JUTRO STAJE IC KRAKÓW

Trzymajcie się szkoda żeby wszystko upadło :!: :!: :!: :!:
Następnej takiej szansy już nie będzie i nikt się z nami już liczył nie będzie Wszystko zostanie zmarnowane a z tych 500 zł szarak na dole dostanie może 70. Więc pomyslcie :?: :?: :?: :?:

Re: co dalej?

Anonymous napisał:
KOLEDZY IC KRAKOW CO ROBIMY W PONIEDZIALEK?NIE DAJMY SIE OMAMIC TYM OCHLAPEM MIEJMY SWOJ HONOR I GODNOSC PRZECIEZ TO TYLKO PROJEKT WCALE NIE PODPISANY JESZCZE CO O TYM MYSLICIE?WPISYWAC SIE

Podbijam pytanie. Co robi IC Kraków w "mandej" ?

Może się ktoś decyzyjny z wiadomych kręgów wypowie do jasnej cholery !!!
Związki działają na własnym froncie ale szarych pracowników nikt o niczym nie informuje. Ludzie jak mają możliwość to komunikują się jedynie między sobą i podejmują decyzje na tzw. "czuja". Jeden przyjdzie do pracy w poniedziałek, drugi nie a trzeci w ogóle nie wie co ma robić, bo nie ma z nikąd wsparcia ani informacji.

Obraduje kierownictwo

W pałacu zebrało się kierownictwo. Właśnie obradują jak podzielić (głównie między siebie) "wywalczone" przez nich 500 zł.

Jeszcze jest niedziele, jeżeli nic się nie zmieni i nie będzie żadnych informacji dotyczących konkretnych ustaleń i porozumienia to ja zostaję w domu, tzn idę na L4. Robimy to trochę na czuja, trochę za mało koordynacji.

protest trwa...w poniedziałek nie idziemy do roboty...ktos ma rację z tych 500 zeta moze dostaniemy po stówce...

wytrwajmy!!!!!

Re: Obraduje kierownictwo

ja sam napisał:
W pałacu zebrało się kierownictwo. Właśnie obradują jak podzielić (głównie między siebie) "wywalczone" przez nich 500 zł.

o tych 500 zł było mówione juz w ubiegłym roku gdy były SSC Banaś nawiedził IC Kraków i nasza kadra kierownicza od razu wiedziala, ze najwiecej musi chapnac z tego dla siebie a tym na dole rzuci ochlapy, wiec wcale mnie to nie dziwi

Bez emocji, zarówno kadra kierownicza w IC Kraków jak i wszyscy inni szeregowi funkcjonariusze musimy w tym proteście trzymać się razem. Myślę że dla dyrekcji w poniedziałek (jeżeli protest będzie jeszcze trwał) najlepszą informacją będzie absencja wszystkich funkcjonariuszy, nie mogą nic zrobić tzn obsadzić stanowisk i mają problem z głowy, raport do MF ze stanem jaki jest i tyle, oni też popierają ten protest. Sprawa jest czysta i wszystko jest legalnie a protest trwa.

PS Nie jestem w kadrze kierowniczej nawet tej najniższej.

dobrze by było gdybyś potrafili się zjednoczyć w słusznej sprawie, ale jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w to, że nam się uda

to przetrzyj oczy- nie musisz wierzyc. POPATRZ i wyciagaj wnioski. Jest za daleko, zeby odpuscic, chyba ze cale juz zycie chcesz byc szmaciarzem. i nie siej takiej propagandy.

trzeba wytrzymać. są jeszce do wykorzystania UŻ-ety, w ostateczności L-4. firmy, które się wewnątrz odprawiają jeszcze nie dostają nerwa... ale niedługo zaczną, a wtedy ... wiosna nasza ;)

Musi się udać, jak teraz się nie uda to już nigdy. Ja nigdy nie wierzyłem że taki prawdziwy protest się rozpocznie, i zaczęło się. W środę ludzie na prawdę nie przyszli do swoich OC, nie wierzyłem że może się tak stać a jednak się stało, teraz Ci którzy się nie przyłączyli muszą się przyłączyć a Ci którzy trwają w proteście nie mogą odpuścić (L4, UŻ).
PS Pierwszy raz w życiu zobaczyłem zamknięty OC kiedy powinien pracować - bezcenne!!!

No nie wydaje mi się że wszyscy wiedzą i są jeszcze niezdecydowani co w poniedziałek. Myślę że jedni patrzą na drugich, więc komórki w dłoń i dzwonić i pisać e-mail'e do ludzi z którymi pracujemy i upewniać się i przekonywać że w razie fiaska rozmów w poniedziałek nadal nie idziemy wszyscy :wink:

Pachoński, Drwina i Balice - W PONIEDZIAŁEK STOIMY !!!!!!

Nie możemy zdradzić naszych kolegów i koleżanek z granicy! Nie mógłbym spojrzeć sobie w twarz. Musimy wytrwać, to jedyna szansa!

Back
Do góry