Jak tam nasze podwyżki!!!!!

Nic nie prowokuje tylko chciałbym coś wiedzieć, jak inni.
Czy coś będzie, czy tylko się skączy na głupich jak dotąd obietnicach....jak gruszki na wierzbie!

Ostatnio Minister Finansów ogłasił wszem i wobec że podwyżki dostana tylko nauczyciele. Słuchałem o tym w róznych mediach ale tam o celnikach nikt nawet w myslach nie wspomniał -wiec niech ktos mi wytłumaczy w jaki sposób dostaniemy te obiecane podwyżki dostaniemy, jak nawet "nasz" minister mówi że oprócz nauczycieli nikt.

po zatwierdzeniu ustawy przez prezydenta wymagania wzrosną, a płace zostaną zamrożone... najlepszy jest test fizyczny co roku... wymagania jak w GROMIE hehe

Ciekawe jak z egzaminem WF poradzą sobie panie kasjerki, te od dzielenia długopisów, podatki akcyzowe itp :D Albo będzie komedia albo (co bardziej możliwe) jedna wielka ściema, ktoś przymknie oko albo zwolnienie itp.....

:)

Nie przesadzajcie:D Normy nie są takie wysokie (w mojej grupie wiekowej są 23 pompki na 3, więc muszę jeszcze dużo poćwiczyć:o) no i egzamin poprawkowy jest przewidziany, a gdy osoba nie zaliczy egzaminu to traci prawo użycia śpb, czyli można odczytać, że będzie to dotyczyć głównie WZP, ale nigdy nic nie wiadomo.

Dziwią mnie tylko pompki dla kobiet, bo nawet w Policji tego nie ma.

Powracając do tematu wątku, po podpisaniu rozporządzenia ws uposażenia i dodatków każdy może teraz zobaczyć, jaką dostanie podwyżkę z automatu, w ramach równania kominów:

najniższa pensja zasadnicza:

referent -2243 zł brutto;
mkc - 2498 zł brutto;
kc - 2568 zł brutto;
skc - 2985 zł brutto;
inspektor - 3064 zł brutto;

a reszta sama sprawdzi:D:D

PS Jutro spotkanie ZZ w Wawie z SSC w prawie ustalenia zasad podziału pozostałej kwoty na podwyżki. Ja bym większość kasy przeznaczył na zaległe awanse w stanowiskach, bo obecnie jak ludzie nie byli po kilkanaście lat awansowani w stanowisku, tak i nie są, bo nie ma dla nich kasy:( (kc z 15 letnim stażem, to trochę de motywujące, ja miałem skc po 5 latach służby, jak to przyrównać?)

Ostatnia edycja:
Kogoś chyba pogieło jeśli to prawdziwe dane

Różnica między mkc a kc to niecała stówa, a między kc, a skc ponad 400zł.
O co tutaj chodzi, nigdzie pomiędzy stanowiskami nie mam takich różnic?

jak oni to wyliczyli?!?

Dokładnie a dalej międzu skc a inspektorem dokładnie 79zł brutto czyli jakies pięćdziesiąt kilka netto -ładna mi motywacja ciekawe jaka jest róznica miedzi inspektorem a ekspertem pewnie grubo ponad tysiąc zł. czy to czasem nie zostało wyliczone jako średnia obecnych zarobków na poszczególnych stanowiskach- jeżeli tak to po co to przeciez dalej będzie tak samo i kominy pozostaną.

j.23

Kolego wysilił byś się i trochę pomnożył wyżej do inspektora masz wyliczenia więc zrobię to do kierownika oddziału bo do naczelnika jest ten sam mnożnik
kierownik zmiany - 3103,10
kierownik referatu - 3148,10
ekspert celny - 3187,40
kierownik oddziału - 3431,00
wg MF w każdej izbie ma być równanie do najniższego mnożnika na danym stanowisku tak więc wyliczenia są proste (mnożnik x kwota bazowa 1873,84)

Ostatnia edycja:
wkurwiają tylko ludzi takimi "niedpowiedzeniami". jeszcze kilka miesięcy temu pan "nieuczesany" razem z pinokiem krztusili sie przed kamerami ze celnicy dostaną podwyzki adekwatne do nowych obowiązków nałożonych przez ustawę a teraz ... "tylko nauczyciele" oczywicie Prezydent machnął autograf , góra "przytrzyma" kasę bo jeszcze kryzyys nie odszedł (choć im bliżej wyborów tym dziwinie kryzys coraz dalej) i znowu zostaniemy w dupie. nawet ostatnio nasi związkowcy coraz mniej piszą. Albo coraz mniej wiedzą albo coraz mniej ich to obchodzi...

ja i tak cieszę się z tego co dostanę, a będzie to około 500 zł na rękę, a to nie tak mało na wschodzie:cool:

Zaległości awansowe powinny być zniwelowane z automatu. Dlaczego?

Dlatego, że obecnie bardzo rzadko będą awanse z kc na skc, gdyż wiąże się to z podwyżką ponad 400 zł do pensji zasadniczej (w tej kwocie 8 osób dostanie po gwiazdce, a dla ic ważna jest statystyka ilości awansów:)).

Czyli, jeżeli ktoś kilkanaście lat jest kc, to i zostanie nim do.... wartościowania, o ile to wejdzie w życie, i nie oznacza to wcale, że dostanie jakakolwiek kasę.

pisząc o tych podwyzkach macie na mysli te 50 zeta brutto które ma dostac u nas w Izbie MKC ??

czy moze macie info o jakis innych pieniądzach??

Back
Do góry