Federacja ZZSC jeszcze istnieje ???

arturciesielski

nie mam żadnych emocji w tym względzie - tzw. "dobrze poinformowanym optymistą jestem" ;)

pamiętaj że w niebie większa radość z jednego nawróconego grzesznika....niż 5ciu bezgrzesznych.To raz. :D
Dwa- kto jest bez winy niech rzuci kamieniem!
Trzy: czy jest ważne , że niektórzy działają na zasadzie "jak trwoga to do Boga" ? (wążniejsze jest opamiętanie bez względu na powód - strach czy alienacje)

Nudzą mnie te biblijne bzdurki w twoim wydaniu bo nawet nie są smieszne. Zreszta skąd wiesz co w niebie. I prosze cie nie pouczaj mnie neofito.

Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Dlaczego federacja pała taką nienawiścią do pozostałych ZZ ? Wszyscy jedziemy na tym samym wózku, a tak tylko dajemy pożywkę Panu K. i spółce. Skoro nie potrafimy się dogadać między sobą to jak mamy być godnymi rozmówcami z MF-em.
Przecież pozostałe ZZ potrafiły się dogadać. Podpisały porozumienie. Z góry przepraszam za zadawanie głupich pytań ale może ktoś mi to wyjaśni.

O bardzo przepraszam ale jest jeden ZZ, który "opluwa" Federację, właściwie powinienem powiedzieć jeden przewodniczący. Jakoś w FZZSC w newralgicznych sprawach potrafi się porozumieć czy z ZZ SNPiA, czy z Solidarnością. Również ze strony Zrzeszenia pod naszym adresem nie poleciał kamień-czy to daje do myślenia :)
Po raz kolejny zadam pytanie: dlaczego kolejna inicjatywa FZZSC skierowana do innych central (tym razem wypracowania wspólnego projektu poprawek dla podkomisji) pozostała bez odpowiedzi. Przepraszam prawie bez, bo Solidarność odpowiedziała pozytywnie na nią.
Potrafi mi ktoś odpowiedzieć dlaczego?

Śledzę wszystko dokładnie więc ci odpowiem.
Nie kumam dlaczego pokazywanie faktów nazywasz opluwaniem?
Pytasz dlaczego wasza kolejna inicjatywa itd .....? Bo poprawki te są marginalne, są kolejną sztuczką manipulacyjną i nie mają rzeczywistego wpływu na kształt służby oraz nie poprawiają naszego bytu ani o milimetr.
Zastanawiam się czasem czy ty, rzeczywiście wierzysz w to co piszesz czy tak łatwo dajesz sobą manipulować Jackom z Prezydium Federacji i ministerstwu?

Jest mi niezmiernie przykro kolego, że uważasz iż niedopuszczenie do powtórnej alokacji uważasz za mało istotne poprawki, czy też doprowadzenie do tego, że w przypadku odmowy przyjęcia nowej propozycji twój status nie ulegnie zmianie i nikt z tego powodu nie będzie Ci robił nieprzyjemności lub nie przeniesie Cię do innej IC (gdzieś na rubieże Polski). Ja te "drobne" poprawki jednak uważam za istotne dla moich koleżanek i kolegów.
Jestem ciekaw jakie jest Twoje zdanie o zaproponowanych przez FZZSC ostatnich poprawkach do podkomisji (opublikowaliśmy je przecież)-czy też je uważasz za "kosmetyczne"?
Czemu nie pytasz się kolego jakie poprawki zaproponowały inne centrale?

do bobasa

no cóż kolego mogę mieć tylko prośbę abyś czytał ze zrozumieniem to co inni piszą i brał pod uwagę całość wypowiedzi, a nie strzępki zdań :cool:
Co możesz powiedzieć o poprawkach przedstawionych przez inne centrale ZZ? Przecież posłowie już je otrzymali na podkomisji (widziałem). Pytanie-dlaczego nie zostały podane do publicznej wiadomości (chociażby po to abyś mógł Mi wskazać, które z nich są "kosmetyczne").
Czy przez swój ZZ zgłosiłeś jakieś poprawki? Jestem bardzo tego ciekaw :D

Fedaracja to ZDRAJCY i działające na szkodę Służby Celnej organizacja współpracująca z SSC.

To sprzedawczyki sprzed roku

pamiętacie jak rok temu po całej nocy "rozmów" fachowiec SB Boni wyszedł razem z Dominikiem kto stał u ich boku ? Sprzedawczyki tacy jak ten Pan z ZZSC

pamiętacie jak rok temu po całej nocy "rozmów" fachowiec SB Boni wyszedł razem z Dominikiem kto stał u ich boku ? Sprzedawczyki tacy jak ten Pan z ZZSC

Jakoś dziwnie jest tak, że "człokowie " Federacji jako ostatni przystąpili do protestu w styczniu 2008 .Pamiętam ,jak na forum proszono o przyłączenie się kolegów z Rzepina ,Warszawy,Kielc ,Katowic czy też Wrocławia.Jakoś trudno było im szybko zareagować.Ale jak już przyszło do rozmów -to chcieli grać pierwsze skrzypce.Federacja pierwsza łyknęła ochłapy i ci co byli ostatni do poparcia protestu ,jako pierwsi go zakończyli i głosili pochwały jak to im teraz dobrze.Pan J.S. nawet swoją twarzą firmował światłe rozwiąania MF.Żal dupę ściska jak teraz ci sami ludzie mają czelność wypowiadać się w imieniu całego środowiska celniczego ! Jednego nie rozumiem- ci ludze walczą o swoje interesy,ale dlaczego popierają ich swoim członkstwem normalni celni ,płacąc składki na ich kariery? Myślicie że podzielą się z wami?

Back
Do góry