prawie emeryt
Nowy użytkownik
- Punkty reakcji
- 0
Karolina 12 ! Czy nie masz sobie nic do zarzucenia?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
MYLI CI SIĘ STANOWISKO ZE STOPNIEM ! CHYBA ,ŻE NAMAWIASZ JĄ ,ŻEBY SIĘ ZWOLNIŁA , A TY DASZ JEJ PRACĘ W LIDLU ........................Pytałem o to , co zrobiłaś po otrzymaniu informacji , że zostaniesz zweryfikowana do poziomu specjalisty , podczas gdy byłaś inspektorem. Czy odwołałaś się od tego wyroku na podstawie art. 222 USTAWY O SŁUŻBIE CELNEJ?
Do kitu 2009 i do heleny!Jeśli chcę walczyć O coś więcej niż specjalistę działam w imieniu własnym na podstawie art.127 KPA i zaskarżam decyzje DIC jako naruszenie art.222 ust.3 W ZW. Z ART. 114 ust. 1 i 2 ustawy o SC oraz na podstawie 222 ust.3 ustawy o SC w zw. z art. 113 ust.3 cyt.ustawy.Jednoczesnie zastrzegam ,że niniejsze odwołanie nie stanowi odmowy przyjęcia propozycji stanowiska zaproponowanego przez DIC. I co Wy nerwusy na to ?
Na przemycie chińskiego czosnku przestępcy zarabiają równie dobrze jak na nielegalnych papierosach czy alkoholu. Wystarczy zgłosić go do oclenia jako cebulę.
Skala jest na tyle duża, że sprawą zainteresowała się już unijna agenda do walki z przestępstwami gospodarczymi - pisze "Dziennik Gazeta Prawna".
Tylko w ciągu ostatnich kilku dni policja z Lublina zatrzymała 100 ton chińskiego czosnku. Importer deklarował, że sprowadza cebulę. Unijne cło na tonę czosnku jest bowiem kilkukrotnie wyższe niż na cebulę. Według wyliczeń prokuratorów tylko na samym zarekwirowanym w tym tygodniu chińskim czosnku Skarb Państwa stracił 300 tysięcy złotych.
Kontrowersje budzi nie tylko proceder przemytu, ale także sama jakość chińskiego czosnku. Ma on bardziej regularne kształty niż polski czosnek, mniej czosnkowy zapach i smak, ale szybko pleśnieje i nie da się go rozmnożyć. Zdaniem specjalistów, jest to bardzo podejrzane, ponieważ czosnek powinien usychać, a nie się psuć.
W Australii, Indiach i Nowej Zelandii wykryto, że chiński czosnek jest konserwowany szkodliwymi dla człowieka substancjami.
Więcej na ten temat w "Dzienniku Gazecie Prawnej".