Emerytury !!!

OK, obejrzałem tabelkę i wygląda to wszystko logicznie ale nasunęło mi się kolejne pytanie. Czy okres zatrudnienia w Urzędzie Celnym w latach od 23.09.1998 do 14.09.1999 wpisujemy do tabelki "A" gdzie podajemy "okres służby lub równorzędny ze służbą" czy do tabelki "B" opisanej jako "okresy składkowe" ?

Witam serdecznie. Czas przejścia na pełną mundurową emeryturę zbliża się wielkimi krokami i w związku z tym mam do Was 2 pytania. 1) Skoro w Cle jestem bez żadnych przerw od 23.09.1998r a emerytura mundurowa liczona jest od 15.09.1999r to czy w jakikolwiek sposób okres ten mogę sobie doliczyć do wysługi? 2) Czy znajdę gdzieś lub poratuje mnie ktoś wysyłając na email: marklevinson383@o2.pl tabelkę do wyliczenia emerytury z aktualnymi kwotami bazowymi i ich wielokrotnością w latach od 2017 do 2026? Z góry serdecznie pozdrawiam i dziękuję P.
Jesteś pewien, że będzie pełna, czyli 75%? 15.09.26 będzie 27 lat. Chyba że masz jakąś inną wysługę w wysokości 18 miesięcy, wtedy będzie 75%.

OK, obejrzałem tabelkę i wygląda to wszystko logicznie ale nasunęło mi się kolejne pytanie. Czy okres zatrudnienia w Urzędzie Celnym w latach od 23.09.1998 do 14.09.1999 wpisujemy do tabelki "A" gdzie podajemy "okres służby lub równorzędny ze służbą" czy do tabelki "B" opisanej jako "okresy składkowe" ?
przed 99 dolicz ci za sluzbe jak zaorzesz bodajzez 15aa ale niwiele to da wiec walinij jeszcz2,5 roku

Dokładnie, tylko pomyliłem art. to to nie 15a ale 15d dotyczy celników. A tak na marginesie, na emeryturze to trzeba używac życia a nie pracować :)
Używać życia to trzeba było za młodu. Na emeryturze można co najwyżej dożywać życia.

Back
Do góry