masowa ucieczka z IC Katowice

• Thread starter Thread starter Celnik Piotr
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Bezrobocie to i moze jest ale wytlumacz mi w takim razie efekty ostatnich naborow ???? prawie nikt sie na clo nie garnie, gdzie te czasy ze trzeba bylo posmarowac i to sporo zeby sie zalapac do firmy, a na korytarzu na Sieleckiej bylo czarno od chetnych ????? :roll:

Dyrektor ogłosił że w katowicach też są nabory :lol: tylko, że wewnętrzne i już się ustawiają kolejki alokowanych na placu grunwaldzkim. Ciekawe według jakich kryteriów i kogo przywrócą bo miejsc jest tylko 20?

Ogłaszane są nabory wewnętrzne do izby po to żeby wszystkim wmówić, że w katowickiej izbie są braki kadrowe :lol: Jak mawiał niemiecki mistrz propagandy "kłamstwo powtarzane wiele razy staje sie powoli prawdą". Czemu nikt nie przyjrzy się niektórym rozbudowanym komórkom w izbie takim swoistym "przechowalniom"? logistyka, wydział prawny, archiwum itp. Trzeba spróbować tych ludzi zagospodarować i posłać tam gdzie rzeczywiście brakuje. Ostatnie analizy obciążenia pracą pokazały gdzie w izbie są nadwyżki.

Czy ktoś może wie na jakim etapie jest poszukiwanie nowej siedziby dla izby i urzędu w Katowicach. Mamy warunki najgorsze w Polsce! A pewnie płacimy ciężką kasę za ten slams.

U nas w katowicach wszystko jest najgorsze nawet siedziba. Między nami i innymi izbami jest przepaśc cywilizacyjna.

Celniku Piotrze zapytaj najważniejszych w ic katowice wszak oni są managerami w każdym calu , już widzę tę nową siedzibę dla uc w katowicach.

Tyle lat siedzicie na Pl. Grunwaldzkim, a dopiero teraz wam wszystko przeszkadza, bo się zmienił dyrektor. Za "Stara" to siedzieliście jak myszy pod miotłą.

Ja nie siedze. Odszedłem i mam się bardzo dobrze. Innym radzę - nie czekajcie i zróbcie to samo.

A co ? Myślisz, że jakby wszyscy z izby odeszli i został tylko dyrektor i zastępcy to nie potrzeba byłoby wydawac zbędnie pieniedzy na budowe izby? :lol: Dobry pomysł.

czy dobrze rozumiem że skoro za stara były warunki pożal się Boże , to teraz mają być takie samy ? a może nie można krytykować obecnego szefostwa bo takie kompetentne że aż pożal się ...?

Same "ofiary" demokracji. Aż żal czytać te wasze wypociny. Siedziba powinna być nowa i własna.

Tylko po co budować nową własną siedzibę. Skoro nie ma takiej dotychczas tzn. że nie byłą potrzebna. Lepiej połączyć izby egzekucja, finanse i kadry niech zejdą na urzędy a reszte przenieść do izby skarbowej. Najlepsze rozwiązanie.

Patrząc na zdolności kierownicze obecnej kadry zarządzającej izbą to może lepiej będzie tak jak opisał poprzedni forumowicz a nie budowa nowej izby.

Nooo poprzednia "władza" w Izbie to miała niesamowite predyspozycje do rządzenia. Kpiny sobie jakieś urządzacie ? Tęsknicie może ? :lol:

Każda władza jest nielubiana ale osobiście wolę poprzednią władzę ic cieszyn i katowice i wiesz co poprzedniku dobrze mówił dyrektor ic cieszyn że wszyscy tylko nie byłe chałupki i zebrzydowice. I miał rację.

stara ekipa miała zwykłego celnika w d...e , obecna to samo , wtedy liczyli się znajomki teraz też , i co mi da nowa następna władza nic , kas też nic , niektórzy jakoś są staro-nowowładzą a reszta jak na wojnie mięso armatnie , trzeba stąd spadać i to właśnie robię.Reszcie zwykłych celników życzę powodzenia.

Już ponad rok rządów nowej władzy i prawie żadnych pozytywnych zmian. No może dla wąskiej grypy jest jakaś zmiana czyli przeniesienie siedziby urzędu z Gliwic do rybnika. W Ministerstwie dali się nabrać na pozorne oszczędności z tej przeprowadzki. Szkoda tylko, że reszta nie odczuwa jakichkolwiek zmian. We wrześniu będzie pokazówka jak jest świetnie i cudownie czyli impreza za pieniądze ludzi tyle, że z ich dywidendy. A gdzie jest fundusz socjalny?

Back
Do góry