Konsultacje w MF w dniu 26.05.2008r. Czy to już czas na protest?

Rozkład Państwa....

To jest rozkład Państwa,czy tego nie widzicie, nie czujecie......a zaczęto od Nas, czyli opcja zerowa, a teraz ----próba nie wiem czego, na ile się zgodzimy i ile wytrzymamy,za miskę psa na smyczy i w kagańcu...

Rozkład państwa to chyba za dużo powiedziane...... SSC w moim przekonaniu wykazuje małe zainteresowanie poprawą sytuacji w całej SC. Nawet w TV w temacie obniżki akcyzy blado wypadł..... same ogólniki...piękne słowa...FRAZESY
a my działań potrzebujemy. No tylko jak działac skoro nikt planu nie ma.....
Co do słowności...alokowani w maju poznają projekt .....może tylko wybrani alokowani bo ja nic takiego nie widziałem, a bym się chętnie zapoznał!
To wszystko to jakaś przedziwna gra na czas....tylko ze Państwo cierpi...ale kogo to?

W przyszłym tygodniu przedstawiciele Zarządu Głównego ZZ Celnicy PL będą przekonywać Pana Kapicę, aby zaczął zabiegać i lobbować na forum Parlamentu o wprowadzenie zaopatrzeniowego systemu emerytalnego w SC. W ostateczności przedstawimy też ww. wersje kompromisowe. W piątek powinna być już relacja z tego spotkania.

W przyszłym tygodniu przedstawiciele Zarządu Głównego ZZ Celnicy PL będą przekonywać Pana Kapicę, aby zaczął zabiegać i lobbować na forum Parlamentu o wprowadzenie zaopatrzeniowego systemu emerytalnego w SC. W ostateczności przedstawimy też ww. wersje kompromisowe. W piątek powinna być już relacja z tego spotkania.
I jakie informacje po spotkaniu?

to oczywiste

Należę do Z.Z. Celnicy.PL(juz wcześniej o tym pisalem)
Jestem alokowany.
Bądźmy realistami: szef S.C. odnośnie realokacji odpowie, że owszem realokacja będzie ale po zapełnieniu obsady na wschodzie, wolnych etatach w izbach na zachodzie-czyli niewiadomo kiedy (czytaj może nigdy).
Odnośnie emerytur odp.szefa i M.F. będzie brzmiała nie bo nie lub za 10 lat o tym pogadamy.
Jako związkowiec pytam :co dalej? czy nadal pozwolimy się wykorzystywać,upokarzać,mobbingować,oszukiwać?

Proszę o odp. pozdrawiam

Nie pozwolimy. jeżeli spotkanie z SSC w dniu 19.06. będzie mało konstruktywne nasilimy akcję informacyjną w Parlamencie. Rozważamy także protest ostrzegawczy na jesieni.

Dzisiaj odbyło się spotkanie przedstawicieli ZZ Celnicy PL z SSC. Pozwolicie, że napiszę parę zdań jutro, gdyż dopiero co wszedłem do domu. Kurcze nie oglądałem przez to nasze "expresowe" PKP dzisiejszego meczu ćwierćfinałowego :)

do S.S.

Albo oglądanie piłki nożnej albo przewodniczenie związkowi. Bycie przewodniczącym do czegoś zobowiązuje.Było ważne spotkanie -trzeba informować funkcjuszy. Zmęczenie? kazdy jest zmęczony a szczególnie szary lud (np alokowani jak ja).Nie po to należę do Celników PL i płacę 15 zyla miesięcznie by czytać takie gnioty.
Odnośnie "może i my powinniśmy protestować" : jakie "może"?
Przecież to jedyne wyjście protestować we wrześniu-po spotkaniu 19-go to chyba jasne. Oczekuję konkretnych działań a nie pięknych wpisów na forum, które niczego NICZEGO !!! nie zmieniają

Kosmos - Twój wysiłek w konstruktywną krytykę jest niebywały....Kopiuj...Wklej

A poza tym się zdecyduj gniot czy piękny wpis?

Nie pozwolimy. jeżeli spotkanie z SSC w dniu 19.06. będzie mało konstruktywne nasilimy akcję informacyjną w Parlamencie. Rozważamy także protest ostrzegawczy na jesieni.
Niestety zaczyna Pan powatrzać błędy poprzednich związków które wszystko odkładały "na jesień".

Niestety zaczyna Pan powatrzać błędy poprzednich związków które wszystko odkładały "na jesień".

Jesienną porą nikt nas nie zauważy niestety. J/23 ma rację. Na jesień zapowiedzieli protest np. nauczyciele, ich jest 100 tysięcy a nas około 1/10 tej liczby. Kto jest bardziej medialny? ;)

Ostatnia edycja:
Czytając wypowiedz Pana S. nasuwa mi się jedna konkluzja że związki poraz kolejny nie dorosły do swojej roli. Sytuacja jest na tyle poważna że nie można odkładać pewnych spraw do jesieni.Jeżeli związki czekają z działaniem to chyba oczekują na powtórkę sytuacji ze stycznia. Jeżeli tak to bezsensownie dostały mandat zaufania od wielu funkcjonariuszy.Proponuję przeprowadzenie referendum i konkretne działanie .Wakacje to też dobry okres nie tylko na wypoczynek.

Strażak?

Wczoraj oglądałem rozmowę z P.Premierem. Zapytany - wśród swoich osiągnięć wymienił m.inn. ugaszenie protestu celników. Czyżby całkiem ten problem zniknął? Czy o nas już zapomniano?

Wczoraj oglądałem rozmowę z P.Premierem. Zapytany - wśród swoich osiągnięć wymienił m.inn. ugaszenie protestu celników. Czyżby całkiem ten problem zniknął? Czy o nas już zapomniano?

Też to oglądałem. W/g premiera problemu z celnikami już nie ma. Tak jakby dostali wszystko, co chcieli...

Być może do premiera docierają tylko niektóre informacje . Media nie podjęły wcale tematu naszych starań. Jak dotąd tylko jedna grupa zawodowa uzyskała to co chciała- górnicy.Żadne lobbowanie ,dsyskutowanie protesty typu "miasteczka" nie odniosły skutku.W polityce jak w buszu wygrywa silniejszy.

Back
Do góry