JUTRO STAJE IC KRAKÓW

Transportowcy podejmą decyzje o blokadzie o 10.00.
Moim zdaniem to nie będą blokować, bo zrobili by to już wczoraj, Schetyna musiał im coś obiecać skoro tak szybko się wycofali wczoraj z tej blokady.

colnik napisał:
Chcą nas i tak wydymać - znacie już chyba treść rozp. MF z 28.01.2008 (Dz. U. 13 poz. 82)!

m.in.: "upoważnia się terenowe organy Straży Granicznej, do dnia 11 lutego 2008 r., do wykonywania następujących zadań organów celnych:
1) sprawowanie dozoru celnego i wykonywanie kontroli celnej,
2) przyjmowanie zgłoszeń celnych o objęcie towarów procedurą celną, zwalnianie towarów do tych procedur oraz nadawanie towarom innego przeznaczenia celnego."
I tak dalej...

A na marginesie: wg posiadanych informacji do pomocy SG mają być "łyknęci" celni - będą koordynatorami!

nie dajcie się zastraszyć

Rozporządzenie dające SG nasze uprawnienia odprawowe to fikcja. Pomijając praktyczną nierealność takiej sytuacji(strażnicy nie mają wiedzy i umiejętności w zakresie przepisów i obsługi systemów), z której nawet Tusk zdaje sobie sprawę(patrz jego wypowiedź po "spotkaniu z celnikami"), to nie ma uwarunkowań prawnych do stosowania tego rozporządzenia-brak delegacji ustawowej, brak zgodności z istniejącym prawem krajowym i unijnym. Równie dobrze zamiast SG mogli by to być kolejarze albo kosmonauci. To fikcja i straszak.

powiedz to mediom i tzw. zwykłemu Polakowi .....

nie wiem czemu, ale jestem pewny, ze media to oleją, a tzw. zwykły Polak też to w duuu** wsadzi :/

znów nas w rogi robią ....

Kacper napisał:
Wewnętrzne - jutro koniecznie urlopy na żądanie, musimy pokazać że nie żartujemy,
Widzisz jest tak, ja sobie wziąłem to wszystko do serca, mój kolega i moja koleżanka z wydziału również, siedzimy na L4. Niestety nie wszyscy to sobie wzięli do serca i to jest bardzo przykre.
Dla mnie protest trwa i nigdzie się nie ruszam (jedynie do kuchni, pokoju jednego, drugiego i trzeciego, łazienka i toaleta, dziś jeszcze po listy do skrzynki poszedłem).

Back
Do góry