AplikantPL
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 446
Poziom z tego co mi obecnie wiadomo B2Po egzaminie zawodowym w trakcie służby przygotowawczej.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Poziom z tego co mi obecnie wiadomo B2Po egzaminie zawodowym w trakcie służby przygotowawczej.
Sporo osób odchodzi na emeryturę.A nie wiecie, czemu tak szybko kolejna rekrutacja w Wwa ? Dopiero w grudniu było 59 osób. Teraz widzę 35. Osobiście złożę kwity na obecną. Nie wiem czy zatrybi, ale złożę.
Ci co obecnie zdają egzaminy twierdzą co innego. Bardzo dużo osób nie zdaje egzaminu z języka.Jest A2...
"Poziom biegłości językowej funkcjonariusza Służby Celno-Skarbowej przystępującego
do egzaminu z języka obcego powinien odpowiadać zgodnie ze skalą biegłości językowej
opracowaną przez Radę Europy poziomowi A2"
Zależy w jakiej izbie. Na wschodzie zazwyczaj na kilkadziesiąt etatów jest kilkuset chętnych. Na zachodzie i w centrum często jest więcej etatów niż chętnych. Najwięcej odpada na teście wiedzy i psychologu. Na jedno i drugie nie da się przygotować - po prostu albo masz ogólną wiedzę na średnio-przeciętnym poziomie albo nie. Psycholog loteria, zależy jakim człowiekiem się jest i jak podpasuje psychologowi.Jeśli chodzi o przyjęcie to czy jest tak, ze przy brakach (według waszych prognoz) rekrutacja to pro forma czy selekcja mimo to jest duża ?
Zadzwoń do kadr i zapytaj.No to mnie tylko o Warszawę chodzi. W październiku był nabór na 59 osób, przedłużony potem, a teraz jest na 35. Ciekawi mnie jak z zainteresowaniem, bo listy rankingowe nie są widoczne.
Pytanie do doświadczonych funkcjonariuszy. W wielu wątkach gdy ktoś pisze w sprawie rekrutacji do Pionów Zwalczania Przestępczości Ekonomicznej to starsi bardziej doświadczeni piszą że po zakwalifikowaniu się do służby przygot trafi się prawie na pewno do Dochodzeniówki czy Realizacji SENT, lub na oddział OC. A jak ktoś z wyższym branżowym to na pewno dochodzeniówka bo zawaleni robotą i braki. A co z innymi referatami jak np. referat Operacyjno-rozpoznawczy, Techniki i obserwacji czy Analizy Kryminalnej. Czy to może jakaś niepisana reguła że tylko te referaty które podałem dla świeżaków ? Czy może niedostępne dla nowych z powodu swojej specyfikacji? Czy ktoś kto rekrutował się w ostatnich 3 latach trafił na początek gdzieś indziej jeśli chodzi o PZPE ?
Właśnie się zwalniamKażdy narzeka.. może któryś z Was się zwolni? Przecież mamy wolny rynek, jest wiele miejsc pracy, możecie założyć swoje firmy. Dlaczego tkwicie w tej najgorszej służbie? Najlepiej jest swoje żale wylać na forum, niech ludzie jeszcze bardziej się zniechęcą. Czemu ma to służyć? Służba nie jest idealna, wiem to. Poznałem na właśnie skórze. Ale przecież nikt tu nikogo nie przywiązuje, nikt na siłę nie trzyma. Któregoś razu rozmawiałem ze starszym funkcjonariuszem, też bardzo narzekał. Zapytałem dlaczego nie odejdzie. Wiecie co odpowiedział? "gdzie ja takie pieniądze dostanę za taką robotę". Też jestem sfrustrowany wieloma sprawami, chciałbym aby wiele rzeczy wyglądało inaczej, aby zaczęli nas traktować jak prawdziwą służbę.