Panie Józef nie znam Pana i nie wiem gdzie Pan był w 2008r,bo chyba o te protesty chodzi,dlaczego walczono wtedy o kasę 500zł brutto,a nie o zaopatrzeniowy system emerytalny dla wszystkich jak to Pan napisał prawdziwych celników?Z pzdr.OC Siedlce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To tylko pokazuje jakie mamy możliwości. Powiedzieli że w korczowej trzeba czekać aż 5 godzin (normalnie straszne rzeczy się dzieją patrząc parę lat wstecz ) i już jest afera, więc zróbmy 1 albo 2 doby - liczymy fajki na sztuki skrupulatnie bo przecież paczka może być niepełna, a wszystkie tiry do kontroli bo dziura w budżecie i trzeba przemyt zwalczać - oczywiście wszystko zgodnie z przepisami i dla dobra społeczeństwa.
Myślę, że najpierw należałoby zadać przełożonym pytanie, czy chcą mieć emeryturę mundurową a dopiero potem wdawać się w dalsze dyskusje
Sądzę, że na palcach jednej ręki można będzie policzyć tych, którzy nie chcą...
Czytaj kolego ze zrozumieniem, to po pierwsze, po drugie - do Celników jako związku należałem już wtedy , gdy Ty nawet o tym nie pomyślałeś. A z tą Twoją WALKĄ o SC - nie rozśmieszaj mnie.
Panie Przewodniczący! celnicy nie mogą doczekać się na Pana głos w tej sprawie i ewentualne decyzje.. Albo czekamy na coś o czym Pan tylko wie, albo zacznijmy ten strajk włoski bo światełko w tunelu zaczyna gasnąć....
Panie Sławku czekamy na Pana zdanie!!!
Przepraszam Cię piekarz, ale chyba nie jesteś aż tak tępy żeby nie wiedzieć, że o takich sprawach jak Ty sobie wobrażasz(akcjach, strajkach itp krokach), poważny przewodniczący poważnej organizacji związkowej będzie pisał na ogólnie dostępnym forum, pod swoim nazwiskiem. Trochę refleksji
Proszę o powiadomienie naszej grupy zawodowej strajk strajk ludzie nie widzicie że Banaś ma na celu rozwalenie SC on popiera UKS.Racją jest że powinniśmy poczekać na oficjalne stanowisko Sławka, jednak też trzeba brać pod uwagę to, że w mojej izbie zwiększają GRK, aż trzykrotnie i raczej nie jest to przypadek. Może to świadczyć tylko o jednym, że MF będzie szedł tylko w jedną obrana już dawno stronę. Myślę że do Sławka już te informacje dotarły i weźmie je pod uwagę
GeeRKa srerka. A ci ludzie w tych grupach to z kosmosu są może, czy wyhodowali ich z uwarunkowaniem bezwzględnego posłuszeństwa? 95% z nich nie miało żadnego wyboru. Pewnego dnia dostali decyzję o przydziale do GRK i raz na rok wysyłają ich na teoretyczne, 8-godzinne szkolenie.
Jak ktoś jest mendą, to nie musi być w GRK, żeby być perfidnym łamistrajkiem.
Trzeba będzie, to granica stanie, o to się nie obawiam. Osobiście jednak nie polecałbym czekania do lipca. Bardziej proponowałbym protest przed ŚDM i szczytem NATO - z argumentacją: "dacie emki i odejdziecie od KAS, to będziecie mieli w te dni spokój i płynny ruch. Dalej będziecie walić w człona, to granica stanie - w obie strony."