5% to zawsze kasa a tej nigdy za dużoCierpliwości!![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
5% to zawsze kasa a tej nigdy za dużoCierpliwości!![]()
Państwo z kartonu, żeby zrozumieć o co chodziło ustawodawcy trzeba iść do sądu. Poza tym jest oczywiste, że szkodliwe się z brzmienia artykułu należy i takie były początkowe interpretacje ZUS, to były prawidłowe interpretacje. Potem zaczęli kombinować jak tu nie dać. A sąd jak to sąd, jest dyspozycyjny, celnicy wiedzą to najlepiej.Pozwalam sobie zauważyć, że interpretacja słowa "lub" także zależy od "humoru" sądu ...
Nie ma.To art. 15aa
Każdy rok przed 25 letnią wysługą po 1.3%. nie wiem naprawdę co później? Czy jest druga emka z ZUS czy nie?
A w którym roku przeszedłeś na emeryturę?No i wypłacili po staremu. Bez wyrównania w związku ze wzrostem wkb i dodatkowych procentów w związku z orzeczeniem Komisji![]()
W tym co i TyA w którym roku przeszedłeś na emeryturę?
Zmiana wkb ma wpływ na wysokość świadczenia tylko tegorocznych emerytów.
WITAM.CZY JEST MOŻE OSOBA KTORA ZAWITALA W CLE W LATACH 1982-1983.??? PRZESZŁA NA EMEYTURĘ ZUS PO PRZEKROCZENIU WIEKU EMERYTALNEGO ,I OTRZYMAŁA ROWNIEŻ EMER. Z ZER?? ZUS NIE PRZYZNAŁ MI REKOMPENSATY .ROZPRAWA ZA KILKA DNI .MOŻE JEST JAKIŚ POZYTYWNY WYROK DLA " STARYCH CELNIKOW '' POZDRAWIAM !!! PROSZĘ O POMOC MOŻE KTOŚ COŚ SŁYSZAŁ.Państwo z kartonu, żeby zrozumieć o co chodziło ustawodawcy trzeba iść do sądu. Poza tym jest oczywiste, że szkodliwe się z brzmienia artykułu należy i takie były początkowe interpretacje ZUS, to były prawidłowe interpretacje. Potem zaczęli kombinować jak tu nie dać. A sąd jak to sąd, jest dyspozycyjny, celnicy wiedzą to najlepiej.
no kuriozum normalnie : „Warunkiem rekompensaty jest okres co najmniej 15 lat pracy w szczególnych warunkach lub w szczególnym charakterze. Skoro rekompensata nie przysługuje osobie, która nabyła prawo do emerytury na podstawie przepisów FUS, to regulacja ta jednocześnie potwierdza, że w ustawie nie ma wyjątku pozwalającego zsumować okresy pracy w szczególnych warunkach i pracy w szczególnym charakterze.”
mam nadzieję, że w pozostałej części wyroku jest jakieś uzasadnienie poza tym stwierdzeniem, że "skoro nie przysługuje to znaczy, że nie ma takiego przepisu"