JUTRO STAJE IC KRAKÓW

przenosiny

"Czy jest ktoś chętny do przeniesienia się na wschodnią granice?Bo jutro już nie będziemy pytać"- po naradzie kierownictwa

alokacja

Znam wielu kolegów z południa i z zachodu którzy w 2004 roku przyjechali do nas na trzy miesiące. Tak im się "spodobało", że zostali z nami do dzisiaj. Niedługo miną cztery lata. Jak ten czas leci.

Sam nie wiem dlaczego tak sobie rozmyślam.

Tomek napisał:
Właściwie nawet niech jadą na granice, nawet na miesiąc, w ramach wyróżnienia, Ci którzy nie chcieli się przyłączyć i poprzeć protestu.
To dla nich będzie taka taka forma nagrody za lojalność, a co, delegacja służbowa, zapewniona dieta, hotel.

o tak swięta prawda znam takich przydupasów...właśnie dzisiaj przezyłem szok ze w mojej komórce Izbowej zostałem sam jak palec z protestem...
dyrektor poprosił grzecznie żeby wrócili do pracy i wrócili...
to przykre..ale okazali sie tchórzami!!!!!!!!

Mam nadzieję że inni trzymaja się dalej i nie poddawają!!!!
ja walczę!!!!

Dzisiaj pod MF stawili się przedstawiciele z wszystkich granicznych izb celnych , przejść granicznych oraz wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych.
Są to celnicy, którzy deklarowali nawet podwójne zmiany na granicy w celu rozładowania kolejek w zamian za podpisanie porozumienia z rządem RP.
Przedziwne, że wobec takiej deklaracji w rozmowach wzięli udział Dyr. Departamentów, którzy zaproponowali rozmowy z SSC dopiero na jutro.
Z uwagi więc na fakt, iż MF nie zależy na skończeniu horroru na granicy i w wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych PROTEST CELNIKÓW TRWA NADAL.
W przypadku negatywnego wyniku jutrzejszych rozmów nastąpi eskalacja protestu.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie. Warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia.

Komitet Protestacyjny „Porozumienie Białostockie”

Zrzeszenie Związków Zawodowych Służby Celnej RP

Federacja Związków Zawodowych Służby Celnej

Rada Sekcji Krajowej Pracowników Skarbowych NSZZ „Solidarność” w Warszawie

K O M U N I K A T

W dniu 28.01.2008 roku w Warszawie odbyło się spotkanie przedstawicieli Związków Zawodowych działających w Służbie Celnej z przedstawicielami Ministerstwa Finansów. W trakcie spotkania strona związkowa otrzymała zaproszenie na spotkanie negocjacyjne w dniu 29.01.2008 roku o godz. 10:00 w gmachu Ministerstwa Finansów.

Strona Związkowa zadeklarowała gotowość do podjęcia negocjacji w każdym czasie także w dniu dzisiejszym, stwierdzając jednocześnie, że warunkiem koniecznym do rozpoczęcia negocjacji jest posiadanie przez osobę reprezentującą stronę Rządową pisemnego pełnomocnictwa rzeczowego i finansowego do podpisania wynegocjowanego porozumienia. Informacji o posiadaniu takiego pełnomocnictwa strona związkowa oczekuje w dniu dzisiejszym.

Wobec powyższego akcja protestacyjna trwa.

Podpisy zebranych przedstawicieli funkcjonariuszy celnych

Warszawa, dnia 28.01.2008 roku

-------------------------------------------------------------------------/

UWAGA : Do WSSC docierają informacje o uzupełnieniach kadrowych na granicy wschodniej funkcjonariuszami grup mobilnych izb wewnętrznych.

Przyznam, że nie rozumiem funkcjonariuszy skuszonych możliwością dodatkowego zarobku.

PROTEST TRWA NADAL !

wssc | 28.01.2008

Powrót do góry

Dzisiaj pod MF stawili się przedstawiciele z wszystkich granicznych izb celnych , przejść granicznych oraz wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych.
Są to celnicy, którzy deklarowali nawet podwójne zmiany na granicy w celu rozładowania kolejek w zamian za podpisanie porozumienia z rządem RP.
Przedziwne, że wobec takiej deklaracji w rozmowach wzięli udział Dyr. Departamentów, którzy zaproponowali rozmowy z SSC dopiero na jutro.
Z uwagi więc na fakt, iż MF nie zależy na skończeniu horroru na granicy i w wielu wewnętrznych kom. organizacyjnych PROTEST CELNIKÓW TRWA NADAL.
W przypadku negatywnego wyniku jutrzejszych rozmów nastąpi eskalacja protestu.

I BARDZO DOBRZE BEDZIEMY STAć DO SKUTKU !!!! MOżE W KOńCU POTRAKTUJą NAS POWAZNIE!!!!! BO TE "ROZMOWY" KTORE PROWADZa SA PO PROSTU SMIESZNE

Anonymous napisał:
Oni tu chyba nie zaglądają!!!!!!!!

no to może warto w każdym smsie podawać adres tej strony, ja już nie mam siły przekonywać, że warto jutro zostać w domu, bo niektórzy są bardzo łasi na te niczym nie potwierdzone obietnice

Korsarz napisał:
Do koleżanek i kolegów f.c z całej Polski właśnie wróciłem ze spotkania z szefem S.C w Chełmie.Przyjechał do nas celników z Dorohuska dopiero teraz.Nie patrzcie na informację z TVN24, że wracamy do pracy.Jutro t.j 29.01.08 koledzy nasi (wypróbowani koledzy) będą ostatecznie negocjować z szefem S.C ostateczne rozwiązanie naszych postulatów,przynajmniej w części.Poczekajmy na informację od nich i uzależnimy nasze działania od ustaleń.Prawdopodobnie informację o tych ustaleniach przekaże Pani Iwona Fołta w tv i radiu.Pozdrawiam wszystkich ,którzy się do nas przyłączyli.DOROHUSK !Dziękujemy za to.Ze szlabanowym pozdrowieniem "Wschodni Korsarz".

w Krakowie niestety co raz więcej osób wraca do pracy, zobaczymy czy oni dostaną jutro bilety na wschód czy nadal będą czekać na wielkich nieobecnych

Anonymous napisał:
w Krakowie niestety co raz więcej osób wraca do pracy, zobaczymy czy oni dostaną jutro bilety na wschód czy nadal będą czekać na wielkich nieobecnych
Ja liczę na ich wyobraźnię. Po takiej lekturze tych trzech pism z MF to ja bym się wystraszył i od jutra poszedł na L4.
Taki wyjazd na wschód na bliżej nieokreślony czas to niezła perspektywa na przyszłość :wink:

Tomek napisał:
Ja liczę na ich wyobraźnię. Po takiej lekturze tych trzech pism z MF to ja bym się wystraszył i od jutra poszedł na L4.
Taki wyjazd na wschód na bliżej nieokreślony czas to niezła perspektywa na przyszłość :wink:

może niektórzy nie byli jeszcze na "rubieżach wschodnich" jak swego czasu pisał jeden pan z byłego już GUC

Back
Do góry