Mobilni na wschód !!!

niektórzy uważają, że nie mamy sumienia trzymając Tirowców w kolejkach, a gdzie było sumienie Rządu, gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny. W momencie wejścia do Szengen wielu polityków stwierdziło ze było to złe i pracowników SG tak nie potraktują, znalazły się dla nich (SG) zadania w miejscu dotychczasowego pełnienia służby. Teraz, gdy my walczymy o swoje, mając w perspektywie wejście Ukrainy do Uni i kolejny dylemat, co się stanie z kolegami ze wschodniej granicy. TV (szczególnie TV24) przestawia nas jako tych złych. Jednak o tym, w jakich warunkach atmosferycznych często musimy pracować przekonali się ich reporterzy, stojąc wczoraj wieczorem w zadymce, dla nas to chleb powszedni. Jednak mając ok. 60 lat nie chcemy być zmuszani do takiego stania, bo młodszych celników nie będzie, kto przyjdzie do UC za 1200-1300 miesięcznie, bez żadnych uprawnień. Dlatego trzymajmy się KOLEDZY walczymy o leprze jutro dla całej Administracji Celnej.

gdy nas alokowano, kto miał sumienie rozłączać rodziny.

Tak było - Matki od małych dzieci! Na podjęcie decyzji dano im 10 dni!

Mojemu koledze mało rodzina się przez alokację nie rozsypała -zwolnił się, wolał uratować to co ma najcenniejsze
Teraz jest kierowcą i pewno nas rozumie.
To nie są moje słowa lecz jedngo z naszych kolegów. Ja też to przeżyłem, niech trochę pomyślą niektórzy z nas bo ich też to może spotkać !!!!!!

kraków choruje

WZP Kraków, gr. z Nowego Sacza, Nowego Targu i Krakowa mają w d...e pracę na wschodzie, niech MF zda sobie w końcu sprawę, że nie jesteśmy papierem toaletowym a z dupą mamy do czynienia tyle, że sramy na MF

Niestety za mało mówiliśmy o swojej pracy w mediach. To zaniedbanie od wielu wielu lat. Teraz politycy dziwią się, że jeszcze istniejemy i coś odprawiamy. A za alokację kogoś powinni rozstrzelać :wink: Teraz ten numer nie przejdzie. Wypowiedzenie i LOT-em do Angli. :lol:

Wsćhód

Wschód Panowie jest piękny. W 2004 koledzy też przyjechali niby na trzy miesiące i wielu jest z nami do dziś.

Re: kraków choruje

kowboy południa napisał:
WZP Kraków, gr. z Nowego Sacza, Nowego Targu i Krakowa mają w d...e pracę na wschodzie, niech MF zda sobie w końcu sprawę, że nie jesteśmy papierem toaletowym a z dupą mamy do czynienia tyle, że sramy na MF

Kolego trochę kultury 8)

Re: Wsćhód

Anonymous napisał:
Wschód Panowie jest piękny. W 2004 koledzy też przyjechali niby na trzy miesiące i wielu jest z nami do dziś.

Mnie osobiście podobają się Bieszczady, a Mazury też niczego sobie. Te lasy i jeziora. Miodzio :P

Sie nie wybieram. a jak mnie w kamasze- to nie mam uprawnień do odpraw, nie mam plombownicy, nie mam stempla, już nie pamiętam jak wygląda Celinka. No chyba żeby plomby sprawdzać. Tak se postoje. To oni nadal nie wiedzą, że jest specjalizacja i tak z dnia na dzień to się nie da. Nawet munduru kompletnego nie mam. Jeszcze krzywo spojrzę na którego kierowcę lub krzywo pieczątkę przystawię i prokurator będzie miał używanie.

Re: kraków choruje

Fun Ride napisał:
kowboy południa napisał:

Kolego trochę kultury 8)

jak można zachować kulturę skoro każdy nami sobie dupę podciera??
DOŚĆ!

Ceper napisał:
Sie nie wybieram. a jak mnie w kamasze- to nie mam uprawnień do odpraw, nie mam plombownicy, nie mam stempla, już nie pamiętam jak wygląda Celinka. No chyba żeby plomby sprawdzać. Tak se postoje. To oni nadal nie wiedzą, że jest specjalizacja i tak z dnia na dzień to się nie da. Nawet munduru kompletnego nie mam. Jeszcze krzywo spojrzę na którego kierowcę lub krzywo pieczątkę przystawię i prokurator będzie miał używanie.
:lol: Kolego ale jak będzie wesoło wieczorem w namiocie lub przyczepie kempingowej. Tylko musimy zabrać grilla i jakiś wyrobek akcyzowy z polską banderolką. Koniecznie :wink:

Fun Ride napisał:
Ceper napisał:
:lol: Kolego ale jak będzie wesoło wieczorem w namiocie lub przyczepie kempingowej. Tylko musimy zabrać grilla i jakiś wyrobek akcyzowy z polską banderolką. Koniecznie :wink:
Tak zagonią cię do roboty że nie będziesz miał czasu na grila a wyrobek akcyzowy to seta na szybkiego i spać bo za kilka godzin znów bedziesz na pasach.

Back
Do góry