Jak podzielą kasę????

celnik xyz

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Zastanawia mnie jak teraz zostanie podzielone te 500 stówek? Dla każdego do pensji po te 500, czy bedą to dzielić z uwzględnieniem nic nie mówiacego mi "czynnika społecznego"? Mam nadzieję, że zwiazku, które muszą brać udział (to wynika z przepisów) w tym podziale, nie dadzą tu ciała. Moze ktoś zrobiłby jakąś ankietę typu: jak chcesz podzielić otrzymany datek od Rządu-i tu 3,4 odpowiedzi do wyboru- to propozycja dla Admina. Ja osobiści wolałbym po równo do pensji i nie byłoby wielkich żalów.

Ja jestem za podzieleniem po równo. Inflacja tak samo dotknęła każdego. Jeśli naczalnicy dostaliby najwięcej to różnica w zarobkach tylko sie pogłębi. W Policji najwięcej dostają najmniej zarabiający, żeby zniwelować różnice, ale głosy pracowników są takie, że wtedy młody dostający prawie tyle samo co stray pracownik niema motywacji do pracy.
Ja jednak jestem za podziałem po równo

Anonymous napisał:
Ja jestem za podzieleniem po równo. Inflacja tak samo dotknęła każdego. Jeśli naczalnicy dostaliby najwięcej to różnica w zarobkach tylko sie pogłębi. W Policji najwięcej dostają najmniej zarabiający, żeby zniwelować różnice, ale głosy pracowników są takie, że wtedy młody dostający prawie tyle samo co stray pracownik niema motywacji do pracy.
Ja jednak jestem za podziałem po równo
A to naczelnicy też protestowali? 8)

propozycja słuszna i sprawiedliwa

1.dyrektorzy - o
z-cy dyr 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat

słuszny podział i w pewnym sensie likwiduje kominy płacowe, a tego przecież chcieliśmy, tylko szkoda, że nie mamy wpływu na ten podział, ale pomarzyć fajna rzecz. uważam, że jak ktoś myśli....naczelnik 50, dyrektor 0, to jest marzycielem, zresztą ja też... :?

przecie powiedzieli 500 złotych NA ETAT CZYLI PO RÓWNO!!!!!!!!!!!!!
TAK POWIEDZIAŁ PREMIER, SSC I WSZYCHO

"przecie powiedzieli 500 złotych NA ETAT CZYLI PO RÓWNO!!!!!!!!!!!!!
TAK POWIEDZIAŁ PREMIER, SSC I WSZYCHO"

...oby tak było, choć ciągle niepokoi mnie ten podział środków z uwzględnieniem czynnika społecznego. Tak było w pierwszej propozycji z 25.01. Gdyby było po równo to nie mówili by średnio 500 zł na etat. A ja juz wiem co znaczy srednio... na roczne nagrody tez było średnio 1100 zł brutto a jedni dostali 700 zł a inni 1500 zł!!!

1.dyrektorzy - o
z-cy dyr 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat

moim zdaniem powinno być po równo, pensje funkcjonariuszy i kadry są już i tak zróżnicowane kierownicy referatów i naczelnicy wydziałów mają wyższe od klilkset do 2000 zł wyższe, nagrody też dostają wyższe za zasługi, dlatego 500 na etat pomimo wszystko że to doły ją wywalczyły, a kadra kierownicza nie wszystka była temu przychylna jest propozycją sprawiedliwą ale myślę że kadra wyciągnie z tego wnioski na przyszłość ponieważ każda podwyżka ich też obejmie, można było by tylko ujednolićic pensję w stanowiskach aby np. kc w tej samej IC lub nawet SC mieli równe zasadnicze bo teraz są różnice nawet do 100 zł w tej samej IC

Anonymous napisał:

1.dyrektorzy - o
z-cy dyr 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

średnia wyjdzie 500/etat

jestam za równym podziałem, ale jeżeli podział miał by wyglądać w sposób wyżej przedstawiony to wprowadziłbym poprawkę
dyr i z-ca - 0
nacz wtdz IC - 20
nacz UC - 50
kierownik OC - 150
kierownik ref -200
ekspert - 350
inspektor - 450
skc- 750
kc- 850
mkc- 900
i ja nie jestem mkc

Anonymous napisał:

1.dyrektorzy - o
z-cy dyr 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

Wspaniała propozycja !!! Trzeba to koniecznie rozważyć. Pisze na poważnie i całkiem serio. Myśle aby dwie pierwsze pozycje z listy nie narzekały należy im dać dyplomy uznania.

średnia wyjdzie 500/etat

INFO napisał:
Anonymous napisał:

1.dyrektorzy - o
z-cy dyr 0
naczel wydz ic 20,00
naczel uc 50
kier oc 200
kier ref 250
eksp 400
inspekt 500
st kontr 700
kontr 800
ml kont 800

Wspaniała propozycja !!! Trzeba to koniecznie rozważyć. Pisze na poważnie i całkiem serio. Myśle aby dwie pierwsze pozycje z listy nie narzekały należy im dać dyplomy uznania.

średnia wyjdzie 500/etat
Z włączeniem byłych dyrektorów i naczelników obecnie ekspertów od liczenia gaci.

Anonymous napisał:
500 stówek - ja p...lę - tośmy nieźle wywalczyli
pytanie jest co rozumieją przez pięć stówek na etat. Czy to jest obciążenie z punktu widzenia pracodawcy? Bo jeżeli tak, to celnik zobaczy połowę. Czy ktoś to analizował?

praktyka ostatnich lat wskazuje niezbicie - mkc góra sto zł z tego wszystkiego dostanie ...

Back
Do góry