Federacja ZZSC jeszcze istnieje ???

No dobra niech będzie demokracja po Twojemu. 5 Związków i Podmiotów popełniło błąd nie odpowiadając na jakąś wyimaginowaną propozycję Federacji, która w istocie zmierzała do rozbicia wspólnego frontu wszystkich ZZ.
Tak przy okazji podpowiem Ci, że co najmniej dwa razy zwracałem uwagę innym, aby mimo jego absurdu odpowiedzieć na ten Wasz przedziwny list.

Na temat paktu o nie agresji już wyżej pisałem, ale dodam jeszcze tylko, że to taki sam pakt jak pakt z Min. Finansów w czasie styczniowego protestu, aby nie wychodzić do mediów, tzn. czym dłużej trwał tym bardziej nam i SC szkodził. Podobnie z Wami - dalsze milczenie w sprawie Waszych zachowań, szkodziłoby z każdym dniem coraz bardziej zarówno SC jak i funkcjonariuszom oraz pracownikom.

Obawy o to jak zachowacie się podczas posiedzeń Komisji mamy wszyscy i rozmawiamy o tym podczas spotkań z innymi ZZ.

Ostatnia edycja:
Na tym kończę dyskusję z BJ, gdyż są dużo ważniejsze wątki i sprawy i czeka inna pożyteczna dla nas robota. Przepraszam jednocześnie wszystkich foromowiczów i zapraszam do merytorycznej dyskusji w innych topicach.
Wybaczcie, że wdałem się w tak jałową dyskusję.
Informuję jednocześnie, że będę wciąż obnażał i przedstawiał Wam pod ocenę wszelkie działania liderów KW Federacji. W bezsensowną dyskusję j/w nie będę więcej się wdawał dla zachowania porządków na forum.

Ostatnia edycja:
Black-Packt

A ja bym Siwy coś dorzucił - mogę ?:D
To nie był list ale zwykły szantaż i to wobec osób, z którymi się siedziało przy jednym stole - wtedy należało wyjść albo podnieść kwestie, że na sali są osoby nieuprawinone.
Jak to mówi ksiądz podczas ślubu? "gadaj o przeszkodzie, albo zamilknij na wieki"
Raczej powinniście dziękować że nie odpisaliśmy na ten szantaż i próbę uczynienia "policji związkowej" w Służbie Celnej (kto miałby kogo legitymować i jak z KRSów czy innych dokumentów? Fedracja pozostałe związki /?
Pozostałe związki miałby legitymować się dobrowolnie Fedracji? wszyscy wszystkim?)

Na spotkaniu 20 listopada jedynie osoby z jednego związku, które innym zarzucają jakieś partyjne interesy i brak "osobowości prawnej" tak naprawdę nie miały żadnej "osobowści" bowiem co chwilą się konsultowały się z "kimś" telefonicznie. Tajemnicą Poliszynela jest już powszechna wiedza, że wymiganie się od współpracy i niepodpisanie dokumentu o współdziałaniu było wynikiem "wskazówek" przekazanych przez telefon.
Po tym jak przedstawiciele jednego związku pod różnymi wymówkami, (pociąg, brak autobusu itp) wyszli przed podpisaniem porozumienia lekcważąc inne związki, a następnie wystosowały ulitmatum ("zasada proporcjonalości członków" i inne tam zawarte pierdoły) - naprawdę powinny docenić wstrzemięźliwość pozostałych i "pakt o nieagresji" i trzymać gębę z "ciup"
I tak już z czystej ludzkiej ciekawiści: co to jest "zasada proporcjonalości członków"? :D (chodzi "stusunek" obwodu do średnicy?) W którym artykule ustawy związkowej, ustawy o trójstronnej komisji czy innym akcie prawa ją umieszczono?:D

Artur, daj spokój, tak dobrze nam się ostatnio gadało w drodze do Świdra. Moim zdaniem była to konstruktywna dyskusja. Czas już chyba zawiesić na kołku dawne animozje w obliczu czekających nas zmian. Tak samo w listopadzie, jak i ostatnio zgadzam się z tobą że tak naprawdę wszystkim ZZ chodzi o to samo-tezy z komunikatu. FZZSC nadal podtrzymuje podjęte w Centrum Dialogu postanowienia. Trzeba patrzeć w przyszłość, a nie jak Sławek uważać, że całe zło tego świata pochodzi od FZZSC.:o

Black J

Dlatego wciąż jestem za wspólnym działaniem - wszystkich związków i podmiotów w SC.
W sejmie, rządzie itd - wiele osób nie odróżnia Służby Celnej od Straży Granicznej, były minister Gronicki nie znał struktury podwałdnych (nie wiedział że w S. Celnej są cwyile i funkcjonariusze)- a co dopiero oczekiwać, że odróżnią związek od związku.?
Podobną niewiedzę wykorztuje SSC - frosując swoje "racje" i prezentując jeśli nie fałszywy to mocno nierzetelny i jednostronny obraz i stan SC.

Jeśli faktycznie bez szantażowania i stawiania wyimaginowanych warunków 5-u podmiotom, Federacja przystąpi do porozumienia o wspólnych działaniach, będzie to jeden z bardziej radosnych dni w moim życiu, ponieważ da to jakąś iskierkę nadziei na to, że związki zaprezentują wspólne stanowisko podczas ewentualnych posiedzeń Komisji i żaden z nich nie zaprezentuje tego co miało miejsce w przeszłości. Obawa o to, że dojdzie do powtórki, czyli czołobitności rządowi i ministrowi podczas posiedzenia Komisji spędza mi sen z powiek, dlatego jestem gotów wycofać się całkowicie z uczestniczenia w Komisjach jeżeli moja osoba jest przeszkodą dla Kol. z Federacji. Zastąpi mnie ktoś inny z ramienia naszego ZZ.
Zrobię to, jeżeli Federacja przystąpi do tego POROZUMIENIA.
Jeżeli macie rzeczywistą wolę ku temu, to zapraszamy. Myślę, że do 09 lutego możecie dać odpowiedź. Czekamy.

Baaaa....

A co to za wyrzeczenie Sławek ? ja się podejmę uczestnictwa ale i trzymania gęby na kłódkę nie pytany! To byłby dopiero wyczyn! :D
Postulaty są znane- od tak dawna, że probelm jest jedynie z tym, że nie docierają tam gdzie trzeba lub są manipulowane przez SSC.

Artur, daj spokój, tak dobrze nam się ostatnio gadało w drodze do Świdra. Moim zdaniem była to konstruktywna dyskusja. Czas już chyba zawiesić na kołku dawne animozje w obliczu czekających nas zmian. Tak samo w listopadzie, jak i ostatnio zgadzam się z tobą że tak naprawdę wszystkim ZZ chodzi o to samo-tezy z komunikatu. FZZSC nadal podtrzymuje podjęte w Centrum Dialogu postanowienia. Trzeba patrzeć w przyszłość, a nie jak Sławek uważać, że całe zło tego świata pochodzi od FZZSC.:o

Całe zło narosłe przez lata pochodzi z federacji. alokcja tam była zgoda federacji i porozumienie z ministrem. dzis zła ustawa i poparcie dla niej. styczen 2008 i próba wygaszenia protestu. federacje trzba zlikwidowc i zmarginalizować.

16-12-2008 Black Jack podał liczbę Federacji
FZZSC - 2265 osób
dzisiaj 03-02-2009 slawomir.siwy podał że w Federacji zostało już only około 1100 osób
Jeżeli liczba ich członków będzie dalej spadać w tym tempie to jest szansa, że wyniesie o(zero) nim zbierze się komisja sejmowa.:D I o to pomodlę się dzisiaj przed snem.
Dobranoc BJ, te liczby uszczęśliwiły moją dusze.
Aaaa. Nim odezwiesz się bądź łaskaw odpowiedzieć na moje pytania z tego wątku.

to by znaczyło, że w tych dwóch organizacjach było ponad 1000 osób:p. Nie mam pojęcia skąd kolega Sławek wziął te dane. Może zwyczajnie się pomylił i przy rachunkach kliknął o jedno zero za dużo. No cóż zdarza się. Mogę tylko zapewnić, że FZZSC nie monitoruje stanu osobowego ZZ Celnicy.pl, bo i po co?:D Powiem więcej, nie monitorujemy żadnej organizacji związkowej-jakoś nie czujemy takiej potrzeby wewnętrznej.:cool: Zacytowane w grudniu wielkości członków podawałem w ślad za inf. SSC-ogólnodostępny komunikat MF. SSC zebrał te dane z IC, więc mogę przypuszczać że na podstawie "odprowadzanych" składek.:rolleyes:

ile BJ ma członków?

Hmmm, podajesz BiDżej liczbę swoich członków za MF-em? ... To sam nie wiesz ile masz owieczek? :confused:

ps. A tak na marginesie: .... żenująca jest ta wasza dyskusja, o tym co kto komu, z kim, za co, za ile, w jakich okolicznościach i przez ile minut :cool:
... potwierdzacie troszkę swoim gadaniem to, co pogięty masakra kiedys pisał o związkach ...

do Black Jacka

Sławek Siwy wyciągnął rękę na zgodę. Wszyscy czekają z wypiekami na twarzy. Czemu milczysz??? Sztywne łącze z MF się zwiesiło???

MF podał w grudniu, że Federacja liczy 2265 członków. bezpośrednio po wizycie w MF w dniu 12.12.2008r. bo już w dniu 16.12.2008r BJ pochwalił się tą liczbą na forum.
W międzyczasie wyszły z Federacji dwie organizacje Wrocław i Warszawa I

Wg danych przekazanych z izb celnych o liczbie członków na koniec III kwartału 08r, a więc w dacie jaką posługiwało się MF przekazując ww. dane, liczebność Federacji kształtowała się następująco:
ZZPCIC w Warszawie - 260 członków
ZZC w katowicach - 101 członków
ZZSC w Bielsku Białej - 93 osoby
ZZPAC we Wrocławiu z/s w Zgorzelcu - 49 osób(o ile jeszcze są w Federacji)
ZZSCWoj. Lubuskiego - 247 osoby
ZZC IC w Kielcach - 93 osoby
ZZ SC w Łodzi - 147 osób
ZZPSC Woj. Kujawsko-Pomorskiego - 165 osób

Razem około 1100 osób.

Wobec powyższego faktycznie rodzi się pytanie skąd MF wziął takie dane i zaprezentował je w oficjalnym sprawozdaniu ze spotkania z Federacją?

Nawet uwzględniając Wrocław i Warszawę liczba 1100 wzrasta tylko o około 300 osób. GDZIE RÓŻNICA 865 osób?

Ostatnia edycja:
[FONT=&quot]Federacja [/FONT][FONT=&quot]
Związków Zawodowych Służby Celnej[/FONT]

[FONT=&quot]e-mail.: [/FONT][FONT=&quot]jacek.staniszewski@rze.mofnet.gov.pl[/FONT]
[FONT=&quot] e-mail.: [/FONT][FONT=&quot]ic.zz@lod.mofnet.gov.pl [/FONT]
[FONT=&quot] tel.: 660712712 ; 660076040[/FONT]
[FONT=&quot] Toruń, dnia 04 luty 2009r.[/FONT]
[FONT=&quot]Przewodniczący:[/FONT]
[FONT=&quot] Zrzeszenia ZZSC RP – Barbara Smolińska[/FONT]
[FONT=&quot] ZZ SNPiA – Mirosław Sałata[/FONT][FONT=&quot] ZZ [/FONT]
[FONT=&quot] Celnicy.pl – Sławomir Siwy[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]RSK NSZZ Solidarność – Artur Ciesielski[/FONT]

[FONT=&quot]nasz znak:[/FONT][FONT=&quot] FZZSC/14/KW/2009[/FONT]

[FONT=&quot] W imieniu Komitetu Wykonawczego Federacji Związków Zawodowych Służby Celnej występujemy z propozycją uzgodnienia jednolitego stanowiska w kwestii niezbędnych poprawek do projektu Ustawy o Służbie Celnej w związku z rozpoczynającymi się w najbliższym czasie pracami połączonych komisji sejmowych Finansów Publicznych oraz Administracji i Spraw Wewnętrznych.[/FONT]

[FONT=&quot] Wiceprzewodniczący FZZSC[/FONT]
[FONT=&quot]Jacek Kraj[/FONT]
[FONT=&quot]([/FONT][FONT=&quot]podpis na oryginale)[/FONT]​

[FONT=&quot]do wiadomości:[/FONT]
[FONT=&quot]1.[/FONT][FONT=&quot]Organizacje członkowskie FZZSC[/FONT]
[FONT=&quot]2.[/FONT][FONT=&quot]KW FZZSC[/FONT]
[FONT=&quot]3.[/FONT][FONT=&quot]a/a.[/FONT]

uderz w stół?

ktoś pisał o wyciagniętej ręce Siwego? ... no i i mamy wyciągniętą rękę "federalnych" ...

ps. uwaga Sławek to lewa ręka!!! - w prawej pewnie granatnik p.panc trzymają :D

Cóż tak nagle przeciwko kaplicy występujecie??? czyżby wam kopnął w d....., juz wiecie, że reformy nie budiet to udajecie dobrych wujków. hahahaaah. Teraz to możecie poprawki wnosic ale do kapelana.

Ostatnia edycja:
koń 12

pamiętaj że w niebie większa radość z jednego nawróconego grzesznika....niż 5ciu bezgrzesznych.To raz. :D
Dwa- kto jest bez winy niech rzuci kamieniem!
Trzy: czy jest ważne , że niektórzy działają na zasadzie "jak trwoga to do Boga" ? (wążniejsze jest opamiętanie bez względu na powód - strach czy alienacje)
Może tylko ubolewanie że tak późno - nie po 7 dniach jak obiecałeś i podpisałeś Jacku (podpis przecież pozostał prawda i wiesz, że mamy oryginał?) ale zdaje się po około 77 dniach.(20 listopad- 4 luty)
Oceń mnie jak chcesz koniu- ale nadal uważam, że co zasady inicjatywa wspólnego działania, bez względu na wcześniejsze nawet kłótnie- jest dobra i jeśli Jacek Kraj da słowo, pulblicznie, że to wystąpienie jest szczere i nie konsultowane z SSC - a można mieć nadzieję, że tak jest - nadal podtrzymujemy i pakt i dobrą wolę.
Inaczej w Słuzbie Celnej wszystkie związki i podmioty dawno byłby na siebie obrażone bo wiele było animozji - bardzo wiele.
A skoro jakieś inicjatywy się pojawiają, to nie należy ich torpedować ale wykazać dobrą wolę jeśli się ją ma - a ja ją mam.
Czy bez względu na oceny związków i przesżłość wspólny front nie jest lepszy /?
Jedno pytanie tylko - po co to pismo ? czy nie liepiej było poprostu zadzwonić, i podjąć wspóldziałanie, zapoczątkowane w listopadzie?
Wtedy znaliście mój telefon, i nie było przeszkód w kontakcie i rozmowie prawda?
Bo chyba to pismo obecne nie jest na pokaz ?
Proponuje jednak zacząć od zwykłych rozmów o wspóldziałaniu - mamy e-mail, telefon itd.("itd" znaczy fax) :D

MrRobin

Racz opanować póki co emocje - ustawa leży w sejmie.
Krytykuj ile wlezie ale tak, żeby to do czegoś prowadziło - miało jakiś cel.
Ja chętnie zawsze się pospieram na dowolny temat ale obecnie nie na temat współdziałania i możliwego jednolitego stanowiska związków.:D

Back
Do góry