwa.
Pozdrawiam wszystkich, którym mogło to dać coś do myślenia. Praca nie zając, nie ucieknie, a szanowanie się nawzajem, swojej pracy i ludzi jest najważniejsze. Górze zawsze będzie mało i będzie chciała więcej.
PS. Wali mi już na dekiel.

Wiem ,że po twoich przejściach wytrzymasz nawet rozłąkowe ale wydajęmi się ,że idzie w reformie o model niemiecki/brrr PiS tego ie lubi/. Jeden to szef dwa piony skarbowy i celny .Nie pasują do tego ośrodki zamiejscowe w dawnych województwach ale to kłopot premiera.Pozdrowienia cały czas ze starych śmieci także dla małżonki.

Model niezły, ale mają być oszczędności rzędu 1 miliarda zł, a w tej sytuacji do 400 osób zwalnianych z MF muszą dorzucić jeszcze 10.000. Oczywiście w roku redkcji nie będzie żadnych oszczędności (odprawy itp), ale informacja pójdzie w świat.

Dziś została zachwiana równowaga(dyrekcja-naczelnik), która wg mnie mogła pozytwynie wpłynąć na pracę wydziału. Dopóki zmiany następują na samej górze(dyrekcja), to nie ma to wielkiego znaczanie, ale zmiany na poziomie wydziału mogą zasadniczo wpłynąc na efektywność!!! Uważam, że jest to poważny błąd, ale to tylko moje zdanie,a czas zweryfikuje mój osąd. Aby piastować to stanowisko trzeba po prostu mieć JAJA i rzadko kto sprosta temu zadaniu. Poza tym równie ważne są dobre znajomości z innymi służbami i umiejętność wykorzystania tych kontaktów. Teraz nowy Nacz. będzie musiał kupić przychylność kierowników (może podwyżki dawno obiecane, gdyz pamięta się nie tego, ktory obiecuje, ale tego, który to realizuje). Obstawianie stanowisk SWOIMI na każdym szczeblu nie jest profesjonalnym podejściem i może obrócić się przeciwko twórcom nowego układu. Najważniejsze są kwalifikacje, a czy Nacz. je ma? Mam nadzieję, że nie chodzi o wydatne zmniejszenie skuteczność WZP, aby obsadzić inne stanowiska w celu poprawy efektywności? A może to jeszcze nie koniec zmian?

mobilni

Kolego Jabol!
O jakiej równowadze mówisz?
Równowaga to stabilny układ a układy trzeba zmieniać, bo stabilność to rutyna!
Czy ktoś ma jaja czy nie to się zobaczy!
Jeżeli chodzi o wyniki to albo ja słabo śledzę Cortntię albo od miesiąca ich nie ma, no może Ławica coś tam jeszcze zrobi!
A gdzie mobilny Kalisz i Piła?O mobilnym Poznaniu nie wspomnę bo chyba uległ likwidacji?
I to ma być niby znajomość w innych służbach?
Zresztą tam też poszły zmiany i to o niebo większe.
Pożyjemy , zobaczymy.
:cry: :cry: :cry: :cry:

1.sezon urlopowy.
2.delegacje do Szczecina (3 tury po dwa tygodnie)

RÓWNOWAGA to względne pojęcie i podobnie jak trójpodział władzy potrzebna jest po to, aby jedna ze stron nie posiadła władzy absolutnej.
Nie ma co się dziwić, że efektywność spadła:
-brak stabilność;
-brak awansów i nagród;
-opory przed nową władzą, spoza;
To była tylko kwestia czasu, aż bańka pęknie (nie chodzi tu o nową władzę, tylko ogólnie cierpliwość ludzka ma swoje granicę).
Mam nadzieję, że nadchodzi nowe i lepsze, ale co będzie w styczniu, gdy kadencja p.o się zakończy i nadejdzie nowy p.o.
Władza powinna skoncentrowac się na szukaniu pieniędzy na podwyżki i awanse w celu poprawienia paskudnego morale.

Info w Corintii, to efekt pracy, lub jej braku Pseudo- RZECZNIKA Prasowego IC Poznań. Do tej pracy trzeba się nadawać. Nawet jak były poważne ujawnienia, to nie były zamieszczane w intranecie.
Tu także czas na zmiany. Jest osoba, która posiada wszystkie potrzebne do tego fachu predyspozycje:
-prezencję;
-dykcję;
-i to coś jeszcze, co jest w tym fachu potrzebne-wyczucie i orientację.
Oczywiście myślę tu o Pani Marioli, byłej Rzeczniczce IC Rzepin.
Rzecznik prasowy, jest to obecnie najwazniejsza persona w izbie z punktu wiedzenia PR i kontaktów z mediami w celu kreowania wizerunku i jego poprawy(i tak tragicznego, przecież stereotyp celnika to: łapówkarz i pijak).

mobilni

Z tego co słyszę to zmiany obejmują wyłącznie kierownictwo , a nie zwykłych funkcjonariuszy.
Więc jest chyba jakaś stabilizacja w pracy.
Tak problemem Izby w Poznaniu są pieniądze na podwyżki,a raczej ich brak i to jest problem dla nowego kierownictwa.
Jak znajdą pieniądze naród poznański im wybaczy.
Myślę,ża nowi nie są tacy straszni i gorzej za mordę nie będą trzymali niż było do tej pory.
Tak słabe wyniki to na pewno efekt wyjazdów gościnnych i urlopy więc nie popadałbym w rozpacz.
Co do zmiany Rzecznika to ja bym uważł , jest przecież z Rzepina.
PR jest ważny ale równowaga w przyrodzie byłaby poważnie zachwiana.[/i]

PR jest ważny ale równowaga w przyrodzie byłaby poważnie zachwiana.
hahaha
Nie twierdzę, że nowe będzie złe a na pewno ludziska nie będą juz tak eksploatowane, więc tu jest wielki plus. Przez moment wydawało mi się, że całkiem niezłym układem byłoby, gdyby nie było zmiany na stanowisku Nacz., a dyrekcja trzymałaby bat w rękach i stopowała ewentualne zapędy wodza.
Trzeba mieć nadzieję a nadzieja matką mobilnych :D To nie cynizm, tylko, że niczym innym nie są oni karmieni od dawien dawna. Potrzebna KASA, KASA i KASA.
PS. Co teraz będzie robić wódz?
Co do Rzecznika, to jestem przesądny, więc do czterech razy sztuka, a na razie były trzy. Tzn. trzy i pół z tą miesięczną kadrówką.

mobilni

O tak zmiana Rzecznika z tego drągala na płeć piękną to ok pomysł!
Pani Mariola ma przynajmniej wdzięk i z tego co pamiętam jak była Rzecznikiem w są

Re: mobilni

maly napisał:
O tak zmiana Rzecznika z tego drągala na płeć piękną to ok pomysł!
Pani Mariola ma przynajmniej wdzięk i z tego co pamiętam jak była Rzecznikiem w są
siedniej Izbie to była bardzo aktywna w mediach!
:lol: :lol: :lol: :lol:

Faktyczniec coś was kominiarze ostatnie nie widać, ani na drogach, ani w urzędach. Co się dzieje? A swoją drogą to robotę macie paskudną.

Attachments

W czym ci drągal przeszkadza mały konusie. Przychodzą do nas ostatnio same karły (pewnie wzorują się na pisiorkach) i rządzą jak u siebie. Przyjdzie pora i na was koledzy taka jest kolej rzeczy. Dla Was są to tylko igrzyska ale pomyślcie władza funduje je Wam zamiast chleba a chleba nie będzie bo na funduszu płac brakuje pieniędzy na zwykłe pensje i to na cały ostatni kwartał 2006. Tym co spuszczają ze stanowisk zabierają siano ale Wam i tak nie dadzą muszą odłożyć dla siebie i swojej nowej kadry kierowniczej. Przecież to nie Wy jesteście im potrzebni lecz nowi zaufani a ich trzeba kupić pieniędzmi nie igrzyskami. Igrzyska są dla maluczkich nawet jeśli są z Rzepina. To nie Wy obejmiecie stołki (trzeba mieć wyższe wykształcenie) tylko nowy desant. Wydymali Was rok temu w Rzepinie wydymają i teraz. Zmienią nawet Kierowników Referatów ale im nie ma co zabrać. Piszecie, że ludzie po 10 – 14 latach pracy zarabiają na rękę ok. 1.400 do 1.800 zł? Tu wsadzę kij w mrowisko - niedawno pewien Kierownik Ławicy, który ostatnio powrócił z niebytu na targi zarabiał na rękę ok. 3.500, pewien Naczelnik, który ostatnio zmienił tylko wydział (pewnie czymś wkupił się w łaski nowej władzy) zarabiał na rękę 3.600.
Poznaniak 2
PS.I - Czy to nie przypadkiem w IC Rzepin w latach 2001-2006 odprawiono kilka tysięcy kontenerów po 3.500 USD wartości razem z kosztami transportu za sztukę? W większości na firmy słupy. Może na ten temat napiszecie coś koledzy na forum?
PS.II – Informacja dla kolegi z innego tematu – Rafał pracował na drodze ok. 2 lata i myślę, że potrafi nawet takich specjalistów jak Wy zakasować w tak skomplikowanym intelektualnie zajęciu jak grzebanie w bagażniku a jako Naczelnik WZP zarabiał ok. 800 do 1.000 zł mniej niż inni naczelnicy w Poznaniu.

Dla Was są to tylko igrzyska ale pomyślcie władza funduje je Wam zamiast chleba a chleba nie będzie bo na funduszu płac brakuje pieniędzy na zwykłe pensje i to na cały ostatni kwartał 2006.
Przeciez o tym było wiadomo już na poczatku roku, więc NOWI nie mieli na to żadnego wpływu!!!
Wydymali Was rok temu w Rzepinie wydymają i teraz.
Nikt tego nie kwestionuje, ale ONI nie mieli z tym nic wspólnego.
Zmienią nawet Kierowników Referatów ale im nie ma co zabrać.
Gdyby Coś od WAS dostali za swoją ciężką pracę, to MOŻE mieliby co im zabrać.
Rafał pracował na drodze ok. 2 lata i myślę, że potrafi nawet takich specjalistów jak Wy zakasować w tak skomplikowanym intelektualnie zajęciu jak grzebanie w bagażniku a jako Naczelnik WZP zarabiał ok. 800 do 1.000 zł mniej niż inni naczelnicy w Poznaniu.
Nikt tego nie neguje.
Tu wsadzę kij w mrowisko - niedawno pewien Kierownik Ławicy, który ostatnio powrócił z niebytu na targi zarabiał na rękę ok. 3.500, pewien Naczelnik, który ostatnio zmienił tylko wydział (pewnie czymś wkupił się w łaski nowej władzy) zarabiał na rękę 3.600.
Po przeniesieniu na NOWE stanowisko pracy można, z wyłączeniem okresu 6-miesięcznego, zaproponować płącę adekwatną do zajmowanego stanowiska i wykonywanych obowiązków, ale nikt tego KIEDYŚ nie zrobił.

Back
Do góry