Kto nie dostanie podwyżki

gregor

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
1
Funkcjonariuszom, którzy przez kilka lat są na tym samym stanowisku, jako MKC, KC, StKC, wg. propozycji MF-u nic się nie należy. Ich pensje zasadnicze już osiągnęły kwotę minimalną proponowaną przez MF, poprzez coroczne podnoszenie kwoty bazowej i wzrost najniższego uposażenia. Więc teraz, nie dość że byli pomijani przez lata w awansach na stanowisku, to w ramach rekompensaty za lata zaniedbań nie dostaną nic.:eek:
Proszę o wpisy, których z nas zasadnicza już osiągnęła minimum proponowane przez MF, bo wydaje mi się, że jest to problem, który dotyczy dużej liczby funkcjonariuszy.

MKC 10:(

To jest jak sama nazwa wskazuje minimalna stawka a nikt nie powiedział że nie można mieć więcej!!!chodezi o to żeby np. MKC w Białej Podlaskiej zarabiał tyle samo co MKC w Szczecinie , Warszawie czy jeszcze gdzieś tam. to jest moim zdaniem sprawiedliwe.niesprawiedliwe just tu to że ktoś robi 10 lat i jest ciągle MKC

To jest jak sama nazwa wskazuje minimalna stawka a nikt nie powiedział że nie można mieć więcej!!!chodezi o to żeby np. MKC w Białej Podlaskiej zarabiał tyle samo co MKC w Szczecinie , Warszawie czy jeszcze gdzieś tam. to jest moim zdaniem sprawiedliwe.niesprawiedliwe just tu to że ktoś robi 10 lat i jest ciągle MKC

:D no to skoro inni moga miec wiecej to nie ma takich samych zarobkow na tym samym stanowisku w roznych izbach. A w ogole to jak ustalenie minimalnych stawek moze likwidowac kominy?:D A moze mialo byc ...maksymalnych? Przeciez ta propozycja niczego nie rozwiazuje...no moze poza problemem Boniego z celnikami.:D

przepraszam

Przepraszam, a o czym tu mowa? Mam 31- letni staż pracy, w tym 18 lat służby. Inspektor z wyzszym mgr i brakuje mi do średniej krajowej 230 zł.
Trudno mi uwierzyć, że dostanę chociaż tyle aby dorównac do krajowej obecnej, a cóż mówic dopiero o minimalnej proponowanej przez MF? Chyba mi kaktus pierwej wyrośnie.

poczytajcie Corintię

wydaje mi się, że jeżeli ktoś osiągnął poziom minimalnego wynagrodzenia na danym stanowisku to raczej nie powinien spodziewać się podwyżki.

kto nie dostanie podwyżki

Panie Ministrze dlaczego Pan kombinuje z minimalnym , średnim uposażeniem!!!!???
Pańscy poprzednicy określili zasady uposażeń w Służbie Celnej wprowadzając mnożniki kwoty bazowej - trzeba je tylko wyrównać- najlepiej do tych w Ministerstwie Finansów:D

PS Może w tym miejscu podamy najwyższe mnożniki dla stanowisk zaczynam:
Inspektor Celny 15 lat -1.462 przy widełkach 0.467-1.993

Ostatnia edycja:
Czy o to chodzi?

Czy już daliście się kupić za marne srebrniki. Każdy z nas znajdzie uzasadnienie za swoimi racjami. Nawet ten, który niedawno był awansowany i ma uposażenie zaliczane do najwyższych. Jemu też się "należy". Należy się każdemu godziwa pensja za godziwą pracę. Ale teraz nie to jest najważniejsze.

Postarajmy sie powalczyć jeszcze o naszą służbę. Dosyć tutaj napisano i pokazano, gdzie leżą pieniądze. Nie pozwalają nam po nie sięgnąć. A musimy. Jak długo jeszcze chcecie ograniczać ściganie i zwalczanie do przypadkowych płotek i tuczyć rekiny naszą bezradnością.
Co z tego, że się dwoimy i troimy. W połowie tego roku zajęliśmy więcej papierosów niż przez cały 2008. W tych warunkach nigdy przemytu nie opanujemy ani my, ani nikt inny.
Odrzucenie plew, które nam szkodzą i przeszkadzają inaczej pracować jest jedyną drogą do zdobycia pozycji i szacunku, tych którzy decydują o kasie. Społeczeństwo nas nigdy nie pokocha. Zbyt zaborcze jest nasze państwo, a my musimy swoje robić.

Czy wiecie co się stanie, jeżeli naczelnicy WZP odważą się polecić swoim podwładnym by wykonywali tylko te zadania, które są zgodne z prawem i ściśle w/g procedur określonych np. w decyzji 31.

Ile wówczas będzie ujawnień jeżeli mobilni zawsze do kontroli będą szli w mundurze. Ile papierosów zgarną z bazaru?? Ile przemytu znajdą na drodze, gdy przestaną kombinować, robić przyczajki, wiercić tam gdzie nie powinni i ścigać uciekające samochody z kontrabandą.

A nawiasem mówiąc, kto poniesie odpowiedzialność za wypadek w trakcie pościgu???? Naczelnik czy kierownik patrolu???

Czy odważą się pracować tylko w granicach prawa?

święta racja

Czy już daliście się kupić za marne srebrniki. Każdy z nas znajdzie uzasadnienie za swoimi racjami. ...
...
Postarajmy sie powalczyć jeszcze o naszą służbę. Dosyć tutaj napisano i pokazano, gdzie leżą pieniądze. ...
Odrzucenie plew, które nam szkodzą i przeszkadzają inaczej pracować jest jedyną drogą do zdobycia pozycji i szacunku, tych którzy decydują ...
...

MĄDRZE piszesz Kolego !!!
Tylko jak to urzeczywistnić inaczej, niż przez prawdziwe zjednoczenie środowiska? JA w końcu zrozumiałem, że tego nie potrafię! Nie wiem JAKIE SŁOWA MOGĄ PRZEKONAĆ WSZYSTKICH, ŻE KAŻDY JEST UZALEŻNIONY OD WSZYSTKICH I WSZYSCY JESTEŚMY UZALEŻNIENI OD KAŻDEGO
JA nie znam takich słów które mogą przekonać Nasze środowisko i może dlatego głupio myślę, iż przekonać mogą tylko czyny.
A tu nikt z Nas nie ma aż tyle odwagi by zacząć ...

Czy już daliście się kupić za marne srebrniki. Każdy z nas znajdzie uzasadnienie za swoimi racjami. Nawet ten, który niedawno był awansowany i ma uposażenie zaliczane do najwyższych. Jemu też się "należy". Należy się każdemu godziwa pensja za godziwą pracę. Ale teraz nie to jest najważniejsze.

Postarajmy sie powalczyć jeszcze o naszą służbę. Dosyć tutaj napisano i pokazano, gdzie leżą pieniądze. Nie pozwalają nam po nie sięgnąć. A musimy. Jak długo jeszcze chcecie ograniczać ściganie i zwalczanie do przypadkowych płotek i tuczyć rekiny naszą bezradnością.
Co z tego, że się dwoimy i troimy. W połowie tego roku zajęliśmy więcej papierosów niż przez cały 2008. W tych warunkach nigdy przemytu nie opanujemy ani my, ani nikt inny.
Odrzucenie plew, które nam szkodzą i przeszkadzają inaczej pracować jest jedyną drogą do zdobycia pozycji i szacunku, tych którzy decydują o kasie. Społeczeństwo nas nigdy nie pokocha. Zbyt zaborcze jest nasze państwo, a my musimy swoje robić.

Czy wiecie co się stanie, jeżeli naczelnicy WZP odważą się polecić swoim podwładnym by wykonywali tylko te zadania, które są zgodne z prawem i ściśle w/g procedur określonych np. w decyzji 31.

Ile wówczas będzie ujawnień jeżeli mobilni zawsze do kontroli będą szli w mundurze. Ile papierosów zgarną z bazaru?? Ile przemytu znajdą na drodze, gdy przestaną kombinować, robić przyczajki, wiercić tam gdzie nie powinni i ścigać uciekające samochody z kontrabandą.

A nawiasem mówiąc, kto poniesie odpowiedzialność za wypadek w trakcie pościgu???? Naczelnik czy kierownik patrolu???

Ten kto nie ma tego "chleba" albo przepisów nie kuma widzi to z innej perspektywy. Działania w granicach i na pograniczu prawa - czyli MY.
Gdyby nie to , to Pany z MF ŻADNYCH ! POWTARZAM ŻADNYCH ! wyników by nie widzieli.
ps. nam czarnym pozostaje tylko "trzepać" przepisy by w nich się potrafić odnaleźć i na sali sądowej wiedzieć jak się BRONIĆ!. Tamta strona barykady też się uczy i wie jak to wykorzystywać. eeehhhh

Przepraszam, a o czym tu mowa? Mam 31- letni staż pracy, w tym 18 lat służby. Inspektor z wyzszym mgr i brakuje mi do średniej krajowej 230 zł.
Trudno mi uwierzyć, że dostanę chociaż tyle aby dorównac do krajowej obecnej, a cóż mówic dopiero o minimalnej proponowanej przez MF? Chyba mi kaktus pierwej wyrośnie.

ciesz się że masz inspektora, 30 stażu pracy 20 w służbie, 15 lat bez awansu ani w stopniu, ani w stanowisku (żadnych kar wszystkie oceny awansować), a do min. skc brakuje mi 50 zł żenada

...

ciesz się że masz inspektora, 30 stażu pracy 20 w służbie, 15 lat bez awansu ani w stopniu, ani w stanowisku (żadnych kar wszystkie oceny awansować), a do min. skc brakuje mi 50 zł żenada

A ja mam inspektora i do min. brakuje mi circa 500 zeta!
Panowie! To nie czas na takie licytacje! Wszyscy wiemy, że jest gorzej niż źle! Większość u mnie (czyżby taka tendencja?!) dopiero teraz zainteresowała się "naszą ustawą", dopiero teraz przepraszają, pytają "o co chodzi?" !!! Niestety, wielu jednak skupiło się tylko na tej wirtualnej kasie, nie pomyślawszy nawet, iż po "przekwalifikowaniu" STOPNI (!) może nawet tego nie dostać ... !!!

Cały czas mam szacunek do szefa SC

Szacunek do szefa SC ponieważ wpadł na bardzo dobry pomysł, zamiast dać kasę wszystkim pracownikom SC, postanowił wyrównać kominy a co za tym idzie dać podwyżkę wschodniej stronie czyli gasi z automatu pożar bo tak naprawdę tylko tam mógł on się rozprzestrzenić...:cool:
Szacunek do Bossa, ciągle go nie doceniamy....;)

Potwierdza to tylko słuszność akurat w tej kwestii decyzji SSC. Podniesienie pensji jest konieczne głównie na granicy wschodniej, gdzie praca na ogół cięższa a płace zdecydowanie mniejsze.

Może należy zadać pytanie kto jest przeciwko podniesieniu uposażeń najmniej zarabiającym w poszczególnych stanowiskach. Z jednej strony chcemy aby była jedność w naszym środowisku a z drugiej strony wielu nie zgadza się na zmniejszenie kominów płacowych. Dlaczego ?

Może należy Z jednej strony chcemy aby była jedność w naszym środowisku a z drugiej strony wielu nie zgadza się na zmniejszenie kominów płacowych. Dlaczego ?

Zdecydowanie przeciw są te osoby, które wg tych propozycji nic nie dostaną (dotyczy również przedstawicieli załogi).

Ostatnia edycja:
Zwłaszcza Związkowcy ("działacze") są przeciwko, bo większość z nich ma uposażenia powyżej proponowanej minimalnej. Ich stanowisko w sprawie podziału jest bardzo czytelne, dążą do tego aby kasa była dzielona na poziomie izby gdyż podział zaproponowany przez MF, pozbawia ich jakiejkolwiek manipulacji.
Należało by też wyjaśnić skąd się wzięły tak wysokie uposażenia na poszczególnych stanowiskach, kto jest za to odpowiedzialny oraz czy uposażenie tych osób jest adekwatne do wykonywanej pracy. W skali roku są to nie małe pieniądze od kilku do nawet kilkunastu tysięcy na tym samym stanowisku.

Back
Do góry